SELÇUK ÖZDAĞ; “MANİSA’NIN ŞEHR-ÜL EMİNİ OLACAĞIZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı seçim çalışmasından sonra, tespit ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Güncel 29.02.2024 16:00:00 0
SELÇUK ÖZDAĞ; “MANİSA’NIN ŞEHR-ÜL EMİNİ OLACAĞIZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı seçim çalışmasından sonra, tespit ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Selçuk Özdağ, Manisa’nın tarihte Şehzade sancağı olma imtiyazına sahip stratejik bir kent olmasına rağmen, Saruhanlı ilçesi halkının; su, tuvalet, ulaşım gibi çok basit sorunlarının bile hala çözülemediğini kamuoyunun bilgisine sundu. Selçuk Özdağ; “Belediye başkanı anlamına gelen, Şehrül-Eminler şehri ve içinde yaşayanları kendisine emanet bilir. Emanete ihanet etmez. Biz Manisa’nın şehr-ül emini olacağız. Gittim, gördüm, duydum. Halk, değişimin adresi Selçuk Özdağ’dır diyor” ifadelerine yer verdi.  

Manisa’nın en kıymetli ilçelerinden bir olan Saruhanlı’da yaptığı seçim çalışmaları sırasında, onlarca şaşkınlık yaşadığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, gün boyunca ilçede yaşadığı ve gördüklerini kamuoyunun bilgisine sundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Saruhanlı’nın onlarca mahallesini, sokağını gezdiklerini, yüzlerce insanla dertleştiğini anlatan Selçuk Özdağ; “emin olun şaşkınlıklar içindeyim. Yıl 2024. Saruhanlı halkı hala şehir konforuna sahip bir ilçede yaşamadığından şikayetçi. Kimi görsem, kimin elini sıksam, kime dokunsam şikayet etti. Kimi görsem çok öfkeli. Çok şaşkınım, Saruhanlı halkının bu haline çok üzgünüm.” Dedi. 

BU ŞEHRİN EKONOMİK VE TOPLUMSAL DEĞERİNİ SIFIRLAMAYI NASIL BAŞARDINIZ?”

Manisa ve ilçelerinin tarihteki stratejik kıymetinden bahsederek, 2024 Manisa’sının hak ettiği ekonomik değere sahip olamadığına dikkat çeken Selçuk Özdağ; “Manisa ve 17 ilçesinde yaşayan halka gereken hizmetler verilmiyor ya… Unutulan bazı kıymetli tarihi bilgileri hatırlatmak gerekiyor. Biraz sıkılacaksınız belki ama, Manisa’nın ne kadar önemli ve stratejik bir kent olduğunu hatırlamamız lazım. Siz bu Manisa Coğrafyasına gereken hizmetleri kazandırmıyorsunuz ya… Bu şehrin bu kadar başarısız yerel yöneticisi olmanızdan rahatsız olmalısınız. Manisa halkını oluşturan bu toplum; Saruhanoğulları’ndan bu tarafa, hüküm sürdükleri topraklar üzerinde birçok İmar faaliyetlerini ilk yapan toplumdur. Câmileri, medreseleri, köprüleri yapan ilk toplumdur Manisalılar. Yüzyıllardır varlığını sürdüren bu eserleri herkes bilir. Saruhan Bey’in Gediz üzerinde yaptırdığı köprü, Hızır Bey’in yaptırdığı Ulu Câmi, Mevlevihane ve medresesi. Bitmedi; Saruhanoğulları Latinlerle ilk ticarî münasebetleri kuran ileriyi gören bir topluluktu. Lâtin harfli, resimli ilk gümüş sikkeyi kestiler ve bastılar. Saruhanoğulları donanmalarıyla tüm denizlerde faaliyette bulundular. Pek çok ganimet elde ettiler. Batı devletleriyle ticari anlaşmalar yaptılar. Saruhanoğulları, devirlerinde yazılan eserlerle de Türkçeye büyük hizmet ettiler. Ekonomi ve paranın çıkış yeridir Manisa. Dünya’nın ekonomi çarkının iyi yapılandığı yerdir Manisa. Peki bu kadar önemli olan bu şehrin kıymetini, bu kadar aşağılara çekmeyi nasıl başardınız Allah aşkına? Bu şehrin ekonomik ve toplumsal değerini sıfırlamayı nasıl başardınız?” diye sordu.

MANİSA’DAN İŞİNİN EHLİ, MÜTEKAMİL BİR BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARILMADI” 

Manisa’da yetişen Şehzadeler ve Padişahlardan da bahseden Selçuk Özdağ; “Bakın tarihe damgasını vuran Şehzadeler ve Padişahlar yetiştirmiş Manisa; yıl 2024 hala kendi yağında kavrulamıyor. Yıldırım Bayezıd'ın oğlu Süleyman Çelebi, II. Murad'ın oğlu Mehmed (Fatih Sultan Mehmed), Fatih Sultan Mehmed'in oğlu Mustafa, II. Bayezıd'ın oğulları Abdullah, Alemşah, Korkut ve Mahmud. Yavuz Selim'in oğlu Süleyman (Kanuni Sultan Süleyman), Kanuni'nin oğulları Mustafa, Mehmed ve Selim. II. Selim'in oğlu Murad, III. Murad'ın oğlu Mehmed Manisa topraklarında eğitilmiş, şehzade, padişah oldular. Dönemin topraklarını, toplumlarını yönettiler. Dünya’ya hakim oldular. III. Murad'ın oğlu Mehmed, Manisa'ya bizzat gönderilen son şehzadedir. Bu şehzadelerden; Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim, III. Murad, III. Mehmed ve Manisa’da doğmuş olan Mustafa; padişah oldu. Ama gelin görün ki günümüzde; Şehzadeler Şehri, Padişahlar Şehri Manisa’dan bu şehrin halkı için tasalanan ve çalışan, işinin ehli, mütekamil bir belediye başkanı çıkmadı, çıkamadı, ya da çıkarılmadı.” Dedi. 

GENEL TUVALETİ BİLE OLMAYAN BİR İLÇE SARUHANLI”

Manisa Saruhanlı halkının ilçede bir genel tuvalet olmadığından şikayet ettiğini anlatan Selçuk Özdağ; “Şimdi durduk yerde bu yukarıda bahsettiğim tarihi bilgileri niye verdim. Ben çok bilmişlik mi yapıyorum şu an dersiniz? Tarihi bilgim ile hava mı atıyorum? Hiç ilgisi yok niyetimle. Demek istediğim şu; Bu kadar başlangıçlara, tarihi izlere, tarihi ilklere imza atmış, ilklere analık yapmış, içinden şehzadeler, padişahlar çıkarmış Manisa’nın en önemli ilçesi Saruhanlı’da hala bir genel tuvalet bile yok. O Saruhanlı ki; Ege’yi İstanbul’a bağlayan İzmir - İstanbul devlet karayolunun üzerinde, lojistik açısından en kıymetli olan Manisa’nın ilçesi. Saruhanlı’nın yerlisine de, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistine de ‘Caminin tuvaletine gitsin” diyorlarmış. Ne ayıp, ne utanç verici. Kıymeti büyük olan camilerimiz; ibadet yapmak veya gezilmek için değil, tuvalet ihtiyacını gidermek için kullanılıyor. Camilerle tuvaletlerin özdeşleşmesi kötü bir şeydir. Bu cahilliktir, işbilirsizliktir, modern kent olmaktan fersah fersah uzaklıktır. Saruhanlı’ya; gece sabaha kadar, gündüz akşama kadar açık olan, tertemiz genel tuvaletler yapılmalıdır. Vatandaş günün her saatinde pırıl pırıl tuvaletleri kullanabilmelidirler. Saruhanlı’ya hak ettiği medeniyete kavuşturacağız.” İfadelerine yer verdi. 

SARUHANLI MODERN KENTÇİLİKTE ÇOK GERİ KALDI”

Selçuk Özdağ; “Dünya'da her yıl 850 bin ton kuru üzüm üretimi yapılıyor. Bunun 250 – 320 bin tonu Ege bölgesinden, 40 – 45 bin tonu da Saruhanlı'da üretiliyor. Türkiye kuru üzüm üretimi ve ihracatında 154 yıldır dünya lideri. Saruhanlı bu liderliği kuru üzüm pazarında, yüzde 13'lük payla yıllardır elinde tutuyor. Yüzyıllar önce Karaosmanoğulları ile ivme kazanan Saruhanlı’nın tarımsal üretim potansiyeli sadece kendisini değil, neredeyse tüm Türkiye’yi beslemektedir. Saruhanlı bugün Manisa’nın en küçük ilçelerinden biri olmasına rağmen, Türkiye tarımı için son derece mühim bir konumdadır. Ancak bugün Saruhanlı 8 adet merkez mahallesi ve 42 adet çevre mahallesi ile ne yazık ki modern kentçilikte çok geri kalmıştır. Bunca kıymetli Şehzade ve padişahı yetiştirmiş, hanedan yapmış Manisa’nın şehir merkezide, ilçeleri de hala hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamadı. Çok yazık.” Dedi. 

SARUHANLI HALKI ÇOK ÖFKELİ, HİZMET ALAMADIKLARINDAN ŞİKAYET EDİYORLAR” 

Selçuk Özdağ Saruhanlı halkının öfkeli olduğuna vurgu yaparak; “Bugün Saruhanlı ilçemizi karış karış gezdim. Yüzlerce vatandaşı, sivil toplum örgütü, oda ve dernek mensuplarını dinledim. Pazarcı ve kent esnafını dinledim. Çocukları gençleri, nineleri, dedeleri, kadınları, engelli vatandaşlarımızı dinledim. Bir dokundum, bir ah işittim. Gözleri dolu dolu anlattılar. Çok öfkeliler. Çünkü hizmet alamadıklarından şikayet ediyorlar.” Dedi. 

ONLARIN 15 YILDA ÇÖZEMEDİĞİ ULAŞIM SORUNUNU, BİZ BİR HAFTADA ÇÖZECEĞİZ” 

Saruhanlı halkının ulaşım sorunlarını, kendisine şikayet ettiklerini anlatan Selçuk Özdağ; “Vatandaş otobüs fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi. Toplu taşıma şoförleri veya araç sahipleri ise her ay 6.500 lira zarar ettiklerinden şikayetçi. 800 adet otobüs Saruhanlı’ya gidip geliyor. Ancak planlı ulaşımın yapılamamasından dolayı mağdur olduklarından şikayet ediyor. Çünkü belediye araç sahiplerinin taleplerini yerine getiremiyor. Bu sefer araç sahipleri zarar ediyor. Ya araçlarını satıyorlar, ya da araçlar el değiştiriyor. Bu kadar basit bir sorunu çözemiyorlar. Kalıcı ve her iki tarafı mutlu edecek çözümler üretemiyorlar. Ulaşım sorunu biz halledeceğiz. Hem de seçilirsek hemen. Zamana yaymadan. Saruhanlı’nın ulaşım sorunun çözülmesi, acil çözülecek sorunlar arasında. Onların 15 yılda çözemediği Saruhanlıya ulaşım sorununu, Biz bir haftada çözeceğiz, Allah’ın izniyle.” Sözünü verdi. 

ÖN ÖDEMELİ SU SAYAÇLARI DERHAL KALDIRILACAK”

Saruhanlı halkının sularının sık sık kesildiğini ve ön ödemeli su sayaçlarından kurtulmak istediklerini dile getiren Selçuk Özdağ; “Manisa Merkezin ve 17 ilçede olduğu gibi en önemli başka bir sorunu ise su meselesi. Su meselesi sudan bir mesele değildir. Çok önemlidir, hayatidir, kıymetlidir. Manisa ve 17 ilçesinde olduğu gibi su meselesi halkın en önemli meselesi. Saruhanlı’nın suyu hem kalitesiz, hem de çok pahalı. Halk cebindeki parayı su faturalarına ödüyor. Ancak yine kaliteli su içemiyor. Hem de suyu konforlu kullanamıyor. Banyo yapan banyoda, tuvalette olan tuvalette, mutfakta yemek yapan veya bulaşık yıkayan mutfakta susuz kalıyor. Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, şofbenler dengesiz su debisi akışları ve sık sık su kesilmeleri nedeniyle bozuluyor. İnsanlar duşta susuz kalıyor. Böyle bir belediye yönetimi olabilir mi? Vatandaş duşun altında susuz kalıyor. Ön ödemeli sayaçlarla ilgili halk çok şikayet ediyor. Hem suyu çok pahalı satacaksınız. Hem de vatandaşı susuzluk ile terbiye edeceksiniz. Size kim bu hakkı veriyor? Bu ön ödemeli sayaçlar derhal kaldırılacak. Bu sayaçları biz kaldıracağız.” Görüşlerine yer verdi. 

YOLLAR SICAK ASFALT YAPILMALIDIR”

Selçuk Özdağ Saruhanlı’da ki yol sorunlarına da dikkat çekerek; “Hacırahmanlı, Azimli, Gözlet yolu beton asfalt yapılmış. Yeni bir denemeymiş. Dostlar alışverişte görsün. Ama şu an o yolun her tarafı çökmüş, çukurlaşmış. Belediyelerin paraları işte bu şekilde çarçur ediliyor. Boş yere masraf. Yap boz tahtası icraatlardan yatırımlardan bıkmadılar, vazgeçmediler. Ver para, yap yolu. Birkaç ay sonra bozulsun. Yeniden ver para yaptır. Bunlar akıllarını kiraya çıkarmışlar. Başta hesabını ince ince yaparsın. O yatırımı bir kere yaparsın. Ömürlük olur. Yılarca fayda sağlar. Ama yok. Bunlar 6 ayda bir yol veya yama yapıyorlar. Belediyelerin bütçesi yol müteahhitlerini ve ihaleci kan emicilerini besliyor. Bu yollar sıcak asfalt yapılmalıdır. 17 ilçesi ile Şehzadeler kentidir Manisa. Fatih sultan Mehmet’in kentidir Manisa.” Dedi. 

HALK MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM İSTİYOR”

Manisa halkının köklü bir değişim istediğini vurgulayan Selçuk Özdağ; “Manisa’nın merkezi ve 17 ilçesinin tamamında mevcut belediyelerden ve yönetimler çok şikayet var. Beni kim görse hemen şikayetlerini sıralamaya başlıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde köklü bir değişim istiyorlar. Değişimin adresi de Selçuk Özdağ’dır diyorlar. Bende bu güvene layık olmaya, üstlendiğim bu sorumluluğun hakkını vermeye çalışıyorum. Biz Büyükşehir Belediyesini alacağız. Bu şehri yed-i emine teslim etmişler. Ama bu yed-i eminler yazıktır ki kelimenin anlamına ters; güvenilir kişiler değildir. Belediye başkanı anlamına gelen, Şehrül-Eminler şehri ve içinde yaşayanları kendisine emanet bilir. Emanete ihanet etmez. Emanete hıyanet etmeyeceğiz ve Biz Manisa’nın şehr-ül emini olacağız. Manisa merkez ve 17 ilçesinde yaşayan tüm halkını konforlu hizmetlerle buluşturacağız Allah’ın izniyle.” Dedi.


Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °
Pazar 13.7 ° / 2.7 °