Göktan Ay


Anthony Hopkins’den ders gibi sözler…

Sir Philip Anthony Hopkins CBE, Galli aktör, yönetmen, yapımcı, besteci ve ressamdır. Britanya İmparatorluk Nişanı sahibidir.


Sir Philip Anthony Hopkins CBE, Galli aktör, yönetmen, yapımcı, besteci ve ressamdır. Britanya İmparatorluk Nişanı sahibidir.

Hopkins, iyileşen bir alkoliktir, içmeyi 25 Kasım 1975'te bırakmıştır. İyileşmesindeki en büyük yardımın Tanrı'ya olan inancı olduğunu söylemiş ve "Ateist olmak, hiç penceresi olmayan kapalı bir hücrede yaşamak gibi olmalı." diyerek ateizmi eleştirmiştir. Sigarayı da Allen Carr metodunu uygulayarak bırakmıştır. 

Hopkins, altı Akademi Ödülü adaylığı almış ve bunlardan ikisini Jonathan Demme'nin psikolojik gerilim filmi Kuzuların Sessizliği'nde (1991) seri katil Hannibal Lecter ve Florian Zeller'in dram filmi Baba'da (2020) Demansla mücadele eden Anthony rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında kazanmıştır.

Birçok dahi de ve başarılı insanda asperger sendromunun bulunduğunu görmekteyiz. Elon Musk, Anthony Hopkins, Sir Isaac Newton, Tim Burton, Stanley Kubrick ve daha birçok işinde adını duyurmayı başarmış, başarılı kişi örnek olarak gösterilebilir. Aspergerli kişiler göz kontağı kurmaktan kaçınırlar.

Hopkins’in bazı güzel ve özel söylemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

 "Yaşadığımdan daha az yaşayacağımı biliyorum. Kendimi bir kutu çikolata almış bir çocuk gibi hissediyorum. Yemenin tadını çıkar ve fazla kalmadığını görünce özel bir lezzetle yemeye başlar. 

Bitmek bilmeyen kamu hukuku konferansları için vaktim yok, hiçbir şey değişmeyecek. Ve yaşlarına göre davranmayan aptallarla tartışmak istemiyorum. Ve gri ile dövüşecek zaman yok. 

Egoların şiştiği toplantılara katılmıyorum ve manipülatörlere tahammül edemiyorum. 

İşlerini, yeteneklerini ve başarılarını elinden almaya en yetenekli kişilere iftira atmaya çalışan kıskanç insanlardan rahatsızım. 

Başlıkları tartışmak için çok az zamanım var: Ruhumun acelesi var. Kutuda çok az şeker kaldı. İnsan insanlarla ilgileniyorum. 

Hatalarına gülen insanlar başarılı olanlar, mesleğini anlayanlar ve sorumluluktan kaçmayanlardır. 

İnsan onurunu savunan ve doğrunun, adaletin, adaletin, adaletin tarafında olmak isteyen. Hayat bunun için var. 

Etrafımda başkalarının kalbine dokunmayı bilen insanlarla olmak istiyorum. Kaderin darbeleri aracılığıyla ayağa kalkmayı ve ruhun yumuşaklığını korumayı bilen kişi. 

Evet, acelem var. Sadece olgunluğun verebileceği yoğunlukta yaşamak için acelem var. Kalan tüm tatlıları yiyeceğim, daha önce yediklerimden daha lezzetli olacaklar.

Hedefim; kendimle, sevdiklerimle ve vicdanımla uyum içinde sona ulaşmak. 

İki hayatım olduğunu sanıyordum, ama sadece bir tane çıktı ve onu onurlu bir şekilde yaşamak lazım."