Kazdıkları tünelleri cephaneliğe çevirmişler

Geçtiğimiz ay askeri operasyonların başladığı Hakkari'de PKK militanlarına göz açtırılmıyor. Son iki günde yapılan operasyonlarda PKK militanları tarafından kullanıldığı tespit edilen tünellere operasyon yapıldı. Yapılan operasyon

Güncel 2.04.2016 11:05:19 0
Kazdıkları tünelleri cephaneliğe çevirmişler

Hakkari Yüksekova'da halkın güvenliğini, huzurunu sağlamak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Son 2 günde düzenlenen operasyonlarda PKK'lıların binaların altına kazdıkları tünel tespit edildi. Yapılan aramalarda ise PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK'lı teröristlerin kaçarken kullandıkları binaları da ateşe verdi.

Yüksekova'da güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları devam ediyor.  31 Mart-1 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen  operasyonda; arama yapılan binalarda, evlerin altlarından geçecek şekilde kazılmış çok sayıda tünel ve tahkimat ile binaların çeşitli yerlerine tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı düzenekleri tespit edildi.

Binalar içinde PKK'lı teröristlere ait silah, mühimmat ve muhtelif malzemeler de ele geçirildi. PKK'lı teröristlerin kaçarken kullandıkları binaları da ateşe verdi.  İlçede ayrıca güvenlik güçlerinin PKK'lılar tarafından yapılan barikatların kaldırılması faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.


Pazar 34.7 ° / 23.2 °
Pazartesi 32.3 ° / 20.9 °
Salı 34.3 ° / 21.5 °