Güreşte işitme engelliler olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan 'Efsane Pehlivan' lakaplı Seyfettin Karadeniz, kendini yeni şampiyonlar yetiştirmeye adadı Karadeniz: 'Güreşten maddi ve manevi kazanımlarım oldu. Artık antrenö
ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Güreşte işitme engelliler olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan 'Efsane Pehlivan' lakaplı güreşçi Seyfettin Karadeniz, şimdi yeni şampiyonlar yetiştirmek için ter döküyor.
Küçük yaşta güreşle tanışan Karadeniz, neredeyse katıldığı tüm turnuvalardan madalya ile döndü. Kariyerinde İşitme Engelliler Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra pek çok gümüş ve bronz madalya bulunan Seyfettin Karadeniz, aktif sporu bıraktıktan sonra şimdi yeni şampiyonlar yetiştirmek için mücadele veriyor.
Çankırı Belediyesi Gençlikspor Kulübü'nde güreş antrenörlüğü yapan Karadeniz'in 50 öğrencisi bulunuyor.
- Gençlerle yeni hedefleri de yüksek
Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında Bulgaristan'da yapılan İşitme Engelliler Olimpiyatları'ndan sonra güreşi bıraktığını söyledi.
Güreşe küçük yaşta başladığını dile getiren Karadeniz, 26 yıllık güreş hayatında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra uluslararası alanda da pek çok başarı kazandığını kaydetti.
Karadeniz, 2008'de Ermenistan'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası, 2009'da Tayvan'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Olimpiyatları ve 2011'de Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını vurgulayarak, ayrıca gümüş ve bronz madalyaları da bulunduğunu belirtti.
Bulgaristan'da 2013 yılındaki olimpiyatların ardından güreşi bırakmaya karar verdiğini bildiren Seyfettin Karadeniz, 'Güreşi bıraktıktan sonra antrenörlüğe ağırlık verdim. Güreşten maddi ve manevi kazanımlarım oldu. Artık antrenörlük yaparak vefa borcumu ödemeye çalışıyorum. Çankırı insanı güreşi çok seviyor. Çankırılı gençlerin hem spor yapması hem de şampiyonluklar kazanması için elimden geleni yapıyorum.' diye konuştu.
Gençlerle yeni hedeflerinin de yüksek olduğuna işaret eden Karadeniz, '50 lisanslı sporcum var. Öğrencilerime dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazandırmak istiyorum. Geçen yıl Kırkpınar'da bir sporcum şampiyon oldu. Bu tür şampiyonluklar beni mutlu ediyor.' ifadelerini kullandı.
Güreş sporunun yaygınlaştırılması için elinden geleni yaptığını anlatan Karadeniz, kendisine destek veren Belediye Başkanı İrfan Dinç ve kulüp müdürü Talip Dönmez'e teşekkür etti.
- Emre Can: 'Seyfettin hocamı örnek alıyoruz'
Karadeniz'in antrenörlüğünü yaptığı güreşçilerden Emre Can Demirel de geçen yıl Kırkpınar'da teşvikte birinci olduğunu söyledi.
Bir yakını aracılığıyla güreşle tanıştığını belirten Emre Can, '9 yaşında bir ağabeyimin teşvikiyle güreşle tanıştım. 6 yıldır güreşle uğraşıyorum. Son Kırkpınar'da teşvik 1 boyda şampiyon oldum.' şeklinde konuştu.
Hocasının önemli derecelere sahip olduğunu aktaran Emre Can Demirel, 'Hocam Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu. Onu örnek alıyoruz. Onunla çalışmak gurur verici.' dedi.
Emre Can, liseye gittiğini, okulunun ardından antrenmanlara katıldığını sözlerine ekledi.