Cuma İçten


Geliyor Gelmekte Olan Gelecek Partisi

Geliyor Gelmekte Olan Gelecek Partisi


Tarih 12.12.2019 Gelecek Partisi’nin kurulduğu ve 152 yürekli cesur insanın zalim iktidara BAŞ KALDIRDIĞI günün adıdır.

 

GELECEK Partisinin genel başkanı; uzun yıllar öğretim görevliliği, baş danışmanlık, Dış işleri bakanlığı,Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı yapmış bilge adam Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU.

 Ak partide istenmeyen adam ilan edilmiş ve bunun sonucundan kendi isteği ile başbakanlık makamını elinin tersi ile itip başbakanlıktan ayrılmıştı.

 

Başbakanlığı bıraktığı süreçten sonra ortaya çıkan gerçekler ışığında neden istenmeyen adam olduğu net bir şekilde kamuoyu nezdinde anlaşılmıştır. Kendisi Türk toplumunun edep veahlaki görgülerine uygun ince ve zarif düşünceleri ile eleştirilerini yapsa bile buna körler sağırları oynayarak sessiz kalan muhataplarınınitirafları, birbirlerine düşmeleri, organize suç örgütlerinin itirafları eklenince Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ne denli haklı olduğunu ve doğruluk ilkesine nedenli sadık kaldığım net anlaşılmış oldu.

 

İftira attılar, kendisine ait olmayan sözleri spotlar halinde ahlaksızcayayınladılar!

 

Yurt gezilerinde paneller, seminerler engellendi, konuşmalar yapmasınamüsaadeedilmedi!

 

Eşi Sayın Sare hanımefendinin kendi alanına ilişkin panelleri seminerleri engellendi!

 

Kendi döneminde liyakate önem vererek getirdiği tüm kadrolar tasfiye ve sürgün edildiler, kendisine selam veren herkesi mahalle baskısına tabii tuttular, halkı ile bir araya gelecek her organizasyonu engellediler yetmedi ak parti içerisinde istenmeyen adam ilan ettiler!

 

Ekonomik, sosyal ve terör alanlarına ilişkin tüm problemleri ona mal ettiler, dış politikanın kötü adamı ilan ettiler!

 

2015 – 2019 yılları arasında iktidara bazı uyarılarda bulunmuş, çıkış yollarına istinaden projeler sunmuş ancak hepsi körleri ve sağırları oynamışlardır. Kendisi görevi bıraktıktan sonra ülkemiz ekonomik sosyal ve kültürel alanlarda yıkıma geçmiş dış politikada şamar oğlanına dönmüştür. Parti içerisinde uyarılar dikkate alınmayınca kamuoyuna yönelik iktidarı eleştiren ve çözüm yollarını sunan paylaşımlarda bulundu ve ak parti bunu hazmedemeyerek kendi Türkiye siyasal tarihinde bir ilk olarak kendi genel başkanını disipline verdiler.

 

Bu süreç sonrasında kendisine gelen insanların talepleri ve kamuoyu baskısı ile milletin derdini dert etmeye karar vererek 152 yürekli insan ile GELECEK Partisi kurulmuş ve iktidara BAŞ KALDIRMIŞTIR.  Türk siyasal tarihinde bir ilke imza atarak başararak farklı inançlara mezheplere etnik kökenlere renklere ve yaşam tarzına sahip bir kurucu kadro ile kurulan partide politika izlem kurulları kurulmuş ve artık bakanlıkları takip eden ve iktidardaymış gibi ülke sorunlarına yönelik projeler üreten bir siyasi parti kurulmuştur. Partinin kurucu iradesi %65’i ilk defa siyasete adım atarken geri kalan kitle ise farklı siyasi partilerde görev almış milletvekilliği, il başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış kadrolardan oluşmuştur.

Deneyimli bu kadro ülkenin her rengine hitap edecek bilgiye, beceriye ve deneyimlere sahiptir. Gelecek partisi kurulana kadar son üç yılda bir parti dahi kurulmazken gelecek partisi kurulduktan sonra 40’a aşkın yeni siyasi parti kurulmuştur. Gelecek partisi surda gedik açmış ve korku duvarlarını kırmıştır. İktidar GELECEK partisinden korkmuş olmalıki kurulduktan hemen sonra genel başkanın kurucusu olduğu 40 yıllık BİLİM SANAT VAKFI ‘nın kurucusu olduğu ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ kapanmış ve on binlerce öğrenci ve veli binlerce öğretim görevlisi mağdur edilmiş kapının önüne konulmuştur. İktidar bunla yetinmemiş BİLİM SANAT VAKFI’na kayyum atamış vakfa el koymuştur. Hukuk bir kenara itilmiş ak partide genel başkanlık ve seçilmiş başbakanlık yapmış birine Sayın Cumhurbaşkanı dolandırıcılık ile itham etmiştir. Kurucu kadroları bir bir markaja alınmış her türlü baskı ve zulümler karalamalara yapılmış yetmemiş fiziksel şiddet ve saldırılar düzenlemiş saldıranlar ise ödüllendirilmiştir. İl ilçe başkanları ve genelbaşkan selam veren parti önünden geçen her birey tehditlere ve baskılara maruz kalmış teşkilatlanmamız engellenmiştir. Tüm bu süreç içerisinde GELECEK partisi kararlıkla ve korkusuzca yoluna devam etmiş ve kısa sürede tüm il ve ilçelerde teşkilatlanmayı başarmıştır.

 

Eleştiren ve hemen akabinde alternatif çözüm yollarını öne süren TEK partiyiz.

Kuruluşunun hemen akabinde iki yıl içinde politika izleme kurullarının her alana ilişkin gündemde olan konulara ürettikleri projeleri kamuoyu ile paylaşmış iktidar bu paylaşımları çaktırmadan endişe görerek almıştır. Politika izleme kurulları iki yıl içerisinde 60’a yakın başlıkta ve alanda projelerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Ülkemizin ve milletimizin gündemini fazlası ile işgal eden beş ana başlığa ilişkin basın toplantısı yaparak işlediler bunlar;

  • Gelecek’te EKONOMİ modeli ile; üretimin istihdamın nasıl artırılacağını, doların yükselişinin önüne nasıl geçileceği, ekonomik alanda virüs ile mücadelenin nasıl yapılacağı, nerden en ucuz kaynakların bulanacağını,
  • Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile; parlamenter sisteme geçişin nasıl olacağını, yasam yürütme ve yargının nasıl bağımsız hale geleceğini, cumhurbaşkanı ve başbakanlık ve meclisin yetkilerinin neler olacağını,
  • Emeklilikte yaşa takılananların sorunlarına ilişkin; nerden kaynak bulunacağının, kademeli bir şekilde emeklilerin haklarından nasıl faydalanacağını detaylarını,
  • Temiz siyaset belgesi ile; siyasilerin yolsuzluğa bulaşmalarının nasıl engelleneceği, birden fazla maaş alınmasının önlenmesi, liyakatin önemini, şeffaf yönetim şeklinin detaylarını maddeler halinde anlatımı,
  • Yıkımdan çıkışın yol haritası ile; doların yükselmesi ve ekonomik alanda yaşanan sorunlardan ülkenin çıkış yolunun detaylarını,

Paylaştık. Çözüm yollarını kopya çekerler endişesi ile paylaşmaktan çekinmedik. İktidar ve iktidarın içindeki bürokratlar elbette bazı konularda bizlerden kopya çektiler. Muhalefet birçok olaya ilişkin çözümlerimizden faydalandılar. Özellikle CHP ve İyi Parti’ye teşekkür ederek çözüm yollarımızın üzerinden kendileride bazı çalışmalarda bulundular.

 

GELECEK Partisi iktidara nasıl bir ülke yönetilmesi gerektiği ile ilgili projeler ile tavsiyelerde bulunurken, muhalefete de nasıl eleştirinin yanında alternatifçözüm yollarını kamuoyu ile paylaşmalarıgerektiğinide öğretmiş oldu. İktidarı yönetmeye ve ülkeninsorunlarını çözmeye dersini çalışarak kadroları ile hazır olan tek parti GELECEK partisidir. Ekonomi kurmaylarının her biri kendi alanında dünyada isim yapmış insanlardır ve gelecek partisi bu süreç içerisinde KADRO hareketi olduğunu toplumda ispatlamış tek partidir.

 

EN BÜYÜK ANKET HALKTIR!

Her alana ilişkin mutfakta çalışan ciddi bir ekip vardır ve sadece lider endeksli siyaset üretme bir siyasi parti değildir. İktidar medyası ve araştırma şirketlerinin tek görmedikleri muhalefet partisi GELECEK partisidir. Araştırma şirketlerinin bazıları tüm siyasi partilere yer verirken GELECEK partisine yer vermemektedirler. Bu durum iktidarın GELKECEK partisini bir alternatif olarak görmesinden kaynaklanmaktadır. Diğer muhalefet partilere bazı yayın kuruluşları yer versede GELECEK partisine yer vermemekte, vermek isteyenlerinde en az yer verdikleri siyasi parti olmuştur. Ciddi bir ambargo ile karşı karşıya olmamıza rağmen sahalara çıkıldığında yeni partiler içerisinde en güçlü ve en çok takip edilen bilinen ve teveccüh gösterilen tek partiyiz.

 

Gelecek partisine tüm siyasi partilerden teveccüh olmasının yanında en çok ak parti tabanından destek almaktadır. Daha önce ak partiye oy verenlerin kitleler halinde geldikleri tek parti gelecek partisi olmuştur.

 

Muhalefet parti liderlerinin içinde birikim deneyim ve devlet tecrübesi açısında en güçlü olan lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur ve bu anlamda saygınlık görmektedir. İlerleyen süreçte muhalefetpartileri tek bir aday üzerinden cumhurbaşkanı seçimlerine girecekleridir. Önümüzde erken bir seçim kaçınılmazdır ve bu erken seçim hem meclisi hemde cumhurbaşkanı seçimleri olacaktır. Muhalefet cumhurbaşkanı adaylığı noktasında kimi seçerlerse seçsinler gelecek olana cumhurbaşkanı PARLEMENTER SİSTEME geçişi sağlamak için kısa bir süreliğine mutabakat yapılmış bir isim olarak gelecektir. 2022 erken seçimle yüzleşeceğiz ve hemen akabinde bir yıl sonrada parlamenter sisteme geçerek 2023 yılında bir seçim daha olacaktır.

 

İktidar 2022 yılında seçime gitmek zorunda kalacaktır. Bu süreç sürdürülebilir değil ve ekonomimiz çökmüş bir durumdadır. Ekonominin düzelmesinin tek çıkışı erken seçim olacak ve bu erken seçimlede iktidar değiştiğinde adaletbaki olduğunda tüm alanlara ilişkin düzelmeler hızla olacaktır. Ekonomi açısından ise milletimiz şuna emin olsunki hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık, ahlaksızlık, liyakatsizlik son bulduğunda ülkemizin ekonomisi hızla düzelecektir.

Tüm bu sorunlara dersini çalışarak hazır olan GELECEK partisi kadrolarıdır. Kimsenin ötekileştirilmediği, sen ben kavgasının olmadığı herkesin evinin barkının olduğu kuşların cıvıl cıvıl öttüğü tek şikayetin doğal ölümlerden olduğu bir ülkeyi yeniden birlikte inşa edeceğiz.

 

 

Aydınlık GELECEK dileklerimle.