Tüm ege bölgesinde olduğu gibi Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde de zeytin üreticileri tatlı bir telaşın içinde. Bir yıldır gözü gibi baktıkları zeytinleri hasat edip fabrikaların yolu tutan üreticiler altın sarısı zeytinyağının çıkışını ilgiyle izliyorlar.
Egeli Zeytincilik Altın Zeytinyağı Fabrikası sahibi Adil Altın, 8 yıldır faaliyette olduklarını, üreticilerin bu güzel telaşına tanıklık ettiklerini söyledi
Altın “Bölgemizin ihtiyacı olan fabrikayı, Köprübaşı Borlu mahallesine 8 yıl önce açarak halkımıza polat marka makinalarla hizmet vermeye başladık Zeytinyağı çıkartmak isteyen bölge halkımızı son sistem makinelerle donattığımız fabrikamıza bekliyoruz. Yağlık olarak değerlendireceğimiz zeytinlerimizin yağ çıkartmaya hazır olduğunu nasıl anlayacağımıza gelince, ağacımızda hiç yeşil zeytin kalmadı ve sertliğini kaybederek el ile sıktığımızda eti ve çekirdeği kolayca ayrılıp, sap çukurundan suyu çıkıyorsa , yağ oranı en yüksek seviyeye çıkmış ve zeytinlerimiz sıkıma hazır demektir. Zeytinlerimizi olgunlaşmadan hasat etmeyiniz. Hasattan sonra zeytinleri asla bekletmeyin “ dedi.
Günlük 140 ton zeytin işleme kapasitesine sahip bir işletme olduklarının altını çizen Altın, ”tecrübeli teknik kadromuzla güvenilir ve verimli ekip olma anlayışıyla; müşteri memnuniyeti ile kaliteden ödün vermeden ülke ve dünya standartlarına uygun hizmet vermekteyiz” dedi.
Hizmet kalitesi ile bağlantılı olarak müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalarının da devam ettiğini belirten Adil Altın, ”gelen müşterilerimize çay ve kek ikram ediyoruz. Her şeyden önemlisi tatlı dil ve güler yüz gösteriyoruz. Müşterilerin her türlü sorunlarını gidermek ve destek olmak için durmaksızın çalışıyoruz” dedi.
Adil Altın, hem zeytin üreticisi hem de zeytinyağı fabrikası sahibi olarak tüm müstahsillere ürününü yağ olarak veya sofralık olarak değerinde satmaları önerisinde bulunduğunu Köprübaşı bölgesinde çiftçileri kooperatifleşmeye ve örgütlemeye çalıştığını sözlerine ekledi.