Mehmet Anıl Korkmaz


Hoş Gel 2022

Hoş Gel 2022


Zor bir yıl daha geride kalıyor.

2018 yılından bu yana son dört yıldır her yılbaşı gecesi içimi bir ürperti kaplar. 39 insan Reina adlı gece kulübünde yeni yılın gelişini kutlarken, sadece mutluluk duygusunu hissettikleri ve iyi dileklerden başka hiçbir şey düşünmedikleri anda vahşice katledildiler. Bu yılın son köşe yazısında önce bu konuya değinip o gece hayatlarını kaybedenleri saygıyla ve sevgiyle anmak istedim.

Geçtiğimiz senenin muhasebesini yapmayacağım. 2022 yılının hoş gelmesi için temennilerimi yazacağım.

2022 yılında SMA hastalığı yüzünden hiçbir bebek ölmesin.

2022 yılında hiçbir baba evladına mahcup olmasın.

2022 yılında öğretmenlik alımlarında mülakatlara son verilerek mülakat sisteminin kaldırılmasının önü açılsın.

2022 yılında en düşük emekli maaşı asgari ücretle eşitlensin. Dedeler ve nineler bayramda torunlarıyla sıkıntısız kucaklaşsın.

2022 yılında önümüze gelene vatan haini yaftasını vurmayalım. Vatan, bayrak, ezan kavramlarını basitleştirmeyelim.

2022 yılında merkez bankası rezervlerine dokunmadan doları düşürelim. Piyasaya doları yurtdışından getirelim; bunun için yurtdışından aldığımız malları ikâme edip yurtdışının ihtiyacı olan malları yurtdışına satalım.

2022 yılında üniversite öğrencisi kardeşlerimizin yurt meselesi artık gündem olmaktan çıksın. Ya üniversite alımlarını yurt kapasitesine göre yapalım ya da yurt kapasitelerini üniversitelerin kontenjanlarına göre yapalım.

2022 yılında ekmek fiyatlarına zam yapmayalım; bunun için çiftçimizi hoş tutalım; buğdaylarını hak ettiği değerden alalım ve bol bol ekime teşvik edelim.

2022 yılında ABD ve Rusya’ya rağmen Esad’la barışalım. Misafirliğin üç gün olduğunu; sonraki her günün hoşnutsuzluğa sebebiyet verdiğini hatırlayalım.

2022 yılında bayilere değil; vatandaşın yurtdışından gidip araba alıp gelmesine müsaade edelim. Bu sayede şu otomotiv piyasasının rezaletine son verelim.

2022 yılında sokak röportajı yaptığından dolayı gözaltına alınan arkadaşların olayını tekrarlamayalım. Hakaret içermedikçe sosyal medya paylaşımlarına da karışmayalım.

2022 yılında Ankara – İzmir hızlı tren hattını bitirelim. Sivas hızlı tren hattını her sene açıyoruz ya bu sefer tam açalım. Hızlı tren yazıyorum çünkü yüksek hızlı tren değiller. Yüksek hızlı tren yazmayı çok ama çok isterdim.

2022 yılında şu Esenboğa havaalanına metro işini artık organize edelim. Sıkı çalışılırsa bir yılda bitebilir. Dokuz on köprü otoyol tünel falan açabiliyoruz ya bir iki yıl içinde. Bunun da üstesinden geliriz.

2022 yılında İstanbul’un taksi sorununu bitirelim. Ankara’dan bakınca “taksi sorunu” kelimesi çok komik duruyor. Yurtdışından bakınca nasıl duruyordur kim bilir.

2022 yılında F35 uçaklarının parasını geri alalım. Hani kanal İstanbul projesi için muhalefet partilerimiz “müteahhitlere ödeme yapmayacağız” dediklerinde “söke söke alırlar” diye cevap verilmişti ya işte biz de Amerika’dan paramızı söke söke alalım, lütfen.

2022 yılında S400 savunma sistemi konusunda ciddi olalım.

2022 yılında Süleyman Soylu ile Berat Albayrak’ı aynı kahvaltıda buluşturalım. Bu vesileyle devlet içindeki tüm krizleri çözelim.

2022 yılında bakanlık kapılarına zincir falan vurmayalım. Gelen kişinin karşısına çıkmak zorunda değiliz ama kapıları açık bırakalım. Hatta bir dakika; şu kapıları toptan sökelim.

2022 yılında kayyum kelimesini lügattan kaldıralım. Seçilenin aday olmasında sıkıntı varsa aday yapmayalım. Aday olmasında sıkıntı görülmeyen şahısların sadece seçildikten sonraki eylemlerini baz alalım. Yani kısaca İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi bir belediyenin başkanını aman diyeyim görevden almayı falan aklımızdan geçirmeyelim.

***

Başta Enpolitik okuyucuları ve memlekette bir şeyler okuyan, okumaya çalışan tüm okuyucuların; sonra da protokol yapmaksızın herkesin yeni yılını en insancıl duygularımda kutluyorum.