Doğan Demir: “Vatandaşa Bir Kurban Bedeli Kadar İkramiyeyi Çok Gördünüz”

Demir, "Sabit gelirli çalışanlar, emekliler ve düşük gelir grubundaki bireyler enflasyon karşısında her geçen gün daha da fazla zarar görmektedir." dedi.

Güncel 6.06.2024 10:02:00 0
Doğan Demir: “Vatandaşa Bir Kurban Bedeli Kadar İkramiyeyi Çok Gördünüz”

Gelecek-Saadet Grubu, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Demir, TBMM Genel Kurulu’nda mevcut ekonomik tablo üzerine yaptığı konuşmasında; “ülkemizdeki yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının vatandaşlarımızda yarattığı çaresizliği sabaha kadar konuşsak yine bitmez. Ülkemizde emeklilerimiz başta olmak üzere asgari ücretle çalışanlar, çiftçilerimiz, esnaflarımız kısacası toplumun her kesimi ekonomik olarak dar bir boğazdan geçiyor.”

“Pazara Gidip Eli Boş Dönen Vatandaşlarımız Var”

“Sabit gelirli çalışanlar, emekliler ve düşük gelir grubundaki bireyler enflasyon karşısında her geçen gün daha da fazla zarar görmektedir. Vatandaşlarımız gelirlerinin büyük bir kısmını hatta neredeyse tamamını temel ihtiyaçlarına harcıyor, insanlarımız fiyat artışları karşısında yaşam standartlarını koruyamaz hale geldi. Toplumda ekonomik eşitsizliklerin artmasına ve sosyal sınıflar arasındaki uçurumun derinleşmesine yol açtınız. Zengin çok daha zengin oldu. Orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızda iyice fakirleşti. Vatandaşın alım gücü kalmadı, esnaf kepenk kapatma noktasına geldi özellikle son 2 yıldır esnaf bir ürünü 1 hafta arayla aynı fiyata alamıyor. Sattığı ürünü yerine koyamıyor. Bu ülkede bu pahalılık bu ekonomik dengesizlik oldukça, gelir adaletsizliği devam ettikçe, emeklilerimizi asgari ücretin ve açlık gelirinin altında maaşlara mahkûm ettiğiniz sürece bu ülkede barış olmaz, refah olmaz, suç oranlarında azalma olmaz, toplumsal iyileşme olmaz. İnsanlarımız artık illallah etmiş durumda, sayıyla meyve sebze alan yüzbinlerce vatandaşımız var.”

“Vatandaşa Bir Kurban Bedeli Kadar İkramiyeyi Çok Gördünüz”

“Pazara gidip eli boş dönen vatandaşlarımız var. Hepinizin bildiği üzere önümüzde bir Kurban Bayramı var bayram öncesi emekliye açıkladığınız bayram ikramiyesi 3 bin lira, şaka gibisiniz milletin aklıyla dalga geçiyorsunuz. Millet aç, insanlar çoluğuna çocuğuna bayramlık alamıyor, yüzbinlerce ailenin evine kırmızı et girmiyor.

Bugünün koşullarında 3 bin lira market alışverişine bile yetmiyor. Hani en Müslüman sizdiniz niye vatandaşa bir kurban bedeli kadar ikramiyeyi çok gördünüz? Bir kurban bedeli ikramiye verseydiniz emeklinin yüzü gülerdi, hayvan pazarları canlanırdı. Üreticinin de tüketicinin de yarasına biraz olsun merhem olurdunuz. Bayram sonu hayvan üreticileri pazardan mallarını satamadan geri evine götürecek yazık değil mi onca verilen emeğe? Bir kurban bedeli kadar ikramiye vermiş olsaydınız bugün pazarlarda alışveriş olacaktı. Hayvan pazarlarında kuş uçmuyor. Ne olurdu sanki bir yandaş şirketin vergi borcunu sileceğinize o parayı emekliye ikramiyesi olarak verseydiniz.

Buradan tüm emeklilerimize sesleniyorum: İktidar için 5 yandaş şirket maalesef milyonlarca emekliden daha değerli. Tüm ülke 5 tane ailenin kasaları dolsun diye çalışıyor oysa devlet yanında halk varsa güçlüdür. Sizi bu 5’li çete kurtarmaz. Ekonomi de durum bu kadar vahimken bir de hukuku bir sopa gibi kullanıyorsunuz. Adaletin, hukukun olmadığı ve devlete güvenin her geçen gün azaldığı bir ülkede ekonomik koşullar düzelmez. “

“Halkın İradesine İpotek Koyanları Kınıyorum”

Konuşmasının sonlarında kayyım konusuna değinen Milletvekili Demir, “buradan Hakkâri Belediyesi’nde usulsüz ve hukuksuzca yapılan kayyum atamasını ve halkın iradesine ipotek koyanları kınıyorum. Seçimle alamadığınız yerleri kayyumla almak iktidarınıza özgü bir gelenek oldu. Ancak şunu unutmayınız ki; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °