Gelecek Partili Onultmak: Mutabakat Metni Türkiye’nin geleceğidir

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, 6 siyasi partinin birlikte hazırladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni”nin Türkiye’nin hedeflediği vizyonu ortaya koyduğunu söyledi.

Güncel 2.02.2023 21:15:00 0
Gelecek Partili Onultmak: Mutabakat Metni Türkiye’nin geleceğidir

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni” 6 siyasi partinin genel başkanının katılımıyla Ankara’da kamuoyuna açıklandı.

ADALET, YOLSUZLUKLA MÜCADELE, UÇAKLARIN SATILMASI…

‘Yarının Türkiye’si’ sloganıyla tanıtılan Mutabakat Metni programını Ankara’da takip eden Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Türkiye’nin geleceği olarak tanımladığı mutabakat metni ile ilgili şu değerlendirmede bulundu “9 ana başlık altında 2 bin 300’den fazla maddeden oluşan metinde; hukuk, adalet, yargı, yolsuzlukla mücadele, dış politika , savunma, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki ofislerin kapatılması, uçaklarının satılması, Varlık Fonu’nun kapatılması, sınavlarda mülakat sistemine son verilmesi, YÖK’ün kaldırılması, Kamu-özel işbirliği projelerinin denetlenmesi gibi birçok öne çıkan nokta yer almaktadır”dedi.

TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK

Mutabakat metninin aynı zamanda Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olduğunu ifade eden Onultmak, 6 farklı siyasi partinin bir araya gelerek ülkenin meselelerini çözme noktasında uzlaşmasının da ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

“TEMEL HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ MUTLU BİR ÜLKE HALİNE GETİRMEK”

Onultmak şöyle devam etti“Metnin ön sözünde “Temel hedefimiz, Türkiye’yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir” deniliyor. Metin uzun süredir beklediğimiz bir yol haritasıydı. 244 sayfalık ortak metnin toplumda da karşılık bulduğunu görmek çok sevindirici. Uzun süredir toplanıp toplanıp ne konuşuyorlar diye merak edenlerin de meraklarını gidermiş olduk. Sadece oturup çay içilmediğini anlamış oldular. 9 ana maddeden oluşan deklarasyon çok iyi şekilde işlenmiş durumda. Her kesimin sorunlarına değinilmiş durumda.”

 “BİZİM DERDİMİZ KİMİN ADAY OLACAĞI DEĞİL”

Millet İttifakı adayının kim olacağı ile ilgili tartışmalara da değinen Onultmak, “Bizim derdimiz kimin aday olacağı ile ilgili değil bizim derdimiz sistem ve çözümlerle ilgili biz ortak akıl ile ülkeyi yönetmeye talibiz” dedi.

“SİNAN ATEŞ SİYASİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTMİŞTİR”

Siyasi gündemin en çok konuşulan konularından biri olan Sinan Ateş cinayetine de değinen Onultmak, bu olayı siyasi bir cinayet olarak gördüklerini belirterek “Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da çok önemsediği ve iktidara geldiğimizde ilk aydınlatılmasını istediğimiz dosyalardan bir tanesi.”diye konuştu.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °