Selçuk Özdağ Nokta Atışı'na konuştu! 'Derin bir dip dalga geliyor'

Nokta Atışı'na konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güncel 7.03.2023 22:01:00 0
Selçuk Özdağ Nokta Atışı

Nokta Atışı'na konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bazı anket şirketlerinin açıkladığı rakamların güvenilir olmadığını belirten Özdağ, "Yayınlanan anketler, anket firmalarının bazılarının (iyileri tenzih ederim) problemli olmaları sebebi ile doğruyu yansıtmıyor." dedi.

Gerçeklerin saklandığını söyleyen Özdağ, bunun sebebinin de "korku iklimi" olduğunu ifade etti:

İnsanlarımızın üzerinde çok ciddi baskılar var. FETÖ karası var, PKK karası var. İktidar sopası var.. İnsanlar böyle bir ortamda iki yerde doğruyu söylüyor. Bir televizyonların karşısında, iki sandıkta. 31 Mart, 23 Haziran bunun örneği.

Gelecek Partisi'nin oy oranına da değinen Selçuk Özdağ, "Yüzde 5-7 arasında bir oyumuz var.  Bu bizim için yeterli değil. Bizim beklediğimiz oy da değil bu. Daha yüksek bir oy bekliyoruz." diye konuştu.

Gelecek Partisi'nin Türk siyasi hayatında kalıcı olacağını öngören Özdağ, "Bu seçimden sonra yapılacak olan bir parlamenter sisteme geçişle, sayın Ahmet Davutoğlu'na milletimizin yeniden çok teveccüh edeceğini ve bu teveccühle beraber de Gelecek Partisi'nin Türk siyasi hayatında kalıcı olacağını ve partimizin Türk siyasi hayatını belirleyeceğine inanıyorum. Ama başbakan oluruz ama başbakan yardımcısı oluruz. Parlamenter sisteme geçişle gerçek oyumuz da ortaya çıkar. Bugün sandıkta ne şekilde bir oy çıkacağını tam tahmin edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Büyük rüzgarlar esebilir'

Cumhur İttifakı'nın 2023 seçiminde büyük hezimet yaşayacağı değerlendirmesinde bulunan Selçuk Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğunda hiçbir anket firması yüzde 34 oy alacağını tahmin etmiyordu. Sayın Erdoğan'ın İstanbul seçimlerini kazanacağını kimse tahmin etmiyordu. O günkü konjonktür böyle tecelli etti. Bugünkü konjonktür nasıl tecelli eder bilmiyoruz ama derin bir dip dalganın geldiğini görüyorum.

MHP ve AK Parti'ye ben Cumhur İttifakı değil, Cumhur Partisi diyorum. Bunlar eskiden çift yumurta ikizleriydi, şimdi tek yumurta ikizlerine dönüştüler. Birileri, "Bunlar ayrılırlar" dediklerinde de "Ayrılmazlar, bunların kaderleri bir. Beraberce tarihin sahnesindeki yerlerini alacaklar" diyordum.

Bu Cumhur Partisi'ni 2002 seçimindeki DSP-MHP-ANAP'ın akıbeti bekliyor. Yüzde 24 nasıl 1.5'a düştüyse, yüzde 18.5 nasıl 8.5'a düştüyse, böyle bir son bekliyor. Derin bir dip dalga geliyor.  

Şuna inanın ki Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Bu tarihi seçimde de tarihi sonuçlar ortaya çıkacak.

Sayın Erdoğan ve arkadaşları seçimi kaybedeceklerini anlamışlardır. Onun için erken seçim yapmak istemektedirler. Bu enkazı bizim üzerimize yıkarak, "Bunlar başarısız olsun" diyorlar. Türkiye'nin 650-700 milyar dolarlık ciddi bir sıkıntısı var. Sonra 1 yıl içinde tekrar erken seçim olur. Geliriz tekrar iktidar oluruz. Bakın, yapamadılar. Yine bize muhtaçsınız mesajı vermek istiyorlar.

Biz bu işi başaracağız. Önce kazanacağız, sonra başaracağız.


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °