Tarih: 17.04.2016 12:31

Doğal Gaz Kullanıcılarına Uyarılar

Facebook Twitter Linked-in

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Kenan Fitik, kullanımı konusunda dikkatli olunması halinde doğal gazın son derece avantajlar sunduğunu belirtti
Adana Ticaret Odası Meclisi?nde ısıtma- soğutma sektörünün durumuna ilişkin sunum yaparak katılımcıları bilgilendiren ATO Meclis ve 15. Grup Isıtma-Soğutma-Klima Meslek Komitesi Üyesi Kenan Fitik, kullanımı son yıllarda hızla artan doğal gaz konusunda da açıklamalarda bulundu.
Doğal gazın renksiz, kokusuz, havadan hafif ve başlıca metan - etan ihtiva eden yanıcı bir gaz olduğunu belirten Kenan Fitik, ?Doğalgaz, yandığı zaman atık bırakmaz, zehirsiz, külsüz ve dumansızdır. Çevreye zarar vermez, havayı kirletmez ve diğer yakıtlardan da ucuzdur. Doğalgazın tüketimi sayaçlardan okunur ve kontrol edilebilir. Depolama ve taşıma maliyeti olmadığı gibi işletme ve bakım maliyetleri de düşüktür. Bir başka önemli avantajı da doğalgaz havadan hafif olduğu için serbest kaldığında yükselir ve birikme yapmaz? dedi.
Kenan Fitik, sanayi tesislerinin yanı sıra ısınma, pişirme ocakları ve sıcak su temininde de kullanılan, doğalgazın yakıt sektöründen aldığı payın sürekli arttığının da altını çizerek şu görüşlere yer verdi:
?Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. dağıtım bölgesi içinde yer alan Adana, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Tarsus, Ceyhan, Dörtyol, Toprakkale, Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Bekbele, Nardüzü, Azganlık, Yumurtalık, Belen ve Kadirli büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile ortak olarak alt yapı çalışmalarını sürdürmektedir. Alt yapı çalışmalarının yanı sıra, konut ve tesislerin doğal gaz tesisat uygunluğunu denetleme ve acil durumlarda müdahale etmesi için oluşturulmuş 187 AKSA Gaz Acil teknik ekibi ile hizmet vermeye devam etmektedir.?
Fitik, sunumda doğalgazın kullanım sürecinde oluşabilecek sorunlara yönelik alınması gerekenlerle ilgili olarak şunları söyledi:
?Konut içerisinde doğal gaz kokusu hissettiğinizde cihazlarınızı, sayaç vanasını ve daire içindeki diğer vanaları kapattıktan sonra cam ve kapıları açarak ortamı iyice havalandırın. Bu sırada elektrik düğmelerine kesinlikle dokunulmaması, açılıp kapatılmaması telefonunun kullanılmaması, çalarsa bile açılmaması, ateş ve kıvılcıma sebep olunmaması, sigara içilmemesi, kibrit-çakmak kullanılmaması ve koku olmayan bir yerden 187?nin aranarak ihbarda bulunması gerekmektedir. Apartmanınızda doğal gaz kokusu hissettiğinizde kokuyu hissetmeyenleri uyarın, cam ve kapıları açarak ortamı havalandırın. Herhangi bir butona basmayın. Cep telefonunu kapatın. Sigara, kibrit-çakmak kullanmayın. Asansöre binmeyin. Bina giriş vanasını kapatın. Dışarıdaki bir telefonla 187?yi arayın. Kaynak ve kazı yapanları durdurun. Sokakta gaz kokusu hissettiğinizde ise kokuyu hissetmeyenleri uyarın. Kesinlikle sigara içmeyin, içirmeyin ve çakmak-kibrit kullanmayın. Otomobilleri stop ettirin. Kazı ve kaynak yapanları uyarın. Cep telefonunuzu kapatın, kapattırın. Kaçağı gördüyseniz oradan uzaklasın. Başka bir yerden 187?yi arayın. Dairelere gaz girişini engellemek için camları, kapıları kapatın. Bu bilgileri ailenizin diğer fertlerine de öğretiniz. Zaman zaman acil durumlar için tatbikat yapınız. En önemlisi sakin olup o ana kadar bir şey olmamışsa 10 dakika sonra olacakları kontrol etmek elinizdedir.?


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —