Mustafa Yavuz Elbirler


Balkanların Hüzünlü Gelinleri

Balkanların Hüzünlü Gelinleri


''Son kez arkalarına baktılar. Dağların başındaki sis içinde uzanan çam ağaçları hüzünlü birer gelin gibi duruyorlardı. Derenin suları yaslı gözyaşları gibi akıyordu. Dallarda elmalar, ayvalar öksüz kalmış gibiydiler. Ağlayarak, Allah'a sığınarak yola koyuldular. Bebelerini sırtlarına bağlamış genç gelinler suskunlardı, gözyaşları sessizce akıyordu. Bütün anılarını geride bırakmış, sadece acılarını yüklemişlerdi yüreklerine.  BALKANLARIN HÜZÜNLÜ GELİNLERİ ANAYURT ANADOLU'YA YÜRÜYORLARDI. Dudakları sadece dua için açılıyordu.''

Geçtiğimiz yüzyıl başlarında yaşanan Balkan faciası, yakınçağ insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biridir.

 Kılıçla zapt edip, adaletle fethettiğimiz topraklar yetersiz idarecilerin beceriksiz idareleri neticesi kaybedilmiş idi.

Bunun neticesinde Balkanlarda yaşayan 7 (yedi) milyon dolayında Evlad-ı Fatihan babalarının, dedelerinin, analarının mirası toprakları terk ederek Anayurt Anadolu'ya zorunlu olarak göç etmişlerdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN  tanımıyla '' GÖÇMENLER KAYBEDİLMİŞ TOPRAKLARIN AZİZ HATIRALARIDIR''

Manisa ve memleket sevdalısı, ömrünü Manisa, ülkesi ve millete hizmete adamış, hizmetleri ile kalplerimizde yaşayan merhum Bülent Koşmaz Beyefendinin muhterem eşleri Saaded Koşmaz Hanımefendi , yaşanmış olaylardan yola çıkarak BALKANLARIN HÜZÜNLÜ GELİNLERİ'ni yazdı.

 VATAN, BAYRAK VE CUMHURİYETİN kıymetini ruhların derinliklerinde hissedenlerin gerçek bir hayat hikayelerini  satırlara döküldüğü bir kitap ki okudukça hissedecek, hissettikçe, dünün hatalarını acılarını yaşayacak ve umarız ki ders alınarak son kalemiz Türkiye Cumhuriyetini ve kutsal vatan toprakları Anadolu'yu kaybetmemek için mücadele edeceğiz. Çünkü, gidecek başka yerimiz yok.

Selam ve Dua İle!...

Not: Kitabın telif haklarında elde edilen gelir; Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfına verilecektir.

İsteme adresi: Porsuk Kültür Yayıncılık.

Orta Mahalle Yeşil Efendi sokak Nu. 31

Odunpazarı - ESKİŞEHİR

www.porsukkultur.com