Selçuk Özdağ, “İktidar Milletvekillerinin başlattığı kavga ve dökülen kan hukuku tanımama ve külhanbeyliğidir”

Selçuk Özdağ, “İktidar Milletvekillerinin başlattığı kavga ve dökülen kan hukuku tanımama ve külhanbeyliğidir”

TBMM'de AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın başlattığı kavgaya tepki gösteren Özdağ, “İktidar milletvekillerinin çıkardığı kavga ve döktükleri kan, hukuksuzluğun ve külhanbeyliğin hazin bir örneğidir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın başlattığı kavgaya sert eleştiri getiren Özdağ, “İktidar milletvekillerinin çıkardığı kavga ve döktükleri kan, hukuksuzluğun ve külhanbeyliğin hazin bir örneğidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Milletvekili ile TİP Milletvekili Ahmet Şık arasında başlayan daha sonra da diğer Milletvekillerinin de müdahil olduğu kavga hakkında değerlendirmede bulunan TBMM Saadet-Gelecek Grubu Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “İktidar milletvekillerinin çıkardığı kavga ve döktükleri kan, hukuksuzluğun ve külhanbeyliğin hazin bir örneğidir. İzmir, Bolu, Aydın, Çanakkale, Kastamonu ve Manisa illerinde başta olmak üzere ülkemiz ormanlarının cayır cayır yanması da bir başka kara yazgımızın bitmek bilmez örneğidir” dedi.

SADECE DUA ETMEK YETMEZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, "Küçüklerden bahsetmiyorum ama belli bir seviyenin üzerinde bugün 47 yangın çıktı. Bunların 30'u kontrol altına alındı. 17'sine müdahaleler devam ediyor” açıklamasına da değinen Özdağ, “Bakan Bey bu açıklamayı yaptığı sıralarda İzmir Karşıyaka Yamanlarda ki yangın rüzgarın da etkisiyle her tarafa yayılmaya başlamıştı. İzmir’de şehir içini tamamen dumanlar kaplamış ve küller yerleşim alanlarının üstüne yağmaya başlamıştı. 16 evin yandığı 2 mahallenin ve işyerlerinin boşaltıldığı, yangının kontrol altına alınamadığı, Karşıyaka Bayraklı bölgesinde ‘evlerinizi boşaltın anonsları’ yapıldığına dair bilgiler alıyorduk. Bu bilgilerin doğru olup olmadığını bakan beye bu vesileyle tekrar basın önünde soruyorum. Bakan Beyin ve Hükümet yetkililerinin geçiştirici açıklamaları bir kenara bırakıp kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz. Umarım herhangi bir can kaybı yaşanmadan tüm yangınlar bir an evvel söndürülür. Bunun için sadece dua etmenin yetmeyeceğini ve yangınlar daha yayılmadan niye hemen müdahale edilmediğini de merak ediyoruz” diye konuştu.

İDARECİLER UYUYOR MU?

“Allah kimseyi, özellikle İzmir başta olmak üzere yangınla boğuşan orman ve şehirlerimiz cayır cayır yanarken söndürme uçağı almayan hükümetin bu vurdumduymazlığını ve ihmalkarlığını savunmak zorunda bırakmasın” diyerek sözlerine devam eden TBMM Saadet-Gelecek Grubu Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “En son NATO toplantısına 5 uçakla gidildiğinde ‘Avrupa bizi kıskanıyor’ sarf eden ve ‘itibardan tasarruf olmaz’ diyenleri de milletimize havale ediyorum. İzmir yanarken İzmir milletvekili olan Alpay Özalan ve Eyüp Kadir İnan’ın mecliste milletvekillerine kaba kuvvet uygulamakla meşgul olduklarını da hatırlatır oy verdikleri bu kişilerin İzmir için ne yaptıklarını da sorgulamalarını salık veririm. Türkiye’yi dünyaya rezil etmeleri dışında elbette. Yangınları basite indirgemek veya görmezden gelmeye çalışmak son derece yanlış. Ağaçlarımız, mikroorganizmalarımız, hayvanlarımız, börtü-böceğimiz, toprağımız velhasıl geleceğimiz yanıyor. Suyumuz, havamız yok oluyor. Tüm bunlar yaşanırken de” İdarecilerimiz uyuyor mu? Maalesef yoklar…”