Azerbaycan şehitlerini uğurladı

Azerbaycan şehitlerini uğurladı

ErmenistanAzerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen 4 subay, Bakü'de binlerce Azerbaycanlının katıldığı törenle toprağa verildi Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov: 'Şehitlerin intikamı bire yüz alınacak'

BAKÜ (AA) - Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen 4 subay, Bakü'de binlerce Azerbaycanlının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitler Yarbay Murad Mirzeyev, Binbaşı Tebriz Musazade, Binbaşı Urfan Velizade ve Üsteğmen Ebubekir İsmayılov için önce Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene Azerbaycan Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Zakir Hasanov, Genelkurmay Başkanı Kıdemli Orgeneral Necmeddin Sadıkov, kuvvet komutanları, şehitlerin aile ve yakınlarıyla Azerbaycanlılar katıldı.

Hasanov ve Sadıkov, şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı tabutları önünde bir süre nöbet tuttu daha sonra Azerbaycanlı tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Savunma Bakanı Hasanov, Ermenilerin yüzyıllardır Azerbaycanlılara saldırdığını, gerekli önlemlerin alınmaması halinde bu saldırıların devam edeceğini söyledi.

Şehitlerin, tüm dünyaya Azerbaycan halkının kahraman bir halk olduğunu kanıtladığını dile getiren Hasanov, Azerbaycan toprak bütünlüğünün ne pahasına olursa olsun sağlanacağını vurguladı. Hasanov, 'Şehitlerin intikamı bire yüz alınacaktır. Bundan kimse şüphe duymasın. Topraklarımızı işgalden kurtaracağız.' dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile bazı Türk subaylar da törende hazır bulundu.

- Binlerce Azerbaycanlı uğurladı

Şehit naaşları askerlerin ve komutanların eşliğinde, 2. Fahri Hiyaban mezarlığına götürüldü.

Güzergah boyu ellerinde bayraklar bulunan binlerce Azerbaycanlı, şehitleri dua ve sloganlarla uğurladı.

Şehitlere mezarlığa kadar eşlik eden Savunma Bakanı Hasanov, tabutlara sarılan Azerbaycan bayraklarını ailelere bizzat teslim etti.

- 'Kanlarıyla tarih yazdılar'

Şehit Binbaşı Tebriz Musazade'nin eşi Perişan Musazade, basın mensuplarına yaptığı açıklamada eşi ve diğer şehitlerle gurur duyduğunu söyledi.

Şehitlerin vatan uğrunda canlarını feda ettiğini belirten Musazade, 'Vatan sağ olsun. Ruhları şad olsun. Eşim iki çocuk babası. Onlar da babalarıyla gurur duyuyorlar.' dedi.

Üsteğmen Ebubekir İsmayılov'un babası Vugar İsmayılov, oğlunun kahramanca şehit düştüğünü vurgulayarak, 'Onlar gelecek nesil için kanlarıyla tarih yazdılar.' diye konuştu.

Öte yandan Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen askerler için ülkenin diğer şehirlerinde de çok sayıda Azerbaycanlının katıldığı cenaze törenleri düzenlendi.