Sıddık Demir


YAZARLARIN YAZILARININ KİTAPLAŞMASI HUSUSU

YAZARLARIN YAZILARININ KİTAPLAŞMASI HUSUSU


                Sitemizin kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede bu alanda ne kadar muvaffak olundu gerçek anlamda bilemiyoruz. Mutlaka bilen yetkililer vardır. Sayın Selçuk ÖZDAĞ?ın talebi üzerine mevzi alan yazar kadrosunun sayısı ve kalitesi gün gibi ortadadır. Hemen belirtmeliyim ki fevkalade bir yazar ekibine bu alanda rastlamak çok zor görünüyor. Üstelik kendi alanlarında son derece yetişmiş olan bu kadronun özgür kalemlerinin marifetleri de Allah için ortadadır.  Hiçbir yazar arkadaşımızın inandıkları değerlerin bu sitede yayınlanması dışında bir beklentileri de yoktur.

      Bir şey hariç;

      O da tahmin edilebilir veya anlaşılabilir olmalıdır. Hemen belirteyim ki, bahsedeceğim konunun bir ön girişimini en yetkili kişiye daha öncede üstün kere duyurmuşuzdur. Pozitif beklenti içinde olmama rağmen bir de bu konuyu köşemizde aleni paylaşmamızın ne zararı olabilir düşüncesiyle beyan etmek isteriz. Yaklaşık yirminin üzerinde bir Yazarın neredeyse bir seneye yakın yazıları bayağı kabarmıştır. Bu yazıların hazırlanması her bir makale için bile büyük emektir. Ondandır ki bu yazılarımızın artık derli toplu bir hale gelmesi için kitaplaşması gerekir.    

        Enpolitik yazarları olarak, Enpolitik yayınları adı altında bu projeye başlanabilir. Böyle bir proje için gerek en politik yazarları arasında seçilmek suretiyle ve ya bir başka profesyonel ekipten oluşan komisyon oluşturularak çalışmalara şimdiden zaman kaybetmeden başlanabilir. Muhtemeldir ki bu çalışmalarda kendi yazıları hakkında tasarrufta bulunulmasından yana olmayanlarda olabilir. Öyle bile olsa diğer yazar arkadaşlarla en kısa zamanda bir istişare toplantısı yapılarak işin çerçevesi çizilmek kaydıyla bu projenin hayata geçirilmesi gerekir.

         Yazıların konularına göre tasnifi yapılarak karma yazılardan oluşan yayınlara ilaveten her bir yazarın kendi yazılarında oluşan denemelerinin oluşturduğu yayınlar halinde de olabilir. Bunun için mutlaka en kısa zamanda bir istişare toplantısı yapmayı bilmem tekrar söylememize gerek var mı?  Kitaplaşma projesi hayata geçirilirse yayın hakkı ve getirisi itibariyle sitemizin daha da güçlenmesine katkı sağlanacaktır.

        Bir de diğer sitelere bu anlamda ciddi bir fark atmış olunur. Yazarların yazılarının kitaplaşmasını görmeleri de onlara ayrıca keyif verecektir. Bu konuda naçizane böyle düşünmekteyim. Farklı fikirlerin oluşması bir zenginlik olacaktır. Bu konunun zamanla daha da olgunlaşacağına dair umutluyuz. 

          Farklı bir yazı oldu, ama olsun. Her şeyin bir ilki vardır. Biz de yetkili ve etkili şahıslara meramımızı ve beklentimizi bu şekilde kendi köşemizde söylemiş olalım. Neler olacak bekleyip göreceğiz.