Tarih: 24.03.2016 23:06

Meclisteki 'terör' toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Parlamentoda terörle ilgili fezlekeleri bulunan milletvekilleri vardır. Karma komisyonun toplanarak öncelikli olarak bu fezlekeleri ele alması gerekir' dedi.

Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 4 partinin grup başkanvekilleri ile 'terör konusunda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak' amacıyla yaptığı toplantıyı değerlendirdi.
Toplantıda siyasi partilerin, teröre karşı tutumlarını, davranışlarını ve bakışlarını ortaya koyduğunu belirten Vural, MHP olarak teröre teşhis koymakta herhangi bir sorunlarının olmadığını vurguladı.

'Teşhisimiz bellidir. Bugün karşılaştığımız konular ve talepler dikkate alındığında, süreçler dikkate alındığında, Milliyetçi Hareket Partisinin haklılığını da ortaya koymuştur. Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadelenin siyasi ve hukuki meşruiyeti vardır' diyen Vural, şunları kaydetti:

'Partilerin terörle ilgili dokunulmazlıklar konusunda bir irade beyanı oluşturulmalıdır. Parlamentoda terörle ilgili fezlekesi bulunan milletvekilleri vardır. Bu konuda karar alınmalıdır. Karma komisyonun toplanarak öncelikli olarak bu fezlekeleri ele alması gerekir. Kalıcı ya da geçici bir düzenleme yapılması konusunda da bir irade oluşacaksa, buna paralel bu iradeden sonra buna da hazır olduğumuzu açık yüreklilikle söyledik.'

- 'Terörü şah yapmak istiyoruz'

Oktay Vural, ortada milletin oluşturduğu hukuka aykırı eylem yapan milletvekillerinin bulunduğunu belirterek, 'Hukuk içinde mücadele edeceksek, önce siz canını, kanını veren güvenlik güçlerimize destek olmak amacıyla şu parmaklarınızı, iradenizi kullanınız. Evet biz terörü şah yapmak istiyoruz. Ama terörü şah yaparken rok yaparak, şahı koruma altına alacak bir zihniyeti de kabul etmemiz mümkün değildir' ifadesini kullandı.

Vural, toplantıda, terörle mücadelenin bir teröristle mücadele olmadığını, çok kapsamlı bir mücadele sürdürülmesi gerektiğini, bu konuda stratejiden, konseptine, siyasetinden, vizyonuna, kamuoyu desteğini kazanmaya kadar çok yönlü bir stratejinin uygulanması gerektiğini ifade ettiklerini anlattı. Oktay Vural, hükümetin, terörle mücadelede kanunen, hukuken eksik bulduğu konular varsa bunlarla ilgili taleplerini Meclise getirmesi halinde kendilerinin de terörle mücadelenin güçlenmesinin yanında olduklarını da söylediklerini aktardı.

Terörle mücadelenin akamete uğratılmaması ve ipe un serilmemesi gerektiğini bildiren Vural, şunları kaydetti:

'CHP tarafından 'çözüm komisyonu' kurulması talebi oldu. Biz de bundan önce AKP ile HDP arasında çözüm komisyonu olduğunu, gerektiğinde CHP'nin de bu komisyona katılabileceğini ya da komisyon kurmak istiyorlarsa bununla ilgili herhangi bir engel bulunmadığını ama bu zeminlerin bir müzakere zemini olduğunu, terörle mücadele yerine müzakere anlayışını güçlendireceğini ifade ettik.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Çözüm Süreci komisyonunun çok faydalı işler yaptığını ifade etmekle birlikte, bu konuyla ilgili bir komisyon kurulması konusunda olumlu bir tutum sergilemedi. Çözüm Süreci'nin devam etmesi konusunda da kendileri güvenlikçi bir politikanın başarılı olamayacağını ifade etti. Muhtemelen bu görüş ve düşünceler, dolaba kaldırılan Çözüm Süreci'nin tekrar indirilmesi için bir vesile oluşabilir. Terörle ilgili ortak bir bildiriye imza atma imkanı olmadı.'

Vural, söz konusu toplantıda partilerin bütün süreçleri anlattığını belirterek, partilerde terörle ilgili fezlekelerin Karma Komisyonda gündeme alınması konusunda bir inisiyatif oluşturma niyetlerinin olmadığını, bu konuda bir beyanda bulunmadıklarını, aksine dokunulmazlık meselesini topyekun bir mesele olarak aldıklarını ifade ettiklerini söyledi.

Bir gazetecinin 'Herhangi bir konuda uzlaşma var mı?' sorusu üzerine Vural, 'Terörle ilgili olarak, teröre karşı durma konusunda 3 partinin ortak bir tavrı olmakla birlikte bundan önce imzalamayan parti 'Böyle bir bildiriye gerek yok' dedi. CHP, liderler zirvesi önerdi. Biz de liderlerin iradesiyle zaten buraya geldik' diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —