Selçuk Özdağ


ADALET ÇÖKERSE DEVLET ÇÖKER.

Devletin temel sütunu adalettir. Adalettin çöktüğü yerde devlet çöker.Bugün seçim almak uğruna çöktürülen devlettir.


İktidar olduklarında adalet getirecek, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceklerdi. Öyle diyorlardı. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Artık kimsenin aklına adalet gelmiyor. Yolsuzluk ise siyaset yapmanın bir rüknü oldu. Çalan bizdense kimsenin çıtı çıkmıyor.Üstelik bu davanın(!)bir gereği gibi görülüyor. Tehlikeli olan da bu. Yaptığı şeyin yanlış olduğunu bileni o yanlıştan döndürebilirsiniz. Ama hırsızlığa, yolsuzluğa, rüşvete,irtikapa,adaletsizliğe dava diyeni  yolundan  çeviremezsiniz. Bu nasıl bir davadır ki her türlü ahlaksızlığa cevaz veriyor?


İmamoğlu'na verilen cezanın adaletsiz, mesnetsiz olduğunu herkes biliyor. Ama bilmekle buna karşı çıkmak aynı şey değil. Birçok insan bunu -dava adına- alkışlıyor(!)


Hani bu yöntemler hep Fetö'ye mal edilirdi. AK Parti sütten çıkmış kaşıktı. Alangirli işlere karışmazdı. Artık Fetö yok ama bu işler daha kötü devam ediyor. Yalan, talan, entrika, zulüm, rüşvet, yolsuzluk diz boyu. Sizin İslam'ınız bütün bunları onaylıyor mu? Haksızlığa, adaletsizliğe yol veren bir din, din olur mu? İslam'ı bu çirkinliklerden tenzih ederim.  Ama bütün bunlara din maskesi giydiren kimler söyler misiniz?Peygamber efendimizden 14 asır sonra onun tebliğ ettiği temiz dine rüşveti, yolsuzluğu, zulmü karıştıranlara sesleniyorum.Onu bir siper olarak kullandınız. İnsanları haktan, hakikatten nefret ettirdiniz. Bir gün yaptığınız her şeyin hesabını vereceğinizi, hiç düşünmüyor musunuz?


Rahat çalmak, vicdanınızı rahatlatmak için yaptığınız her pisliğe dini maske giydirmekte neyin nesi?Bize geleceğine dinimize gelsin dediniz. Dini paratöner olarak kullandınız. Peygamberine," emrolunduğun gibi dosdoğru ol", diyen bir dini her türlü çirkinliğin mesnedi haline getirdiniz.Hayır bunların hesabı kolay kolay verilmez. Hiç soruyor musunuz bir ülkede devlet ihale kanununun niçin iki yüz küsur defa değiştirildiğini.Hiç soruyor musunuz, İmamoğlu davasının hakiminin tam karar aşamasında niçin değiştirildiğini, hiç soruyor musunuz 17/25 Aralıkta ortaya dökülen pisliklerin hesabının niçin sorulmadığını. Soramazsınız çünkü bu soruların cevaplarının hepsini biliyorsunuz. Siz ikbaliniz, çıkarlarınız, ihtiraslarınız uğruna bütün bunları onaylıyorsunuz.Bile bile haksızlığa, hukuksuzluğa destek oluyorsunuz.


Er meydanına çıkıp kozlarımızı paylaşalım diyor, Sn.cumhurbaşkanı.Er meydanına böyle mi çıkılır? En güçlü rakibini tartışmalı bir mahkeme kararı ile devre dışı bırak, sonra da hadi er meydanına çıkıp kozlarımızı paylaşalım de. Erlik nerde kaldı?Erlik eşit şartlarda yarışmaktır. Erlik faul yapmamaktır. Erlik yargı sopası ile korktuklarını devre dışı bırakmamaktır. İmamoğlu ceza almamışken niye er meydanına bu kadar hevesli değildiniz? İmamoğlu'nu devre dışı bırakanların ne kadar cesur, ne kadar er ve mert olduklarını bu vesileyle gördük.


Devletin temel sütunu adalettir. Adalettin çöktüğü yerde devlet çöker.Bugün seçim almak uğruna çöktürülen devlettir. Bir kişi ömür boyu ülkeyi yönetsin, bir aile mutlu olsun,din hırsızları ülkeyi batırsın diye bile bile devlet çökertiliyor. Bunun vebali ağırdır, bedelini ödeyemezsiniz.Bilesiniz!