'Son İyi Şeyler' etkinliği

Öykü yazarı Kadumi, şair Düz, Aslan ile Özer, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'ndeki etkinlik kapsamında ilk kitaplarını ve yazarlık deneyimlerini anlattı

Güncel 29.03.2016 22:18:02 0

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde, öykü yazarı Arzu Kadumi, şair Belya Düz, İshak Aslan ile Tunay Özer 'Son İyi Şeyler' etkinliği kapsamında ilk kitaplarını anlattı.

Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan öykü yazarı Kadumi, 'Çal Bahtiyar' kitabını bir buçuk yılda kaleme aldığını belirterek, '40 yaşındayım. Kitap birden çıkacak birşey değil. 2 sene yaşadığım buhranlı sürecin akabinde 'Çal Bahtiyar' kitabı çıktı. Ben kendimi edebiyatla iyileştirdim. Ali Ural?ın yazarlık atölyesine başladım. Ben orada yazdıkça yeni bir ufka yelken açtım. Kitap çıksın diye bir amacım yoktu. Yazdıklarımın hepsini kendim için yazdım. Şu an yazmaya devam ediyorum bu bana bir terapi oluyor' ifadelerini kullandı.

- 'Şifayı yazmakta buldum'

Kadumi, Karabatak, Hacamat ve TRT Çocuk dergilerinde yazdığını aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

'Eşim Filistinli bir gazeteci, 2012'de Halep?e çekim için gitmişti. O günden beri kayıp. Benim iki yıl onu arama mücadelem oldu. Kendimi toparlamak için yazma sürecine girdim. Şiiri anlamak birikim işi ben o birikimde biri değilim. Şifayı yazmakta buldum. Daha ziyade daha somut bir anlatımı tercih ettiğim için öykü kaleme alıyorum. Hikayede bir şeyler yazmak inşa etmek gibi o bana daha kolay geliyor. Karabatak, Hacamat ve TRT Çocuk dergilerinde yazıyorum.'

- 'Bu ülkedeki müslümanların zihin dünyalarındaki dönüşümü ele aldım'

'Sultanbeyli'den Nişantaşı'na Türk Şiiri' adlı kitabın yazarı şair Belya Düz de şiirlerinin Fayrap, Dergah ve İtibar dergilerinde yayınlandığını belirterek, şunları söyledi:

'Etki meselesi çok şairin geçtiği bir süreç. Kitabın sosyolojik çabalarının olduğu yönünde birtakım geri dönüşler almıştım. Bu kitap, ülkesindeki olaylara duyarlı Müslüman gencin gördüklerini anlatıyor. Çikolatasıyla kız isteyeninden, Arap Baharı analizi yapan kişiye kadar bu ülkedeki Müslümanların zihin dünyalarındaki dönüşümü ele aldım. Şiir kitabı çıkarmak biraz iddialı bir çıkış. Bu kitapta yapmak istediklerimi biraz daha genişleterek devam ettirmek istiyorum.'

'Gül Tableti' adlı kitabın yazarı şair İshak Aslan ise taşrada görev yaptığı süreçte dergileri takip ettiğini söyleyerek, 'İbrahim Sadri?lerin çıkarmış olduğu 'Selam' dergisini 12 yaşlarındayken okurdum. O dergi beni şiire teşvik etti. Oraya şiirlerimi gönderdim. Teröre hiçbir zaman kayıtsız kalamıyoruz. Bu da ruhumuzda yaralara yol açıyor. Bunu şiirle ifade edebiliyoruz. Şiire, şaire dönük daima arayışlar içerisindeyiz.' dedi.

Etkinliğin moderatörü yazar Hüseyin Akın, yazmanın bütün düğümleri çözeceğini, şiirin yüreklere su serpme vazifesi olduğunu söyledi.

Program yazarların kitaplarını imzalamalarıyla sona erdi.


Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °
Pazar 13.7 ° / 2.7 °