Edebiyat Dünyası’na şiir ve yazdığı kitaplarıyla çok önemli eserler kazandırmış Haşim Elmalı edebiyata olan ilgisinin çocuk yaşlarından itibaren başladığını kaydetti.
Edebiyat Dünyası’na şiir ve yazdığı kitaplarıyla çok önemli eserler kazandırmış Haşim Elmalı edebiyata olan ilgisinin çocuk yaşlarından itibaren başladığını kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi de olan Elmalı’nın yaşamında şiir, edebiyat ve sporun ayrı bir önemi var.
ŞİİRİ SEVDİRMEK İÇİN ÖNCE SİZİN SEVMENİZ VE İLGİ DUYMANIZ GEREKİYOR
Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kampanyaları dersi kapsamında, Manisa’lı Şair -Yazar ve Spor Adamı Orhan Haşim Elmalı’yla görüşmem gerçekleştirdim. Şiiri çocuklar başta olmak üzere çeşitli kesimlere sevdirmenin yolunun şiire verilen önem, ilgi ve sevgiyle aşılanabileceğini kaydeden Elmalı aynı zamanda Manisa Büyükşehir Belediye spor yönetim kurulu üyesi.
HAYATIMDA ŞİİİRN AYRI BİR YERİ VE ÖNEMİ VAR
1965 yılında Manisa’da doğan Şair ve Yazar Haşim Elmalı; İlk-Orta ve Lise Öğrenimini Manisa’da tamamladıktan sonra İktisat Fakültesi’nden mezun olmuş. Lise’de Fen Bilimleri, Üniversitede de İktisat Bölümünde okumasına rağmen edebiyatla hiçbir zaman ilgisinin kesilmediğini ve iç içe olduğunu ifade eden Haşim Elmalı’nın çok önemli ve kitap haline getirilmiş şiir, roman, öykü üzerine edebiyat dünyasına kazandırdığı eserleri olmuş olsa da her zaman şiirin ayrı bir yeri ve önemi olmuş hayatında…
YAZDIKLARIMDA SINIRLARIMI KALDIRDIM...!
Yakın tarih ve mitolojiye de ilgi duyduğunu kaydeden Elmalı, “Yazdıklarımda edindiğim bilgi ve tecrübeleri de aktarmayı tercih ediyorum. İster edebiyat okumalarım, ister kaleme aldığım yazı ve kitaplarımda her şeyi dahil etmeye çalışırım ve duvarlarım, sınırlarım yoktur. Yazmak için öncelikle çok okumam gerektiğine inanıyorum. Bu sanırım her yazar için geçerli bir durumdur” dedi.
GENÇ KUŞAKTAN UMUTLUYUM
Genç kuşaktan umutlu olduğunu kaydeden Elmalı, “Geleceğimizi gençler inşa edecek ve genç kuşağa karşı umutlarım var. Bazılarının bahsettiği gibi karamsar değilim bu manada. Ama genç kuşakta kendini birazda olsa dijital dünyadan, sosyal medyadan, yeni çağ sanal teknolojisinden uzaklaştırıp kitaba ve okumaya daha fazla zaman ayırmalı. Neyin yanlış, neyin doğru olduğunu daha net bir şekilde görmeli ve anlatabilmeli.
Haber: Didem Altınay