ULUSAL TOKSİKOLOJİ KONGRESİ MUĞLA’DA

Klinik Toksikoloji Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Multidisipliner Toksikoloji Kongresi’nin 25.’si bu yıl Muğla’da yapıldı.

Güncel 15.09.2024 10:47:00 0
ULUSAL TOKSİKOLOJİ KONGRESİ MUĞLA’DA

Klinik Toksikoloji Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Multidisipliner Toksikoloji Kongresi’nin 25.’si bu yıl Muğla’da yapıldı. 14.Eylül 2024 Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan kongreye Türkiye’nin çeşitli il ve üniversitelerinden akademisyenler ve bilim insanları katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.

 Bakiye Uğur, “Giderek kirlenen dünyamızda toksikolojinin önemine vurgu yaptı.  Alınacak önlemler konusunda toplumu bilgilendirmenin gerekliliğine değinen Uğur, bu anlamda Klinik Toksikoloji Derneğinin yaptığı çalışmaların da önemini vurguladı. Kongrenin açılışında yaptıkları mini müzik ziyafetiyle misafirlere Muğla yöresi türkülerinden bir demet sunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Sınır ile Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ercan Kılkıl ve zeybek oyunlarını sunan İl Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne de teşekkürlerini iletti.
 

Klinik Toksikoloji Derneği başkanı Prof. Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan da açılışta derneğin faaliyetlerini ve 25. Kongrenin hazırlanışı hakkında bilgi vererek ev sahipliğini yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ve bütün katılımcılara teşekkür etti.
 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakurt da böyle bir kongrenin Muğla’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleşmesinden duyulan memnuniyetini dile getirerek kongrede başarılı bildirilerin sunulacağını söyledi.
 

Açılış konuşmalarının ardından başlayan kongre çalışmalarının ilk gününde Tıp Fakültesinde bir de 28. Klinik Toksikoloji Kursu gerçekleştirilerek konunun uzmanları arasında bilgi alış-verişlerinde bulunuldu.


 

Kongre oturumlarında, çevresel, biyolojik ve kimyasal zehirlenmeler, iklim değişikliklerine bağlı zehirlenmeler ve bu konularda karşılaşılan vakalar üzerinde örneklemelere yer verilerek çözümleri üzerinde bolca değerlendirmeler yapıldı.
 

Tıp Fakülteleri dışında diğer fakültelerden de çok sayıda ilgili akademisyenlerin katılım sağladığı kongre oturumlarında; iklim değişiklikleri ve toksisite, olgularla klinik toksikoloji, toksikolojide güncel konular, getat yöntemleri ve toksisite sınırları, uydu sempozyumu gibi konular işlendikten sonra olgu sunum yarışması yapıldı.
 

Toplamda 17 sözlü bildirinin sunulduğu kongre sözlü bildiri sunumlarının ardından sosyal program ile devam edecek. Katılımcılara küçük bir şehir gezisi yaptırılarak Muğla ilinin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgiler verilmesi planlanıyor.


Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °
Pazar 13.7 ° / 2.7 °