Manisa'da Festival gibi Şölen

Manisa'da Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl 6’cısı gerçekleştirilen Ege Bölgesinin en büyük Bağbozumu Yörük Kültür Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür-Sanat 4.09.2024 09:38:00 0
Manisa

Manisa'da Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl 6’cısı gerçekleştirilen Ege Bölgesinin en büyük  Bağbozumu Yörük Kültür Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Manisa’da Yörük Türkmen Derneği tarafından gerçekleştirilen Bağbozumu Yörük Kültür Şöleni’nin 6’cısı büyük bir katılım ile gerçekleşti. Şehzadeler ilçesinin Sancaklı İğdecik Mahallesinde gerçekleştirilen şölene, Manisa Vali Vekili Aydın Memük, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, siyasi parti temsilcileri , Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, ülkenin bir çok yerinden Yörük Türkmen Dernekleri Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şölen kapsamında Sancaklı İğdecik Mahallesi girişinden mehter takımı eşliğinde Manisa  Yörük Türkmen Derneği binasının önünden tören alanına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti. Başkan Kurtoğlu, “Şölenimizin yapılması için karar aldığımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e ve ilçe belediye başkanımız Gülşah Durbay’a konuyu ilettik. Bu kültürün tanıtılması için maddi ve manevi olarak yanınızdayız diyen Ferdi ve Gülşah Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN DURBAY: ‘BİN YILLIK YÖRÜK MİRASI YAŞATILIYOR’

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay kültürel mirası yaşatmak için destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Durbay, “’Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu cümlesiyle kültürün önemine büyük bir dikkat çekmiştir. Yörüklerimiz bin yıllık mirasımızı yaşatmışlar ve yaşatmaya da çabalamaktadırlar. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu mirası yaşatmak için var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da, kültürlerin tanıtılması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Akın, “Yerel yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesinin bu tür etkinliklere, kültürel faaliyetlere destek vermek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN ZEYREK: ‘YÖRÜK KÜLTÜRÜMÜZÜ YARINLARA TAŞIYACAĞIZ’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, kültürümüzü yarınlara taşıyacak olan her türlü etkinlikte yer alacaklarını söyledi. Başkan Zeyrek, “Arif Başkan, yönetimiyle birlikte ziyaretimize geldi. 6’ncısını düzenleyecekleri etkinlik için destek istedi. Yerel yönetimlerin bu tür etkinlikler için var olduğunu söyledim. Kültürümüzü yarınlara taşımamız, kültürümüzü unutturmamız ve yarınlarla birleştirmemizin en önemli noktası işte bu şölenlerdir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şölene vesile olduğum için gerçekten çok mutluyum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra kültürümüzü yarınlara taşıyacak olan her türlü etkinlikte yer alacağız. Arif Başkan ve yönetimine hepimizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Yarınlarımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız kültür emanetlerini bugün burada yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Manisa Vali Vekili Aydın Memük yaptığı konuşmada,”Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yörük çadırından tüten bir duman olduğu müddetçe hiçbir güç ve kuvvetin milletimizi ifade etmiştir”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Alaşehir Kemaliye Zeybek Ekibi, Ödemiş Yörük Efeleri Derneği Zeybek Ekibi, sanatçılar, Ayşe Karaçam, Zeki Yılmaz ve Uğur Önür konser verdi. Şölende katılımcılara 2 ton yaş üzüm ve odun ateşinde pişen keşkek ikram edildi. 

Haber: Adil AKA

 


Anahtar Kelimeler: Manisa' Festival Şölen
Cuma 35.2 ° / 24.7 °
Cumartesi 34.6 ° / 25.3 °
Pazar 34.7 ° / 25.3 °