Tarih: 02.09.2024 21:30

Okullarda uyum haftası için ilk ders zili çaldı

Facebook Twitter Linked-in

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Manisa'da da anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında okula başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2024- 2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Anaokulu ve ilkokulda 1. sınıfa başlayan öğrenciler ise uyum haftası kapsamında okula 1 hafta erken başladı. Tüm yurt genelinde olduğu gibi Manisa'da da uyum haftası kapsamında çalan ilk zilin ardından yaşanan heyecanla veliler ve öğrenciler sınıfları doldurdu.



Manisa'nın örnek eğitim kurumlarından biri olan TOKİ 2 İlkokulunda çocukların yaşadığı heyecana eşlik eden öğrenci velileri yıllar önce

 yaşadıkları öğrenim heyecanını yıllar sonra tekrar yaşadıklarını kaydederek gösterdikleri fedakarlık ve ilgiden dolayı okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Bu yıl sadece gazeteci değil aynı zamanda öğrenci velisi olarak ilk günün heyecanını yaşadığını kaydeden Gazeteciler ve İletişimciler Cemiyeti Genel Başkanı Hakan Özen, “Haber yapmak için geldiğimiz okul binasına bu sefer öğrenci velisi olarak geldik ve diğer velilerimizle, öğrencilerimizle duygu dolu anları, öğrenme ve öğretme arzusunu hep birlikte yaşadık” dedi.

 

“Başta öğretmenlerimiz olmak üzere çocuklarımızı geleceğe hazırlayan okul idarecilerinden, hizmetli memuruna varıncaya kadar emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine devam eden Özen, "Tüm gayemiz büyük önderimiz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi vatanımızı, ülkemizi, devletimizi en iyi şekilde temsil edecek ve milletinin hizmetkarı olan tam donanımlı yeni nesillerin yetişmesi yönünde. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi hepimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Manisa il genelinde uyum eğitimi haftası  kapsamında Anasınıfta 24 bin 90 öğrenci, 1. sınıfta 21 bin 378 öğrenci, 5. sınıfta 18 bin 745 öğrenci, hazırlık sınıfında 183 öğrenci, 9. sınıflarda ise 19 bin 683 öğrencinin okula başladığı kaydedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —