Koç Spor Fest'le Üniversite Spor Oyunlarına destek

Koç Spor Fest

Koç Spor Fest kapsamında, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversite Spor Oyunlarında finaller 18 Nisan'da Yıldız Teknik Üniversitesi?nde başlıyor Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Dire

İSTANBUL (AA) - Koç Holding'in düzenlediği gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest, üniversite spor oyunlarına verdiği destekle büyümeye devam ediyor.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Koç Spor Fest kapsamında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversite Spor Oyunlarında finaller başlıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesinde 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Koç Spor Fest, İstanbul'un ardından sırasıyla Zonguldak, Samsun, Ankara, Mersin, Afyon ve Antalya'da üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturacak.

Koç Spor Fest kapsamında, bu yıl ünlü rock grubu 'mor ve ötesi' sahne alacak.


- 'Gençleri spora teşvik etmekten mutluluk duyuyoruz'


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, üniversite sporlarına verdikleri desteğin önemine işaret ederek, Koç Spor Fest'in spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye'nin tek gençlik festivali olduğunu kaydetti.Kızıl, Koç Spor Fest bünyesinde 11 yıldan bu yana üniversite sporlarını geliştirmek, farklı branşlara katılımı artırmak ve üniversiteli sporcuların başarılarını uluslararası platformlara taşımalarına katkı sağlamak için desteklerini her yıl daha da artırdıklarını ifade etti.

Bu yıl spor odaklı stratejileri doğrultusunda festivalin adını Koç Spor Fest olarak değiştirdiklerini aktaran Kızıl, 'Koç Spor Fest ile eş zamanlı gerçekleşen konserler ve eğlenceli oyunlarla gittiğimiz her ilde festivalimizi mini bir olimpiyat havasına taşıyoruz. Başladığımızda üniversite spor oyunlarında mücadele edilen branş sayısı 12 iken bu yıl sayı 57'ye yükseldi. Bu büyük etkinlikle her sene daha fazla genci spora teşvik etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.' değerlendirmelerini yaptı.

Kızıl, Koç Spor Fest'in başladığı günden bu yana sürekli geliştirilerek, gençlerin farklı spor dallarına ilgisinin artırılması için çalışıldığını belirtti.Spor denilince akla gelen neredeyse tüm branşlara dokunmaya çalıştıklarını vurgulayan Kızıl, genç sporcuları desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.


- 'Koç Spor Fest, düzenlendiği illerde ekonomik hareketliliğe katkı sağlıyor'


Kızıl, Koç Spor Fest'in üniversitelileri spor yapmaya teşvik ederken, eğlence ve rekabetin keyifli yanlarıyla da buluşturan bir organizasyon haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Finallerin düzenlendiği illerde yerel yönetimlerden ve üniversitelerden aldığımız destek bundan sonraki dönemde Koç Spor Fest?i daha da iyi noktalara getirmek için çalışmalarımızda bize güç veriyor. Koç Spor Fest, düzenlendiği illerde ekonomik hareketliliğe de katkı sağlıyor. Koç Spor Fest ile binlerce sporcu finallerin düzenlendiği illere geliyor. Böylece etkinlik bulunduğumuz illere de değer katmış oluyor.

Örneğin, Rio Olimpiyatları?na 10 bin sporcu katılırken bizim sadece final ilinde 6 bine yakın sporcumuz mücadele ediyor. Tüm yıla yayılan Koç Spor Fest Üniversite Oyunları'na ise 26 bin sporcu katılıyor. Koç Spor Fest ile her yıl ayrıca yaklaşık 250 üniversite öğrencisine bir ay boyunca iş imkanı sağlanıyor. Öğrenciler, hem etkinlik süresince, hem de ön tanıtım döneminde proje için çalışıyor.'

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de Koç Spor Fest'in Türkiye'de sporun gelişimi ve geleceği açısından çok önemli bir organizasyon olduğuna işaret etti.

Geleneksel hale gelen ve Türkiye'nin en geniş katılımlı spor festivali olan Koç Spor Fest'in bu yıl 11'incisinin gerçekleştirileceğini belirten Tamer, 'Koç Spor Fest ile spor, müzik ve eğlence temaları altında gençlerimizi bir araya getirmek birlik, beraberlik ve dostluğu pekiştirme açısından da büyük önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.


- Rakamlarla Koç Spor Fest


Koç Spor Fest ile 2006 yılından bu yana 33 şehir, 34 üniversiteye gidilirken, 100 bin kilometre yol katedildi. Bugüne kadar gerçekleşen 89 festivalde 2,5 milyondan fazla gence ulaşılan etkinlik kapsamında 160 bin sporcu mücadele etti. İlk yılında üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, bu yıl bu sayının 57?ye yükselmesiyle müsabakalara katılan sporcu sayısı da 26 bine ulaştı.

Bununla birlikte 1 milyon 600 bin kişi konserlere, 530 bin kişi de müsabakalara ve etkinliklere izleyici olarak katıldı. Sosyal medya aracılığıyla ise 30 milyon kişiye ulaşıldı.