Mehmet Anıl Korkmaz


Halil Falyalı Suikastının Hatırlattıkları

Halil Falyalı Suikastının Hatırlattıkları


Ahmet Kurtuluş:

İş adamı ve eski Ak Parti İzmir il başkan yardımcısıydı…

Kurtuluş, FETÖ borsası kurmak suçlamasıyla ev hapsinde tutuluyordu. Ahmet Kurtuluş, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'organize suç örgütü' davasında firari sanık suç örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 7'si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu…

O akşam, Kurtuluş’un eşi ve kızı alışverişe gitmişler; sinemaya da girince eve gecikmişlerdi. Kurtuluş evde beş yaşındaki oğluyla dışardan yemek söyleyerek baba – oğul vakit geçiriyorlardı. Kapı çaldı. Ahmet Kurtuluş hiç şüphelenmedi çünkü ultra güvenlikli bir sitede oturuyordu. Evin kapı zili çalındığına göre şahıs güvenlikten geçmişti. Yine de kameradan baktı. Polis yelekli birisi kapıda bekliyordu. Kapıyı açtı. Polis yelekli şahıs evi kontrol etmesi gerektiğini ve Ahmet Kurtuluşun kimliğini görmek istedi. Kurtuluş kimliğini almak için içeri yöneldi. Şahıs da arkasından takip etti. Yan odada Ahmet Kurtuluş’un beş yaşındaki oğlu babasını bekliyordu. Polis yelekli şahıs daha fazla beklemedi. Art ardına silahını ateşledi. Ahmet Kurtuluş öldürüldü. 2019 yılında gerçekleşen elim olaydan bir yıl sonra yine bir olay cereyan etti.

***

Taner Ay:

Türkiye ve Almanya’da adından söz ettiren genç bir iş adamıydı.

Taner Ay Almanya'da dünyaya geldi. Memleketi aslen Kırşehir, Kaman'dır. Eğitim hayatına Almanya'da başladı. Liseyi tamamladıktan sonra üniversite hayatını Londra'da sürdürdü. Taner Ay iş hayatına çeşitli sektörlerde adım atarak başladı. Emlak, enerji, sağlık ve sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri bulunuyordu.

Almanya’da faaliyet gösteren “Almanyalı Osmanlılar” adlı yapılanmanın lideri olduğu söylendi. Önce boks sporunun icra edildiği bir oluşum olarak bilinen fakat sonrasında Almanya hükümeti tarafından açılan soruşturma sonucu kapatılan “Almanyalı Osmanlılar” çok konuşuldu. Taner Ay Bulgaristan’a geçip orada yaşamaya başladı. İyi bir araba sürücüsü olarak bilinen Ay, aracıyla uçurumdan aşağı yuvarlandı. Kaza yerinde hayatını kaybeden Taner Ay ile ilgili ailesi suikast yapıldığına dair açıklamalarda bulundu. Olay Bulgaristan’da olduğu için üzerine gidilemedi. Yıl 2020’ydi.

***

Burhan Kuzu:

Anayasa dersinin hocası ve renkli bir siyasetçiydi.

Burhan Kuzu, önceleri ‘Türk tipi başkanlık’ fikrinin kurucusu olduğunu söyleyerek ön plana çıkmaya başladı. Meclis Başkanı veya Adalet Bakanı olmak istediği açık açık söyleyerek siyasetin Yılmaz Vural’ı olmuştu. Sonra her şey değişmeye başladı. ‘Zindaşti’ ismiyle adı anılır oldu. Hâkimlere talimat verdiğine dair kayıtlar ortaya dökülünce vatandaş Burhan hocanın neden o çok istediği makamlara getirilmediğini anladı. Burhan hoca hastalandı. ‘Covid’ denildi. Gayri resmi danışmanına göre Burhan Kuzu o haftayı takip eden Pazartesi günü taburcu olacağını söylemişti. Burhan Kuzu o hafta hayatını kaybetti. Yine gayri resmi danışmanının iddiasına göre Burhan Kuzu hastanede yatarken fişi çekilmek suretiyle hayati fonksiyonları durdurulmuştu. 2020 yılının sonlarıydı.

***

Halil Falyalı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan ve adı son zamanlarda popüler olan iş adamı…

Halil Falyalı’nın iş adamlığını oluşturan iş sektörü ise kumarhanelerdi. KKTC’deki hemen tüm kumarhaneler üzerinde etkili olduğu söylenen Falyalı ile ilgili sanal bahis organizasyonunu da yönettiği söylendi. Akşam ise ortalık bir suikast haberiyle sallandı…

Falyalı, ailesiyle birlikte akşam yemeğinden çıktıktan sonra iki arabayla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce arabası kurşunlandı. Halil Falyalı güvenlik tedbirlerine istinaden öndeki araçta bulunurken eşi ve çocuğu da arkadaki araçta bulunuyordu. 

Falyalı'nın aracında bulunan koruması olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı vücuduna isabet eden yedi kurşun ağır yaralı olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Falyalı'nın ardından Yakın Doğu Üniversitesi hastanesine sevk edildiği öğrenildi. Falyalı burada yaşamını yitirdi…

***

Normalde ölüm hayatın olağan akışının bir parçasıdır. Bazen, bazı insanlar çıkar ve hayatın olağan akışını bozuverir. İşte Sedat Peker, Türkiye’de olağan seyreden hayatın akışını bir anda bozdu. Yukarda ismi zikredilen merhumların hepsi Sedat Peker’in videolarında bahsettiği isimler olması da atlatmış olduğum Covid sürecinden sonraki yazımın içeriğini değiştiriverdi. Eğer, Halil Falyalı gibi birisi KKTC’nin en lüks yerinde her caddesinde mobese mevcut iken suikasta uğrarsa ve saatler geçtiği halde failler o küçücük alanda yakalanmıyorsa ben maalesef Isparta’daki elektrik kesintisini yazamam. Bir dahaki sefere umarım eski yazı formatıma dönebilirim.