M. Yavuz Elbirler


Polisler

Polisler


İlk tanıdığım Polis, Rahmetli Babam, Mehmet Ziyaetdin Elbirler idi. Sonra Salih amca (Salih Karcıoğlu), babamın can dostu, meslekteki ağabeyi, Sıkı Beşiktaşlı idi. Ben de Beşiktaşlı oldum. Sonra diğer bir çokları, Yılmaz Sezgin, Yılmaz Çapın, Ziya Özen, Ayhan Özarslan, adlarına türküler yakılan, Tarzan Mustafa, Karakaput Ahmet, İstihbaratın önemini öğreten Mustafa Yiğit, hepsi rahmete erdiler. Bizlere, Polis olmayı, halkın hizmetinde olmayı, sorumluluklarımızı, şeref, haysiyet, görev nedir öğrettiler. Onlar gibi olmak istedik, Polis Kolejine girdik. Orada, arkadaşlık, dostluk, Devlet, Millet, Vatan, Bayrak sevgisi, değerlerimize bağlılık, Cumhuriyetin bekçisi, Devletin Polisi olmayı öğrendik. Yediğimiz her lokmada, giydiğimiz üniforma da, kullandığımız araç gereçte, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bildik. Kalbimize, ruhumuza nakşettik.

Ahmet Ateşli, İsmet Güner, Ünal Erkan, Kamil Tecirlioğlu, Mehmet Canseven, Necdet Menzir ve daha birçoklarını örnek aldık. Hiç de pişman olmadık.

Suç ve suçlu ile, organize suç çeteleri ile, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkarak yerine marksist-leninist, irticai rejimleri getirmek isteyenler ile keyifle, azimle, her türlü zorluğa katlanarak, şikayet etmeden mücadele ettik.

Polis Teşkilatını, eğitimi, dünya görüşü, kullandığı araç ve malzeme ile, özlük hakları ile çağın gereklerine uygun hale getirmek için çok ama çok uğraştık.

Çok mesafeler kat ettik, sürüldük, açığa alındık, yargılandık ve hepsinden alnımızın akı ile vicdan rahatlığı ile çıktık. Şehitler verdik, Gazilerimizi kucakladık, içimiz yanarak amma şerefle ve de gururla.

Bir tek siyasi iktidarlar ile mücadele edemedik. Devletin emrinde, halkın hizmetinde polis istemediler. İstediler ki polis onların polisi olsun.

Geldiler, içimize siyasi erkin gücü ile girdiler, böldüler, parçaladılar, birbirine düşürdüler ve yaptıklarının neticede Devletimize, Milletimize vereceği zararı hiç amma hiç düşünmediler.

Biz her 10 Nisanlar da gururla, şerefle, öğünç ile ve umutla kutladık kuruluş yıldönümlerimizi.

Bu gün, bu gün, içimiz buruk, yüreklerimiz yanıyor.

Mezun olduğumuz, ilim ve irfan yuvası, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emir ve talimatları ile kurulan Polis Koleji ve Polis Akademisi artık yok. Kapattılar.

Türk Polis Teşkilatının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin koruyucu kalkanı, yılmaz bekçileri silah arkadaşlarımın, her halde yılmadan, fedakârca görevlerini yapmaya devam edeceklerine bütün kalbimle inanıyorum.

Selam ve Dua ile...!