Türktekin'den Anlamlı Mesaj: "Ahde Vefanın Önemi"*

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin, sosyal medya hesabında; deprem görüntülerini içeren bir video ile paylaşımda bulunarak ahde vefanın önemini vurguladı.

Güncel 1.07.2024 00:37:00 0
Türktekin

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Meryem Türktekin, sosyal medya hesabında; deprem görüntülerini içeren bir video ile paylaşımda bulunarak ahde vefanın önemini vurguladı. Türktekin, paylaşımında Hatay'ın 85 yıl önce Anavatan’a katılmasını ve bu sürecin halkın iradesiyle gerçekleştiğini hatırlattı.

"Acıları yüreğimden gitmeyen şehir HATAY, tam 85 yıl önce bugün Anavatan’a katıldı.Nasıl katıldığını sanırım herkes hatırlıyordur lakin ben yine de, halkın iradesinin öneminin unutulmaması adına hatırlatmak istedim;" ifadeleriyle başlayan Türktekin, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi sürecinde Hatay halkının iradesinin yok sayıldığını belirtti.

Türktekin, Anayasa Mahkemesi'ne seslenerek şu dilekte bulundu: "Dilerim Anayasa Mahkemesi halkın iradesinin yok sayılamayacağını gözetir ve Hatay en kısa sürede vekiline kavuşur, çektiği tüm acılardan ve üzerine oynanan oyunlardan tekrar kurtulur…" dedi

Hatay halkının iradesinin ve tarihi öneminin altını çizen Türktekin, paylaşıma,"#hukukunüstünlüğü", "#demokrasi", "#insanlık", "#tarih", "#deprem" ve "#ahdevefa"etiketlerini ekledi ve  ‘ahde vefa ilkesinin yeri normlar hiyerarşisinde en tepededir, bu ilke İslamın evrensel değerlerindendir; Hatay halkının iradesi yok sayılmamalıdır. #hatayıunutma, unutturma Türkiye"’dedi…

Paylaşım, Gelecek Partisi resmi hesapları tarafından da desteklendi…


Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °
Perşembe 39 ° / 24.2 °