İLKAY ŞİMŞEK: ÜLKEDE EKONOMİK TERÖR YAŞANIYOR

Siyasetçi İlkay Şimşek, her geçen gün hızla artan hayat pahalılığı karşısında artık milletin isyan ettiğini, yaşananların ekonomik krizin ötesinde, adeta bir ekonomi terörü olduğunu söyledi.

Güncel 18.05.2024 21:57:00 0
İLKAY ŞİMŞEK: ÜLKEDE EKONOMİK TERÖR YAŞANIYOR

Birlikte Değişim Platformu temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, her geçen gün hızla artan hayat pahalılığı karşısında artık milletin isyan ettiğini, yaşananların ekonomik krizin ötesinde, adeta bir ekonomi terörü olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ- Birlikte Değişim Platformu temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, TÜİK'in gerçeği yansıtmayan açıklamalarına karşın hissedilen enflasyonun yüzde 100'ün üzerinde olduğunu ve ekonomide çok ciddi bir kriz yaşandığını söyledi. Her geçen gün hızla artan hayat pahalılığı karşısında artık milletin isyan ettiğini, yaşananların ekonomik krizin ötesinde, adeta bir ekonomi terörü olduğunu  belirten İlkay Şimşek, şu açıklamada bulundu: "İktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucu yaşanan ekonomik kriz karşısında milletimiz perişan oldu, önü alınamayan hayat pahalılığı vatandaşı her geçen gün daha da zorluyor, ay sonunu getirebilmek için zamanının çoğunu hesap kitap yaparak geçiriyor, özellikle asgari ücretliler ve emekliler sıktığı kemerin son deliğine geldi, artık temel gıda ürünlerini dahi almakta zorlanıyorlar, sebze, meyve alamayıp, pazarlarda artıkları toplayanların sayısı artıyor ve bu vahim durum insanları korkutuyorsa, aç bırakıyorsa, yoksulluk sürekli artıyor ve önlenemiyorsa, bir ekonomi terörüyle karşı karşıyayız demektir."

MİLLET ENFLASYONA EZDİRİLİYOR

Birlikte Değişim Platformu temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, gelinen noktada milletin enflasyona ezdirildiğini ekonomi profesöründen sokaktaki vatandaşa kadar herkesin bildiğini, bu durumun saklananaz bir gerçek olduğunu söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dünyanın her yerinde, tüm gelişmiş ülkelerde çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınır, bizim ülkemizin geldiği noktada ise çok kazanandan hiç vergi alınmıyor, ama açlık sınırının altında yaşayan asgari ücretliden vergilerin tamamı alınıyor, hatta yoksuldan alınıp zengine veriliyor, zenginin vergi borcu sıfırlanıyor, üstüne bir de hibe kredi veriliyor. İnanılır gibi değil, ama tüm bunlar gerçek. Bu adaletsiz ve hukuksuz işleyiş içinde nihayetinde enflasyonun geldiği nokta belli ve bu yük altında milletin nasıl ezildiği de ortada. Bugün ortalama 70 yaşında olan bir emekli hayatı boyunca hiç bir iktidar döneminde böyle bir olayla karşılaşmadı, böylesine bir sıkıntı yaşamadı, böylesine ezilmedi. Bugün işçi, memur, köylü, emekli, topyekün millet olarak çok ağır bir bedel ödüyor, ekonomik kriz maksimumda yaşanıyor, ülke düzelmesi zor bir noktaya geldi."

EMEKÇİLERİN HAKKI YENİYOR

Türkiye'nin haftada 44,2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da en çok çalışan ülke olduğunu, sıra çalışanların aldığı ücrete gelince de dipte kaldığını söyleyen İlkay Şimşek, açıklamasını şu verilerle sonlandırdı: “İktidarın yanlış, tutarsız ve bilimsellikten uzak ekonomi politikaları nedeniyle çalışan, ama emeğinin hakkını alamayan mutsuz, umutsuz bir ülkeyiz artık. Her şeye zam gelen bir ekonomide halkın satın alma gücü nasıl korunacak? Tüketen bir Türkiye’den üreten bir Türkiye’ye nasıl geçilecek? Ekonomik istikrar nasıl sağlanacak? Üstelik ekonominin bozuk olması sosyal yozlaşmayı da beraberinde getiriyor, sorun üzerine sorun ekleniyor. İşsizlik en büyük düşmanımız, en yaygın iş arama kanalı olan İşkur'a 3 milyona yakın kişi kayıtlı bulunuyor ve bunların yüzde 33’ü bir yıldan daha uzun süredir iş için bekliyor, kuruma kayıtlı işsizler içerisinde 60 yaş üzerindekiler dikkat çekiyor, emeklilik çağındaki 30 bin kişi iş arıyor ve 60 yaş üzeri işsizlerin yüzde 40’ını kadınlar oluşturuyor. Bu tufan duracak gibi gözükmüyor, zamlar sağanak gibi yağıyor, psikiyatrik ilaç kullananların sayısı arttı, ilaca da yüzde 25 zam geldi. Enflasyon kesintisiz ve sürekli yükselirken, temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar katlanarak artıyor, OECD verilerine göre son bir yılda kiralarda yaşanan en yüksek artış Türkiye’de oldu, 100 metrekare bir evin ortalama kirası 17 bin lira, yani bir asgari ücret kadar."


Çarşamba 37.9 ° / 25.5 °
Perşembe 37.6 ° / 22.1 °
Cuma 37.3 ° / 22.9 °