Hakan Özen, “Dilruba K’nın sözlerinin özgürlükle ilgisi yok. Yargı gereğini yapmıştır”

Hakan Özen, “Dilruba K’nın sözlerinin özgürlükle ilgisi yok. Yargı gereğini yapmıştır”

Özen, Instagram yasağına sert eleştiri getirdikten sonra tutuklanan Dilruba K. hakkında değerlendirmede bulunarak, “Yargı gereğini yapmıştır. Demokrasi ve özgürlük kişiye her aklına gelen hakareti sarf etme hakkı vermez dedi.

Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Genel Başkanı Hakan Özen, Instagram yasağına sert eleştiri getirdikten sonra tutuklanan Dilruba K. hakkında değerlendirmede bulunarak, “Yargı gereğini yapmıştır. Demokrasi ve özgürlük kişiye her aklına gelen hakareti sarfetme hakkı vermez dedi.

Instagram yasağına sert eleştiri getirdikten sonra tutuklanan Dilruba K. hakkında değerlendirmede bulunan Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Genel Başkanı Hakan Özen, Sarfedilen sözlerin özgürlükle, demokrasiyle ya da insan haklarıyla alakası olmadığını kaydederek “Seversiniz, sevmezsiniz, aynı görüşte de olmayabilirsiniz gider tepkinizi sandıkta ortaya koyarsınız buna kimsenin müdahalesi olamaz ama kalkıp vatandaşı olduğunuz devletin Cumhurbaşkanı’na, rejimine her türlü hakareti yaparsanız yargıda gereğini yapar” diye konuştu. 

KARGAŞA’DAN BESLENMEYE SON VERSİNLER

İster sosyal medya içerik üreticilerinin ister basın yayın organlarının demokrasi ve hukuk çerçevesinde yasalaşan kanun ve düzenlemelere uymakla yükümlü olduğunu kaydeden Özen, “Evet basın özgür olmalı, objektif bakış açısıyla kamuoyu görevini yerine getirmeli ama kutsal bir görev olan haberciliği yerine getirirken de kin, nefret söylemlerinden uzak durmaya özen göstermeli hem de bu sözleri sarf edenlerin avukatlığına ya da sözcülüğüne soyunmamalı. Günlerdir bazı Gazetecileri ve siyasetçileri halkı kin ve nefrete sürükleme girişiminde bulunan bahse konu kişinin adeta savunuculuğuna, sözcülüğüne ve avukatlığına soyunduğunu hayretle takip ediyoruz. Bu gazeteci ve siyasetçileri kendi asli görevlerini unutmamalarını önemle hatırlatmaya ve kargaşadan beslenmemeye davet ediyorum. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu aşamada başta herkesi aklıselim davranmaya davet ediyor görüşler ve hayata bakış açılarımız farklı olsa da birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde güçlü ülke Türkiye hedefiyle çalışmaya ve yaşamaya davet ediyorum” dedi.

DİRLUBA K. NE DEMİŞTİ

Instragam’ın kapatılmasını eleştiren Dilruba K. “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni kalkıp da tek bir adama verirsek, o da böyle babasının çiftliği gibi, ahırı gibi kullanır. Kendi Instagram’ı açık bir şekilde cuma mesajları yayımlıyor. Ve hatta bunu destekleyenler de var: ‘Tabii ki kullanacak tabii ki açacak’ diye. Bu dediğim yanlış da anlaşılabilir başka yerlere de gidebilir. Hiç umurumda değil” sözlerini dile getirmişti.