Haşim Akten


Rezil İvedik 6

Rezil İvedik 6


Toplumda ?Ramazan? ismi berbat fıkralarla, ?Şaban? ismi kara komedi filmlerle kirletildi. ?Recep? ismi de yaşadığımız yıllarda kirletilmeye devam ediliyor. Dinimizce kutsal üç isim; Recep, Şaban ve Ramazan. Adam denmez ama başka isim bulamamış gibi ?Recep İvedik? diye film çekiyor. Be adam(!) kendine yakıştırdığın bu insanlık dışı komedi(!)ye rezil adını koyaydın. Neden ?Recep??
Neyse geçelim asıl meseleye. Güya ??.. İvedik 6? filmini protesto eden veya ettiğini zanneden bizim(!) medya sevinç çığlıkları atıyor. ?::: İvedik 6 gişede çakıldı? Hayret ki ne hayret. Filmi ilk üç günde tam 1.023.136 kişi izlemiş. Ne çakılması. Bir milyon kişi? Kaç film bu ülkede ilk üç gününde bu gişeye ulaşabiliyor. Ülkemiz adına utanç verici bir tablo. Şahan Gökbakar denen yaratık Barış Pınarı Harekatı?na destek açıklaması yapmadığı için protesto ediliyormuş. Anlamadığım şu. Bu adam iyi filmler yapıyordu da sadece harekata destek vermediği için mi protesto ediliyor? Yoksa bu adamdan harekata destek vermesi mi bekleniyor, medet umuluyor. Destek verseydi herkesi filmi izleme kampanyası mı açacaktık. Adam bundan önce 5 film yapmış 2008 ilk filmini 4.301.693 kişi izlemiş. 2009?da ikincisini yapmış 4.333.144 kişi izlemiş. 2010 da üçüncüsünü yapmış 3.326.084 kişi izlemiş. 2014?de 7.369.098 kişi izlemiş. 2017?de 7.437.050 kişi izlemiş. Şimdi altıncısı vizyona girdi. Daha ilk haftasında milyonu geçti. Bakalım birkaç hafta sonra kaç milyon olacak. Adamın yıllardır milyonları ifsad etmesini görmediniz de şimdi harekata destek vermedi diye mi protesto ediyorsunuz. Özellikle inançlı kesimin medyasının bu protestosu neden bu kadar anlamsız farkında mısınız? Daha ilk filminde bu film ülkemize yakışmıyor diyerek protesto edilmeli değil miydi? Rakamların farkında mısınız? Toplamda 28.190.846 kişi. Ülkenin nüfusu kaç? Tabii ki aynı kişiler gelmiştir diyeceksiniz. Ama en azından yedi milyondan fazla izleyici demektir. En acısı da bu filme gidenlerin çoğunluğunun 18, hatta 16 yaş altı olmasıdır. Peki nasıl dindar nesil yetişecek?
Filmin içeriğinden bahsetmeye gerek var mı? Değil bir Müslümana bir insana yakışmayacak ahlaksızlıklarla dolu. Anne babaların çocuklarına verdikleri harçlıklarla bu adama dağıtımcı ve sinemacı payını çıkarırsak en az 150 milyonTL kazandırdıklarının farkında değiller sanırım. Peki bizim(!) aydınlarımız farkındalar mı? Barış Pınarı Harekatına destek tweeti atmayan bu adam filmini protesto edenlere ?leş kargaları? diye hakaret etmekten de geri kalmıyor.
Karanlığa küfretme bir mum da sen yak diyenler var ise, biz mumu çoktan yaktık ama mum dibine ışık vermiyor ne yapalım.
Bu toplumun sanatçı (!) diye kabul ettiği ne kadar meşhur varsa adamın galasındalar. Biz bu sözde sanatçılardan tweetler bekliyoruz. Yazıklar olsun. Gerçekten bizim olan saygıya layık sanatçılarımız onlarca tweetler atıyor ama kimsenin gündeminde değil. Belediyelerimiz bu sözde sanatçılara milyonlar akıtırken bizden olanlara ise davet bile göndermiyor.
Sinema genel müdürlüğümüzden verilen teşvikler ise bin veya birkaç bin bile gişe yapamayan filmlere gidiyor. Nasıl oluyor anlamıyoruz. Ama halka ulaşacak yerli ve milli projeler ise sinema matematiğine uygun değil diye reddediliyor. Sesimizi sayın Cumhurbaşkanımıza zaten hiç duyuramıyoruz. Bizim(!) cenahın zenginleri ise içeriğine hiç bakmadan meşhurların filmlerin, dizilerin sponsoru olurlarken milli ve manevi değerleri senaryolaştıran bizim filmlerimiz için dini film diyerek kuruşlarını bile vermiyorlar. Bu sahtekarlar milyonları cebe indirirken susanlar bizim sanatçılarımız kuruş kazansalar ?para için yapıyor, para düşkünü? iftirası hemen hazır. Bir yönetmen ülke çapında meşhur bir marka sahibi ile görüştüklerinde (ki bu şahıs manevi değerlere sahip olduğu söylenen birisi) ne diyor biliyor musunuz? ?Adamın sakalına bak ya, ben buna nasıl sponsor olayım?? Kimbilir Şahan Gökbakar?a sponsor olmuştur. Gerçi onun sponsora ihtiyacı yok ama.
Neyse acımız büyük ama çaresiz değiliz. İktidarda bizimkiler var nasıl oluyor demeyin sanatçı arkadaşlar. Gün ola harman ola. İnşallah bir gün bu gidişata dur diyecek bir ses duyarız. Çalışmaya, etkili projelere imza atmaya devam. Albümlere devam. Sponsor bulamasak da film projelerine devam. Tiyatro turnelerine devam. Bir Vav ile huzuru yakalamaya devam. ?Bir Gören var? diyerek gönlümüzde besteler yapmaya devam.