(MHA) - Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, kentin en eski yerleşim alanlarından biri olan Eski Hastane Kazı Alanı’nda yürütülen arkeolojik çalışmaları yerinde inceledi. Kazı ekibinden bilgi alan Başkan Kayserili, bu önemli çalışmalara belediye olarak tam destek verdiklerini vurguladı.
Kazı alanında basın mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulunan Kayserili, çalışmaları yürüten Öğretim Üyesi Dr. Derya Erol’dan detaylı bilgi aldı. Sahada görev yapan öğrencilere de kolaylıklar dileyen Başkan, çalışmaların Akhisar için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Akhisar Belediyesi’nin arkeolojik çalışmalara aktif destek sunduğunu belirten Başkan Kayserili, şunları söyledi:
“Konaklama, ulaşım, gıda, ekipman ve personel desteğimizle bu önemli bilimsel projeye katkı sağlıyoruz.”
Kazılarda, M.Ö. 3000’lerden Osmanlı dönemine kadar uzanan çok katmanlı bir yerleşim alanının gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Kayserili, “Tapınaklar, konutlar, bazilikalar ve pazar yerleri (Forum – Agora) birer birer ortaya çıkarılıyor. Her bir yapı, Akhisar’ın binlerce yıllık geçmişine ışık tutuyor” dedi.
Başkan Kayserili, kazı çalışmalarının yalnızca geçmişi aydınlatmadığını, aynı zamanda geleceğe bırakılacak kültürel bir mirasın da temellerini oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bu toprakların tarihine sahip çıkmak, geleceğe bırakacağımız en kıymetli mirastır. Akhisar’ımızın derin tarihsel zenginliğini korumak ve tanıtmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”