KOSGEB girişimcilerinin yüzde 49'u kadın

KOSGEB girişimcilerinin yüzde 49

KOSGEB'den bugüne kadar girişimcilik desteği alan 24 bin kişinin yüzde 49'unu kadınlar oluşturuyor KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanı Özyılmaz: ' Ülkemizde çok güzel bir başarı elde ettik. Bugüne kadar yaklaş?

TEKİRDAĞ (AA) - EMRAH GÖKMEN - KOSGEB tarafından bugüne kadar 422 bin kişiye verilen girişimcilik eğitimi sonrası iş kurmak isteyen ve destek alan 24 bin kişinin yüzde 49'unu kadınlar oluşturuyor.

KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimcilik konusunda 422 bin vatandaşa girişimcilik kültürünü vermek adına uygulamalı girişimcilik eğitimleri verdiklerini belirtti.

Bu eğitimler sonucunda yaklaşık 24 bin girişimcinin de iş kurmasını destekleyerek onların birer KOBİ birer büyük işletme olmaları yolunda ilerlemesi için katkı verdiklerini anlatan Özyılmaz, şunları söyledi:

'Zaten başarıyı yakalamak istiyorsak, 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak zaten girişimciliğimizi, Ar-Ge'yi ve inovasyonumuzu da geliştirmek zorundayız. Bu kapsamda zaten biz girişimcilik destek programında özellikle gençlerimizin, kadınlarımızın, iş kurmak isteyen insanlarımızın daha nitelikli daha iyi iş kurabilmelerine destek oranlarımızda da yüzde 50'den fazla bir artış sağladık. Şu anda zaten girişimcilik destek programında da 50 bin liraya kadar hibe 100 bin liraya kadar olan geri ödeme şeklindeki destek sürecimiz de devam etmekte.'

Girişimcilerin hemen hemen yarısının kadınlardan oluşmasının çok güzel bir durum olduğunu, kadınların da artık ekonomide söz sahibi konumuna geldiklerini aktaran Özyılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Ülkemizde çok güzel bir başarı elde ettik. Bugüne kadar yaklaşık 24 bin girişimciyi destekledik. Desteklediğimiz firmaları araştırdığımızda bunların yüzde 49'unu kadın girişimcilerimizden oluştuğunu belirledik. Bu da ülkemizde artık kadınların da iş gücüne katılmaları, onların da kendi sosyal hayatlarını idame etmeleri ve ekonomide onların da söz sahibi olmalarının aslında ciddi anlamda bir mesafesi olarak değerlendirilebilecektir. Bu alanda biz zaten kadınlarımıza, gazilerimize, şehit yakınlarımıza ve engelli vatandaşlarımıza yönelik normal desteklerde kullandığımız oranlara ilaveten yüzde 20 daha fazla destekliyoruz. Bu alanda da zaten onların iş kurmasını teşvik etmek adına pozitif ayrımcılık yapıyoruz.'