Süleyman Kalaycı


Cumhurbaşkanımızın ?Milli Mutabakat' çağrısına Osmanlı'dan cevap;

Cumhurbaşkanımızın ?Milli Mutabakat' çağrısına Osmanlı'dan cevap;


Geçtiğimiz günlerde Osmanlı partisi genel başkanı Sn. İbrahim Ünye beyefendiyle bir sohbetimiz oldu. Cumhurbaşkanımızın milli mutabakat çağrısını ve Sn. Bahçeli?nin bu çağrıya icabet edişini değerlendirerek konu hakkında kendi düşüncelerini sordum. Çok dikkate değer tespitler ve görüşler ifade etti. Onlardan bazılarını okuyucularıma aktarmak istedim.

Sn. Ünye diyor ki; Türk milleti ciddi bir diriliş mücadelesini verirken, devlet başkanına icabet etmemek, vatana ihanetle eşdeğerdir. Biz Osmanlı partisi olarak, Türk İslam âleminin izzetli bir devlete sahip olmasını dileyerek bu mücadeleye baş koyduk. Sn. Cumhurbaşkanımız bu uğurda fiili bir harekâtı başlatmışken, kendi nefislerimizi ve eleştirilerimizi bir kenara koyarak, onun yanında olmayı, ona icabet etmeyi bir mecburiyet kabul ettik. Çünkü dava aynı dava, dert aynı dert, hedef aynı hedef. Biz, yüz yıldır idealleri çalınmış bir topluma dönüştürüldük. Osmanlı imparatorluğunun İlay-ı kelimetullah davası, batı yanlısı iktidarlar tarafından hafızamızdan silindi yıllarca. Bizim varoluş sebebimiz, Nizam-ı âlem davasıdır. Allah?ın adaletini yeryüzüne hâkim kılma davasıdır. Kim bu davayı sahiplenirse; O bizdendir, biz de ondan. Türk milletinin önderi bu davayı yeniden insanımızın zihnine ve gönlüne koyarak, dünya emperyalizmine başkaldırıyorsa, O?nun yanında olmak bizim için kaçınılmazdır. Unutmayın ki, Osmanlının son kudretli halifesini yalnızlaştırarak yıktılar. Biz bu tezgâhı gördük ve bu yüzden cumhurbaşkanımızı bu yalnızlığa düşürmeyeceğiz. Sonuna kadar onun yanındayız. Bir ve beraber olmak, küresel güçlere verilecek en büyük cevaptır. Anadolu bir ve beraber olursa, bütün bir Türk İslam coğrafyası da, bir ve beraber olur. Bu birlik, coğrafyamızda yüzyıldır yaşanan ezilmişliğin, yoklukların, ölümlerin, katliamların, soykırımların sonunu getirecektir inancındayım.

Biz daha yeni kurulmuş olmamıza rağmen, 40 dan fazla şehirde örgütlenmesini tamamlamış ve seçime girme yeterliliği kazanma aşamasın gelmiş bir partiyiz bu hızlı büyümenin sebebi, bizim şahıslarımız değil, inandığımız ideallerdir. Bu ülkenin hafızasından çalınan idealleri dillendirmek ve icraata geçirmek adına, nizam-ı âlem davasının temel dinamiği olan İslam ahkâmını bir icra makamına getirme adına yola çıkmışız. İnsanların bize olan teveccühü bu yüzdendir. Kendimiz birlik ve dirlik isterken, Sn. Cumhurbaşkanımızın birlik ve dirlik istemesine uzak kalmak, kendi felsefemize uymaz. Bu yüzdendir ki, bu davete icabet etmeyi bir görev telakki ediyorum. Ve umuyorum ki, bir gün davet sahibi, Osmanlıyla beraber tarihe gömülmeye çalışılan Hilafet makamını da, yeniden bir icra kuvveti olarak hayata geçirir de, bizim mücadelemizin yolunu kısaltmış olur.

Sn. Ünye henüz 30 yaşına yeni basmış genç bir genel başkan, hafızam beni yanıltmıyorsa dünyada ki en genç parti genel başkanı. Kendisini iyi yetiştirmiş bir dava adamı. Ondan bu olgun tavırları görmek, bu olgun düşünceleri dinlemek, yarına dair umutlarımı artırdı. Değil mi ki yıllardır iktidar- muhalefet çekişmelerinden ülkenin ahvalini ve yarınlarını kararttılar geçmiş siyasiler. Bunları beraber yaşadık ve gördük. Batı karşısında kimliksiz, terörist denilen çapulcular karşısında aciz ve sönük, hele hele ABD karşısında adeta el-pençe divan duran siyasiler gördük yıllarca? Ne oldu? Hep kaybettik? Şimdi bir diriliş mücadelesine durdu Türkiye önderliği, sn. Bahçeli buna destek veriyor, Sn. Desteci öyle ve şimdide, Sn. Ünye? Yani ülkemin Türk İslam duyarlılığı olan kesimleri, ayrışmanın acısını yaşamış, bedellerini ağır bir şekilde ödemiş serdengeçtiler. Şimdi, bir ve beraber olmanın gerekliliğini şuurlu bir şekilde yerine getiriyor ve tabanlarına anlatıyorlar. Emin OLUN BU ÜLKE YENİDEN DİRİLİŞİN GEREĞİNİ YAPACAK GÜÇTEDİR VESSELAM