MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BÜKREŞ’TE İSVEÇLİ VE FİNLANDİYALI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile Bükreş’te görüştü. Çavuşoğlu, “Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısında; Üçlü Muht

Güncel 29.11.2022 20:49:00 0
MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BÜKREŞ’TE İSVEÇLİ VE FİNLANDİYALI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile Bükreş’te görüştü. Çavuşoğlu, “Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısında; Üçlü Muhtıra çerçevesinde atılan adımları değerlendirdik, beklentilerimizi vurguladık” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Bükreş’te Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Billström ile görüştü. Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları toplantısında; Üçlü Muhtıra çerçevesinde atılan adımları değerlendirdik, beklentilerimizi vurguladık.”

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya paylaşımında ise Bakan Haavisto’nun, görüşmeye ilişkin, “Üçlü Muhtıra çerçevesinde ilerleme kaydedildi. Türkiye ile önemli görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °