Fatma Maraş


Perdeyi Sedat Peker Kaldırdı

Perdeyi Sedat Peker Kaldırdı


Hem  oyun kurucular hem de oyuncular arasında bulunan Sedat Peker, çeşit çeşit perdelerin bulunduğu  siyaset  sahnesinde sadece  tek bir perdeyi yukarıya kaldırdı. Sahnenin  dibe doğru uzanan karanlık kısmının birazcık görünmesini sağladı. Burada “yok” yoktu. İşlenen cinayetler, beyaz toz çekmeler, yolsuzluk- hırsızlıklar, tecavüzler, yandaşa bankadan verilen geri ödemesi bu güne kadar yapılmayan  milyon dolarlar ve daha neler neler…

İlk defa, kuliste bekleyen oyunculardan biri bu cesareti gösterip izinsiz tiyatro sahnesine fırlıyor perde arkasından haberler veriyordu. Bu hali ile Peker,  seyirci sıralarından kalkması ve  kulisi dolaşması yasak olan vatandaşa, işin mutfağında  olup- biteni ispatlayarak anlatan haberci niteliğindeydi. Böylece  halkımız, suç ailesi üyesinden birinin seksen milyon önünde sansürsüz konuşmasına  şahit oldu. Halk,  yaklaşık yirmi yıldır T.C. vatandaşlarının pür -dikkat baktığı göz kamaştırıcı pırıltılı  perde önünde,  hayır sever iş adamı veya mazlum- madur kılıklı kişilerin, ya da ülke yönetme görevi halk tarafından verilen siyasilerin  bu sıfatların içini doldurmak için can hıraş çalışmadıklarını aynel ve kalben yâkin düzeyde  gördü, hissetti.

Peker  videolarıyla  iktidar içinden ve  iktidar yanlısı olan pek çok kişinin millet önünde “vatan-millet- bayrak-din- iman” derken arkaplanda ceplerini doldurmak için uyuşturucu ticareti yapan, vatandaşın  çocuklarını zehirleyen kravatlı zehir tacirlerinin bazılarını zaman ve yer göstererek  haykırdı.Bu kokain ticareti  belki de içi boşaltılan MB’nin kayıp milyar dolarlarını yerine koymak için  girişilen kara para aklama girişimi miydi? Bilinmez. Yalnız uyuşturucu kullanımının ortaokul seviyesine kadar indiği düşünülürse yapılan işin hiç de hayra alamet olmadığı anlaşılır.

 Ancak, bu uyuşturucu trafiğinin Türkiye’deki izi sürülmeli, şimdi ya da önce kabine üyesi olmuş kişileri aşarak daha yukarılardaki kimlere ulaştığına bakılmalıdır. Araştırmamakta ısrarcı olunması kimi soru işaretlerini akla getiriyor. Mesela,  bu izler Ankara’ya kadar mı geliyor? Hükümetin bu ticaretten âri olmadığı hissedilmekle beraber bütün bunlar Türkiye’deki mevcut 180 limandan, özel 25 büyük liman ve kıyı şeritleri ile birlikte, uluslararası deniz taşımacılığını yapan şirketlerin ilgilileri de hatırlanarak dünya ölçeğinde değerlendirilmelidir.

2001 yılından bu yana duyduğumuz hiçbir ifşaat bu denli etkili olmamıştı. Tek bir telefon kamerası, dört bir taraftan yapılan yayın faaliyetlerinin önüne geçti.  Nohut büyüklüğündeki çamurdan pişmiş taşların bomba etkisi yaptığını; Nemrut’un burnundan giren sineğin zalimin beynine ulaştığını hatırlattı. Siyasi mekanizmanın içinde yer alan ilgili siyasi kişilerle Makara- Bakara’nın sahnede ve perde arkasındaki tutum ve davranışları arasındaki tezatı anımsattı.

  Her ne kadar enflasyon yüksekliğini, işsizliği, kur- faiz artışını yani ekonominin mefluç olduğunu her aile mutfağında deneyimlese de, ilk defa S. Peker’in  ifşaatlarıyla kimi iktidar yetkililerinin ülke yönetmekleilgilenmedikleri için olumsuz durumların yaşandığına, hükümetin himayelerinde uyuşturucu ticaretinin yapıldığına, lüks otellere - arsalara çöküldüğüne vatandaş kanaat getirdi.

Hükümetin kör, sağır, dilsiz gibi davrandığı bir ortamda  menfaati gereği   çoğu kişiden  “görsem inanmam, duysam güvenmem; ümmeti bölmek istiyorlar” sözlerini duysak da; menfaat perestlerin dışındaki vatandaşlardan “eli işte, gözü oynaşta; bu nasıl hükümet etmek?” değerlendirmelerini daha fazla işitiyoruz.

Standartlara uymayan her üretim için “merdiven altı” denilerek işlem yapılırken, anayasaya  uymayan kirli ilişkiler için neden yasa dışı oluşum  muamelesi yapılmaz? Yoksa birilerinin dediği gibi üstüne  suç atılı olanlar kanundan daha mı güçlü?

İktidarın kabine üyeleri ve onların bağlantıları ile birlikte  suçuişleyen Peker, suç örgütü lideri olarak suçlu oluyor da, ancak kabine üyesi Soylu halen İçişleri Bakanı olarak görevine nasıl devam ediyor? Soylu’ya bir an önce görevden el çektirilmeli;akabinden de millet tarafından mafya ile işbirliği yaparak keselerini doldurma çabası içinde oldukları için mevcut iktidarın görevine son vermeli değil midir?

İnsanlarımız iktidarın organize suç örgütü lideri dediği Peker’in, hakikatin ortaya çıkması için daha çok konuşmasını, videolarını yayınlamasını beklemektedir.

Sırlı aleme duyulan ilgi devam ediyor.