Enpolitik Yazarlarımızdan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, üniversitedeki görevinden, yaş haddinden dolayı emekli emekli oldu.
1956 yılında Manisa'da doğan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, İlkokul, ortaokul ve liseyi Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde bitirdikten sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi, DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanmış ve bölümden 1980 yılında mezun olarak yüksek lisans ve doktorasına devam etmişti.
Devlet memuriyetine 29 Mayıs 1981 günü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Arşiv Dairesi Başkanlığında eski yazılı tapu tedkik memuru olarak göreve başlamış ve 12 Aralık 21982 günü de Fırat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Osmanlıca Okutmanı olarak memuriyetine devam etmişti.
1994 yılında Muğla Üniversitesine naklen gelen Prof. Dr. Namık Açıkgöz, rektör yardımcılığı, bölüm başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, dekanlık gibi idarî görevlerde bulunmuştu.
100 civarında bilimsel makale, 45 kadar bilimsel tebliğ ve birçok genel kültür yazıları yazan Prof. Dr. Namık Açıkgöz, kurulduğu günden beri de sitemizde köşe yazıları yazıyor.
Yazarımız Prof. Dr. Namık Açıkgöz’ün emekliliği için, kurucusu olduğu Metinbilim Enstitüsü Derneği “Hayatı Sanat Olarak Yaşamak, Prof. Dr. Namık Açıkgöz Armağanı” adlı bir anma kitabı hazırladı. Kitapta, Prof. Dr. Açıkgöz ile tanışıklığı olanların anıları ve bilimsel makaleler yer almakta.
Prof. Dr. Namık Açıkgöz’ün 42 yıllık memuriyet hayatının sonunda emekli olması üzerine Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Menteşe Grubu bir yemek ve toplantı düzenledi, Toplantıya Prof. Dr. Açıkgöz’ün arkadaşları ve doktora öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Cemal Kurmaz, Prof. Dr. Mahmut Kaplan, Prof. Dr. Süleyman Solmaz, Doç. Dr. Sadık Armutlu gibi branştan arkadaşları, Şair ve Yazar Yağmur Tunalı'yla Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar eski genel müdürü Ali Odabaş zoom üzerinden katıldı ve Prof. Dr. Namık Açıkgöz ile ilgili düşüncelerini misafirlerle paylaştı.
Toplantının sonunda Prof. Dr. Namık Açıkgöz’e armağan kitap ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Prof. Dr. Namık Açıkgöz, yaptığı konuşmada, misfirlere ve kitaba emeği geçenlere teşekkür etti ve “Bir başarı varsa, hep beraber başardık. Herkese teşekkür ederim.” dedi.