Tarih: 07.07.2024 13:16

İLKAY ŞİMŞEK: MİLLETİN DERDİ GEÇİM, ÇARESİ ERKEN SEÇİMDİR

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren emekçi ve emeklilerin geçim derdinden kurtulması için tek çarenin erken seçime gidilmesi olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ- Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, Türkiye'de emekçilerin yoksulluk, emeklilerin ise açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek "Yaşanan ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı kangrene döndü, iktidar yönetim zaafiyetine düştü, ülke çıkmaz sokağa girdi, geriye tek bir yol kaldı, o da erken seçime gitmektir" dedi. Milletin derdinin geçim, çaresinin de erken seçim olduğunu vurgulayan İlkay Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu değerlendirmede bulundu: "Ülkemizde tam bir yönetim zaafiyeti yaşanmaktadır, ekonomi rayından çıkmış, piyasa kontrolü kaybedilmiş, iç ve dış borçların faizleri dâhi ödenemeyecek hale gelmiş, Türk parası değersizleşmiş, milletin alım gücü kalmamıştır. Yani erken seçim yapılması için tüm şartlar oluşmuştur. Biliyoruz ki; ülke ekonomisinin kötüye gitmesi nedeniyle yüksek enflasyondan olumsuz yönden etkilenen çeşitli toplum kesimlerinin hükümete karşı cephe almaları ve bu tepkilerin gittikçe artarak devam etmesi seçimlerin erkene alınmasının nedenidir. Biliyoruz ki; bir ülkenin muhalefet partileri olmak üzere, çeşitli sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun iktidardaki parti veya partilere baskı yapması ve erken genel seçim için ısrarlı olması seçimlerin tarihinin öne çekilmesinin nedenidir. Biliyoruz ki; Meclis'te çoğunluğa sahip bir partinin siyasi konjonktürün kendi lehine işlediğini anladığında seçimleri erkene almak istemesi erken seçim nedenidir."

ŞARTLAR OLUŞMUŞTUR

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek erken seçimin yapılması noktasında gerekli şartların oluştuğunu ortaya koyduğu açıklamasında şu bilgilere de yer verdi: "Görüldüğü gibi erken seçime gidilmesinin birinci ve en temel nedeni olan ülke ekonomisinin kötüye gitmesi faktörü geniş halk kitleleri tarafından derinden hissedilmektedir. Millet yoksulluk sınırının altında kalmış, ezilmiş ve geçim derdine düşmüştür. Yine önemli bir çoğunluk, özellikle emekliler açlık sınırının da altında ölüm kalım savaşı vermektedir. İşsizlik tarihinin en üst boyutlarına ulaşmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının neredeyse tamamı, sendikalar ve odalar her gün eylem yapmaktadır, belediye işçileri, fabrikalarda çalışan işçiler sokaklara dökülmüştür. İkinci neden de çok açık ve net biçimde yaşanmıştır, ülkenin anamuhalefet partisinin lideri açıkça erken seçimin olması gerektiğini ilan etmiştir, o anamuhalefet partisi şu an ülkenin en yüksek oy potansiyeline erişmiş birinci partisi konumundadır. Üçüncü neden erken seçim yapılmasının iktidar partisinin menfaatine de uygun olmasıdır. Son yerel seçimlerde ikinci parti konumuna düşen ve yönetim zaafiyeti yaşayan iktidar partisi ve kendisinden çok daha kötü durumda olan  küçük ortağı bir erken seçimle güven tazelemek durumundadır. Millet bu gerçeği görmektedir, milletin derdi geçim, çaresi erken seçimdir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —