Davutoğlu’ndan Erdoğan’a Sinan Ateş cinayeti tepkisi: “Hani dünya lideriydin? Sen Ankara’nın lideri bile değilsin”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güncel 30.01.2023 18:52:00 0
Davutoğlu’ndan Erdoğan’a Sinan Ateş cinayeti tepkisi: “Hani dünya lideriydin? Sen Ankara’nın lideri bile değilsin”

Sinan Ateş cinayetinin MHP lideri Bahçeli tarafından kapattırılmak istendiğini söyleyen Davutoğlu, "Sayın Bahçeli o Sinan Ateş dosyasını kapattırmayacağım.15 Mayıs günü açılan ilk dosya Sinan Ateş'in olacak, ucu nereye varırsa varsın" dedi.

 

Bahçeli'nin “Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığına karşı çıkılmasına alınan metin hangi büyükelçinin odasında hazırlanmıştır” söyleminin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Bahçeli çık açıkla kim bu büyükelçi hangi büyükelçi. Nedir senin niyetin biliyorum. Bir sis bulutu çıkarmak, sis bombası atarak bazı şeyler örtülsün istiyorsun. Peki Bahçeli hangi dosyayı örtmek istiyor: Sinan Ateş dosyasını. Sayın Bahçeli o Sinan Ateş dosyasını kapattırmayacağım. Bu hesap görülene kadar her cuma soracağım. 15 Mayıs sabahı ilk açılan dosya bu olacak.”

Davutoğlu, Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sert eleştirilerde bulunarak, "Dicle kenarında bir kuzu kaybolsa hesap sorarız diyordun sayın Erdoğan, Ankara'nın göbeğinde bir insan kayboldu. Niye susuyorsun? Hani dünya lideriydin sen Ankara'nın lideri bile değilsin. Ankara'nın lideri ol Sayın Erdoğan."

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye tek bir akla teslim edildi. O akıl korku iklimini yarattı. Arkadaşlarımız zannettiklerimiz sırtlarını değerlerimize döndü. Temiz siyasete sırtını döndü. Sadece bizden selamı kesmediler, halka da sırtlarını döndüler. Küçük bir yüzükle başladılar büyük bir servetle yola devam ettiler.

Hepimiz baskı gördük. Kimisinin hikayesi yazıldı kimisinin yazılacak. Yola çıktığımız arkadaşlarımız hatırlarlar 'Zorluktan korkan. Bu meseleyi bir seçimlik gören gelmesin aramıza' demiştik. Yüzükle başladıkları hikâyeyi büyük servetle devam ettirenler gelmesin.

 

 

 

Ortak mutabakat metni

Baktık ki mesele büyük yeni bir süreci başlattık. Geçen sene altılı masa sürecini başlattık. Ne oluyor diyenler oldu. Provokatörlerin peşlerine takılanlar, bize kimlerin peşine takılıyorsunuz dedi. Kimsenin peşine takılmadık. Her ay dağıldı dağılacak diyorlar. Bir yılı devirdik. Tüm akımları bu masada birleştirdik.

Bir yıllık süreci gözden geçirelim. 28 Şubat'ta mutabakat metnini ilan ettik. Temel ilkeler metnini ilan ettik. Kurumların reformu ortak çalışmasını ilan ettik ve seçim mekanizması ile ilgili konuyu ilan ettik. Daha sonra yedi ay süren çalışmayla anayasa reformu konusunda mutabık kaldık. Şimdi ortak mutabakat metnini açıkladık. Kolay olmadı.

Bugün açıklanan metini anlatmanızı istiyorum. Anlatacaksınız, 15 Mayıs sabahı bunlar uygulanacak. Hep beraber bu metinleri hayata geçireceğiz.

Bizimkisi Halil İbrahim Sofrası, onlarınki kurtlar sofrası

Bugün iktidarla bizim aramızdaki fark, iktidarda olanlar önce kişiyi seçin diyorlar, o kararlar alsın kimseye sormasın. Bir kişi söyleyin baskısını yapıyor. Biz de düşman çatlatırcasına söylemedik. Bizim için akıl önemli. Şimdi gelenin ne yapacağı belli. İktidar, kişi ayarlı. Aramızdaki fark şu biz bir mimari inşa ediyoruz. Bu devleti ehliyeti olmayan kimseye teslim etmeyiz. Bu devleti gecekondu gibi bir anarşiye değil Selimiye gibi bir mimariye dönüştürmeye kararlıyız.

Biz şeffafız. Bizimkisi Halil İbrahim sofrası onların ki kurtlar sofrası. Son günlerde başkentin ortasında bir genci katledecek mafyatik bir çete... Her türlü yolsuzluğun profesörlüğünü yapmış bir çete... Biz bunların hepsini devirmeye geliyoruz. İşte onun için panikteler. Onun için nereye saldıracaklarını bilemiyorlar.

Bahçeli ve Erdoğan’a Sinan Ateş tepkisi

Sayın Bahçeli, ben ona yine sayın diyeceğim o bana Serok demeye devam etsin. Bahçeli eğer devlet adamıysan çıkıp ispatlayacaksın. Çıkın açıklayın belgelerle ortaya koyun. Erdoğan sen bizi bilirsin değil bir büyükelçi yedi düvel gelse kimse bize talimat veremez! Sen bizi iyi tanırsın.

Bahçeli çık açıkla kim bu büyükelçi hangi büyükelçi. Nedir senin niyetin biliyorum. Bir sis bulutu çıkarmak, sis bombası atmak. Bazı şeyler örtülsün diye. Peki Bahçeli hangi dosyayı örtmek istiyor: Sinan Ateş dosyasını. Sayın Bahçeli o Sinan Ateş dosyasını kapattırmayacağım.

Sinan Ateş senin neyindi? Üç hafta oldu. Bu hesap görülene kadar her cuma soracağım. Dicle kenarında bir kuzu kaybolsa hesap sorarız diyordun sayın Erdoğan, Ankara'nın göbeğinde bir insan kayboldu. Niye susuyorsun?

Hani dünya lideriydin sen Ankara'nın lideri bile değilsin. Ankara'nın lideri ol Sayın Erdoğan.

Neden çekiniyorsun Soylu? Arkasından çıkanlardan korkuyorsun.

Sinan Ateş'in faili bir başka çevreden çıksaydı tepkiniz ne olurdu? Buradan AK Partili vatandaşlara sesleniyorum. Dün abi diye gördüklerinize kurşun sıkanları takip etmeyin. Aklınızı ve vicdanınızı terk etmeyin.

15 Mayıs günü açılan ilk dosya Sinan Ateş'in olacak, ucu nereye varırsa varsın.

Dağ göründü: Tarih 14 Mayıs

Erdoğan'a çağrımı yineliyorum. Erdoğan ne gidecek bir yerim var ne sığınacak mafya çetelerim var. Ben buradayım. Her hesabı vermeye hazırım. Sen vermeye hazır mısın? Benden sonra gelen başbakan hazır mı? Bu iddiaları ve kara lekeyi kaldırmak istiyorsanız size büyük bir avantaj. Benim her şeyimi araştırın. Bir tek kuruş bulamayacaksınız. Bahçeli metni okumuyor. Hukuken doğru değil üçüncü kez aday olması diyoruz ama biz sizi seçim meydanında göndereceğiz diyoruz.

Bugün açıkladığımız metinde yurt dışına gönderilen mallar dahil her türlü servet bu toprağa geri dönecektir.

Dağ göründü, dağın tarihi 14 Mayıs.

Türkiye birden büyük Türkiye birden daha yüce. Çabalarımızın hasat vakti. Şu andan itibaren seçim takvimi başladı.

Ülkeyi tek akılla değil ortak akılla yöneteceğiz. İktidar istiyor ki bir kişinin seçileceği bir yönetim olsun. Biz birlikte yöneteceğiz, birlikte yetkileri kullanacağız. Görüş ayrılıkları, tartışmalar olacak. Aldığımız kararları istişare ederek alacağız.


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °