Havuzda engel tanımadılar

Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun düzenlediği organizasyona katılan engelli çocuklar, ''Dalmak Özgürlüktür'' sloganıyla havuzda buluştu

Güncel 4.04.2016 17:24:02 0
Havuzda engel tanımadılar

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu'nun (USAT) düzenlediği organizasyona katılan engelli çocuklar, ''Dalmak Özgürlüktür'' sloganıyla havuzda destek alarak yüzdüler.

Kaptan Cousteau'nun engelli gençlerle yaptığı dalışları örnek alan ve 'Dalmak Özgürlüktür' sloganıyla harekete geçen topluluğun 2004'de başlattığı proje, bu yıl da devam etti.

Erikli Yüzme Havuzu'nda, çeşitli bölgelerden gelen 8-16 yaş arasındaki 16 engelli, üniversiteli abla ve ağabeylerinin denetiminde dalış ve yüzme çalışmalarına katıldı.

USAT'a bağlı gönüllü gençler, amaçlarının engellileri 'su altının birleştirici ve engelleri ortadan kaldıran dünyası ile tanıştırmak olduğunu' söyledi.

Topluluk Başkanı Sinan Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelliler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek, engellilerin yardımdan çok onlar için yaratılacak imkanlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Erden, 'Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu olarak belli sayıda engelli ile belirli tarihler arasında bu projeyi gerçekleştirebiliyoruz. Hedefimiz, bu ve benzeri projelerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayarak, daha geniş kitlelere ve daha fazla engelli kardeşimize ulaşmak.' dedi.


Cumartesi 38.1 ° / 21.5 °
Pazar 37.7 ° / 23.5 °
Pazartesi 37.7 ° / 25.6 °