Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, yeni yatırımlarından arıtma çamuru yakma tesisi için ÇED sürecinde halkı bilgilendirdi.
Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, yeni yatırımlarından arıtma çamuru yakma tesisi için ÇED sürecinde halkı bilgilendirdi.
KOSAB, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki endüstriyel sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, yeni kuracağı arıtma çamuru yakma tesisi için halkın görüşünü aldı. KOSAB salonundaki toplantıya sivil toplum kuruluşları da katıldı. Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Çevre Mühendisi Emel Gözükara Durmaz, hazırlanan ÇED raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi?nin Gürsu, Kestel ve Yıldırım?ın belli bir kısmındaki atık suların arıtılması için kurulan bir tesis olduğunu ifade eden Durmaz, ?Yeşil Çevre Atık Su arıtma Tesisi?nde oluşan arıtma çamurlarının bertaraf edilmesi için yeni bir tesisin yapılacak. ÇED raporunu hazırlıyoruz. Kurulacak tesisin kapasitesi günlük 120 ton. İlk aşamada 60 ton reaktör devreye girecek. Daha kapasitenin artmasıyla birlikte ikinci 60 ton devreye girecek? diye konuştu.
Türkiye?de günde yaklaşık 1,5 milyon ton atık çamur çıktığını ifade eden Durmaz, ?Bu çamurlar serme, depolama, kurutma ve yakma gibi sistemlerle bertaraf edilmektedir. Ama bunun için arıtma çamurlarını sağlık ve çevre açısından güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi gerekmektedir. Şu anda Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi yeni tesisi için yer seçimi ile ilgili çalışmaları tamamlandı. Şimdi ÇED raporu süreci başladı? dedi.