Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yerel yöneticilerin kenti hala şehirleştiremediğini iddia etti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yerel yöneticilerin kenti hala şehirleştiremediğini iddia etti. Selçuk Özdağ; “Bu şehir kalkındırılamadı. Bu şehir tabiat harikası, cennet gibi kente döndürülemedi. Manisa’yı böyle arafta bırakan yöneticileri bu halk istemiyor. Bu halk şehirli ise, şehirli gibi yaşamalı. Manisa’yı maalesef şehirleştiremediler. Yıllardır şehircilik oynuyorlar. İçinde yaşayan, nefes alan 1 milyon 500 bin insana rağmen, insana karşı olduğu yerde sayan bir şehir Manisa. Aklı tutulmuş, icraatları kısırlaşmış yöneticileri göndereceğiz.” Dedi.
---
Manisa’yı hak ettiği cennet görüntüsüne ve kalkınmışlık seviyesine ulaştırmak amacıyla yola çıktığına dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ kentin yerel yöneticilerini eleştirdi. Selçuk Özdağ Manisa’nın kentleşmesi, şehirleşmesi vurgusu ile yaptığı açıklamada; “duyguları ile yaşayan, duyguları ile hareket eden bir insanım. Yıllardır Manisa’ya gelip gidiyorum. Bu şehirden milletvekili seçildim. Bu şehrin insanını mecliste temsil ettim. 20 yıl oldu bu şehirde bir arpa boyu yol gidilemedi. Bu şehir kalkındırılamadı. Bu şehre sıcak para akışını sağlayacak yatırımlar yapılamadı. Bu şehir tabiat harikası, cennet gibi kente döndürülemedi. Aksine Manisa Tarzanı’nın miras bıraktığı cennet gibi bu kent, beton yığınına çevrildi. Bitişik nizam dip dibe, karanlık odalı konutlarla, Manisa bir beton yığınına çevrildi. Nefes alacak alanlar yok, yeşil alanlar yok, vatandaşın keyifli vakit geçirebileceği sosyal paylaşım alanları yok. İçinde yaşayan, nefes alan 1 milyon 500 bin insana rağmen, insana karşı olduğu yerde sayan bir şehir Manisa.” Dedi.
“MANİSA’YI ARAFTA BIRAKTILAR”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa’nın arafta bırakıldığına dikkat çekerek; “Çok üzülüyorum. ‘Yokların’ listesini çıkartsak beynimiz yanar. Uzatmayayım. Manisa’yı gelişmişlik ile, ilkellik arasında arafta bıraktılar. Hiçbir yöneticide bunun farkında değil. İzmir’in yamacında, iki dağ arasında sıkışmış, ‘coğrafyamız, yüzölçümümüz bu kadar, ileri gitmeye alan da, parada yok’ diyen zihniyete teslim edilmiş Şehzadeler, padişahlar yetiştirmiş bu şehir. Ne kalkınabilmiş bir Manisa ne de tabiat harikası haline getirebilmiş bir Manisa. Ekonomik getiri sağlayan atılımlar yapamadınız, bari bu şehri turizm ekonomisi ile kalkındıracak yatırımlar yapıp, turizm cennetine çevirseydiniz… O da yok. Arafta bir Manisa için direniyor bu yerel yöneticiler. Koskoca Osmanlı İmparatorluğunu yöneten, savaşlar kazanan akıl adamlarını yetiştirmiş bu şehir, günümüzde kendini abat edecek doğru ve liyakatlı yerel yöneticileri seçemiyor. “ifadelerine yer verdi.
“MANİSA’YI BÖYLE ARAFTA BIRAKAN YÖNETİCİLERİ BU HALK İSTEMİYOR”
Selçuk Özdağ şehir halkını, Manisa’yı cennete dönüştüremeyen yöneticilerden kurtarmak için yola çıktığını hatırlatarak; “Belki de şu an kalbi herkesten hızlı çarpan ben, özel ilgi bekleyen Manisa’yı böyle arafta bırakan yöneticileri silkelemeye geldim. Manisa’nın ekonomik, sosyolojik ve tarihi kıymetini aşağı çeken yöneticilerden bu şehrin halkını kurtarmak için çaba sarf ediyorum. Bu şehrin halkı; “Manisa Şehri” kelimesini öylesine laf olsun diye kullanmak istemiyor. Manisa bir şehir ise hak ettiği şehircilik hizmetlerine sahip olmalı. Manisa’yı böyle arafta bırakan yöneticileri bu halk istemiyor” dedi.
“BU HALK ŞEHİRLİ İSE, ŞEHİRLİ GİBİ YAŞAMALI”
Selçuk Özdağ Manisalının şehirlilik kültürünü yaşamadığına vurgu yaptığı konuşmasında; “Bu halk şehirli ise, şehirli gibi yaşamalı. İçi boşaltılmış şehirlilik kavramlarına bu halkın karnı tok. Şehirlilik ideali olmayan yöneticiyi, vatandaş niye tutsun bu makamlarda. Şehir, insanoğlunun sosyal bir varlık olduğu kabulünden doğan kavramsa eğer, hani sosyal alanlar? Şehirlerden beklentiler bir çeşit dünya cenneti ise, hani Manisa’nın cennet misali alanları? Bu halk şehirli ise… Bu coğrafya şehirleşti ise… Manisa halkının; şehirden, şehirliden, şehirlilikten beklentileri elbette yüksek olacak. Azla niye yetinsin ki halk?” görüşlerine yer verdi.
“ADI ŞEHİR KENDİ KÖY”
Selçuk Özdağ vatandaşın eleştirilerini de hatırlatarak; “her gittiğimiz yerde halkın bize ateş püskürdüğü cümlelerin başında; ‘Bu ne biçim şehir?’ ‘Şehir denemeye bin şahit lazım’ ‘Adı şehir kendi köy.’ ‘Böyle şehir mi olur?’ ‘Bu şehirde eğlenecek, gezecek tozacak hiçbir şey yok.’ ‘Çok pahalı ve kendine has özelliği olan bir şehir değil.’ ‘Bakmayın şehirde yaşadığımıza, hala azıcık medenileşmiş köy gibi mahallelerde yaşıyoruz.’ ‘Manisa kaç yüzyıl sonra gerçek anlamda medenileşecek?’ gibi eleştirilerle karşılaşıyoruz. Yalan mı? Halk bu eleştirilerinde, kızgınlıklarında haksız mı? Halk Sonuna kadar haklı. Manisa’yı maalesef şehirleştiremediler. Yıllardır şehircilik oynuyorlar.” Dedi.
“AKLI TUTULMUŞ, İCRAATLARI KISIRLAŞMIŞ YÖNETİCİLERİ GÖNDERECEĞİZ”
Selçuk Özdağ; “Bu mevcut yöneticiler İnsanın; güvenlik, konfor, medeni bir yaşam bunların sonucunda da “güzel bir hayat” beklediği şehir kavramı üzerine hiç düşünmemişler, çalışmamışlar. Şehirli kavramının çağrışımlarla oluşturduğu olumlu beklentilerin gerçekleşmesi, bu yöneticilerle mümkün değildir. Bunların değişme zamanı geldi de geçiyor. Bu kendini tekrarlayan, aklı tutulmuş, icraatları kısırlaşmış, cesaretleri sadece mazluma işleyen yöneticileri göndereceğiz ve cesaretli atılımlarla bu şehri, gerçek anlamada şehirlileştireceğiz.” İfadelerine yer verdi.