Mustafa Yavuz Elbirler


Manisa da Yaşamak, Görmek ve Takdir Etmek

Manisa da Yaşamak, Görmek ve Takdir Etmek


( Bu yazı her türlü siyasi mülahazanın dışındadır )

Bakmak, görmek değildir. Görmek için bakmak, idrak etmek gerekir.

Yaşadığımız şehir de sadece önümüze mi bakıyoruz. Etrafımıza dikkatlice bakıp idrak ediyor, görüyor ve Allah Razı Olsun ne güzel olmuş diyor muyuz?

Alt yapısı uzun yılların ihmali, ileriyi görememe, siyasi engeller ve benzeri sebepler ile ihmal edilmiş, eski bir şehir nasıl yenilenecek, şikayetleri en aza nasıl indirilecek?

Geçmişte bu şehir de Trafik Şube Müdürlüğü ve daha sonra da İl Emniyet Müdürlüğü yaptım ve burada yaşamaya karar verdim.

Mümbit arazileri ile bir tarım kenti,

Organize Sanayi Bölgeleri ile bir sanayi kenti,

On İki Bin yıl öncesine uzanan tarihi ile Pagan , Helen, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerini ihtiva eden bir tarih ve kültür kenti,

Merkez ve İlçelere yayılan fakülteler ve yüksek okulları ile bir Üniversite şehri,

İçinden İzmir- İstanbul, İzmir-Ankara karayolunun geçtiği, alt yapısı, tek veya en fazla üç katlı evlere göre tanzim edilmiş, ancak her gün nüfusu, konut sayısı ve motorlu araçları artan, Şehzadeler şehrin de, yaşayanların hayatını gelecekte rahatlatacak yerin de ve cesurca kararlar alınmadığını üzülerek izledik.

Ne zaman ki Cengiz Ergün, önce Manisa ve sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve ileriye yönelik çalışmaları sonucu olması gereken belediye hizmetleri bir bir ortaya çıktı, üzüntüyle izleme yerini umut ve sevinçle izlemeye bıraktı.

Gençlik Merkezleri, spor salon ve sahaları, Katı atık tesisleri, İl Merkezinde Otoparklar, Atatürk Kent Parkı, Alparslan Türkeş köprüsü, Öğretmen Evi Kavşağı yapılan ve yapılmakta olan yaya üst geçitleri, Otobüs Terminali, Odalar binaları ve en Öğretmen Evi Kavşağı ki, dar alan da harika bir kavşak. Yapılır iken kıyameti koparanlar, cefaya alışmış ve cefa ile beslenerek sefadan şikayetçi olanlar belki, bu kavşağı geçerken utanırlar mı diye düşünmeden edemedim.

Büyük Şehir Belediyesinin İlçeler de ki, Ana arterler dışın da köylere götürdüğü hizmetler ise elli altmış yıldır yapılamayanın her gün bir yenisi eklenenlerin gerçekleştirilmesi ile her türlü takdirin üzerinde bir hizmetler zinciridir.

Manisa Milli Mücadele tarihinin yazdırılması, kültür ve sanat alanları ile binlerce her yaştan insanımıza sağlanan spor aktivitelerini kapsayan hizmetleri, takdire şayan hizmetlerdir.

Keşke, Büyük Şehir Belediye Meclisinin saygın üyeleri, siyasi mülahazaları bırakıp, İmar planları başta olmak üzere hizmet amaçlı getirilen projelere evet deseler de elli yıl sonra çocuklarımız, torunlarımız da Şükranla ansalar.

İnanıyorum ki, köstek olunmaz ve destek verilir ise Manisa nın tamamı bizim, çocuklarımızın ve torunlarımızın keyifle yaşayacağımız bir il olacaktır.

Bakalım, idrak edelim, görelim.

Kendi adıma Sayın Cengiz Ergün ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Selam ve Dua İle!...