MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ARALIK AYINDA SEYİRCİSİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aralık ayında altı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Kültür-Sanat 4.12.2022 11:14:00 0
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ARALIK AYINDA SEYİRCİSİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aralık ayında altı oyunla seyirci karşısına çıkacak. 

Yeniden yapılandırılmasının ardından üçüncü kez sezon açılışı yapan Şehir Tiyatrosu, aralık ayında da yeni oyunlarıyla perdeyi açacak. Şehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan’ oyunu ile aralık ayı programını başlatacak.

Büyükşehir’in Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger, aralık ayının ilk oyunu ‘Ben Mimar Sinan’ ve diğer oyunlar hakkında bilgi verdi. Özdülger, şunları söyledi:

“GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

“Öncelikle Mersin Şehir Tiyatrosu olarak yeni sezonumuzu açmış olmanın ve seyirciyle buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolu dolu bir programımız var. Fakat bu programda özellikle belirtmek istediğimiz bir nokta var. Biz, gençlerimize ve çocuklarımıza çok önem veriyoruz, bunu da her seferinde ifade ediyoruz. Bu doğrultuda yeni bir eser hazırladık; ‘Ben Mimar Sinan’. Turgut Özakman'ın metnini yazdığı bu eseri, okullarımıza giderek ortaokul öğrencilerimize oynuyoruz ve nitekim prömiyerimizi de Mimar Sinan Ortaokulu’nda yaptık. Gerçekten çok etkileyici bir eser. Aynı zamanda Mimar Sinan'ın hayatını, başarılarını, süreci biyografik bir şekilde, Mimar Sinan'ın kendini anlattığı bir eser. Gerçekten çok da etkili oldu. Okuldaki öğrencilerimiz bundan çok keyif aldı.

“BU ŞEHİRDE SANATI HERKESE YAYABİLMEK İSTİYORUZ”

Aralık ayında da bu şekilde devam edeceğiz. Çünkü bizim amacımız, okullara giderek öğrencilerimize tiyatroyu sunabilmek. Aynı şekilde ilkokul öğrencilerimizi de salonlarımıza getirerek tiyatrolarımızı izletmek istiyoruz. Okuldaki öğretmenlerimizle, müdürlerimizle bağlantı kurarak, çocuklarımıza araçlarımızı da göndererek onların temsillerimize gelmelerini ve izlemelerini istiyoruz. Biz şehirde sanatı herkese yayabilmek, herkesin kalbine dokunmak, herkesi kültür ve elbette ki olmazsa olmaz sanatla buluşturmak istiyoruz. Mersin Şehir Tiyatromuz ile salonda yapacağımız ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’, ‘Buzlar Çözülmeden’, yine bu sezon prömiyerini yaptığımız ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ eserlerinin dışında çocuk ve gençlik oyunlarımızla da okullara giderek, okulları da bizlere getirerek tiyatro sezonunu dolu dolu yaşamak istiyoruz. Ocak ayından itibaren de hedefimiz, yine yeni eserlerle sevgili sanatseverlerimize, gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlerimize, sanatımızı en iyi şekilde sunmak olacak.”

Sahnelenecek oyunları izlemek isteyen yurttaşlar, www.mersin.bel.tr ve Teksin uygulaması üzerinden, oyunların tarih ve saat bilgilerine ulaşabilecek.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °