Cuma İçten


Cennetin Tapusu Kimde?

Cennetin Tapusu Kimde?


Cennetin tapusu; Sakal, cübbe, sarık, Allah, kitap, Kur’an, namaz, niyaz sonra yalana dolana ahlaksızlığa haksızlığa hırsızlığa üç maymunu oynayanlarda mı?
Allah’tan Kur’an dan bahsedip her yere milyon dolar değerinde ihtişamlı camiler, öğrenci yurtları, kuran kursları yapıp evsiz barksızlara, açıkta kalanlara sırt dönenlerde mi?

Zulümlere haksızlıklara sessiz kalıp, abdesti bozan şartları bas bas bağırıp anlatanlarda mı?
Alkol içenlere tebliğ yaparken, ülkeyi dünyanın en büyük faiz ülkesi yapanlara suskun kalanlarda mı?
Yanmaz kefen yapıp kabir azabından kurtulacaksınız diyen “şeyhimizi anan azap görmez” deyip “bu seccade okunmuş bunda namaz kılanlar bin kat daha fazla sevap kazanır” diyenlerde mi?

Yoksa, “Ona bakınca görüyorum” “peygamberlik gelse ona gelirdi” “o olmazsa aç perişan kalırdık vah vah halimize” deyip diz dövenlerde mi?
Sakala bıyığa ne yiyip yemeyeceğimize ne giyeceğimize karışan haramı helali, ayeti nasıl bir kenara koyup sünnetler ile topluma ayar çeken hocalarda mı?
Dünyanın en yüksek faizini veren, faiz ile borçlanan, kur koruma kararı alarak faizcileri zenginleştiren, fakirden alıp zenginlerin faiz ödemesini yapanlarda mı?

Yoksa cennetin tapusu; İhtişamlı saraylarda, yalılarda, villalarda “bir eli balda bir eli yağda” altlarında milyon dolarlık araçlar şoförler koruma orduları ile; gecekondularda aç perişan halde yaşayanların evlerinin arasından geçerek camilerde en önde saf yer tutanlarda mı?
Aç perişan olanlar zenginlerin çöpe attıkları artıkları toplayarak evine çocuklarına ekmek götürmeye çalıştıklarında bu manzarayı ellerinde tespih, ağızlarında ayet, ile seyirci kalanlarda mı? 

Tüm kanallarda aile değerleri ayaklar altına alınırken, ahlaksızlık hayasızlık yaygınlaştırılırken, mahrem konulara edepsizlikler çarşaf çarşaf 20 yıldır TV’lerde bilerek yayınlayanlarda mı?
İfadesi dahi alınmadan memurluktan atılanların kendi mesleğini yapmasına müsaade etmeyen ve başkaca işlerde yıllarca çalışmasına izin vermeyenlerde mi?
Hukuk ayaklar altına alınarak hakimlere, savcılara, davalara müdahale edenlerde mi? 

Kimde bu Cennetin tapusu!
İş bilmez liyakat sahibi olmayan siyasilerde mi?
Kpss puanını bir kenara koyup, Damadını, gelinini, eşini, dostunu, ortağını, akrabasını, yakınını bir devlet dairelerine mülakat ile işe alanlarda mı?
İşe koyduklarına birden fazla maaşlar vererek, asgari ücretin ve en yüksek memur maaşının 20-30 katı maaş verenlerde mi?
Şu partiye oy vermeyenler kafirdir, bu adama sahip çıkmayanlar haindir diyenlerde mi? 

Kimde bu cennetin tapusu!
Kendi yandaşları suç işlediğinde görmeyen muhalif olanlara ise kumpaslar kuranlarda mı?
Devlet malı deniz yemeyen keriz diyenlerde mi?
Sıkışınca iki ayet yazıp Cuma mesajı atan her sıkıştığında ayetler, hadisler okuyan, özel uçaklarda kadeh tokuşturan, yüce divana gitmek istemeyen cami kapılarında basın açıklaması yapanlarda mı?

Varlığını, makamını, şanını, şöhretini, işini, aşını elindeki nimetleri kula bağlayıp kula kulluk yapıp, yaşasın kralım diyen ve Allah’ı unutanlarda mı?
Haksızlığa En çok sesini çıkarması gereken sözde hocalarda, imamlarda mı?
İnsanlar acı çekerken izleyen, zulme maruz kılarken zalimlere susan, Allah’ın adı ile aldatanlara seyirci kalanlarda mı?
Eğer cennetin Tapusu bunlarda ise aynı kişiler ile ahirette aynı mekânda olmayı kim ister?
Doğrusu cennetin tapusunun kimde olduğunun bir önemi de yok. Ahirette kiminle birlikte olduğumuzun önemi var.

Bilirim ki cennete;
Doğru olan, hak yemeyen, zulmetmeyen, yalan konuşmayan, kendisine istediğini tüm insanlık için isteyen, komşusu aç iken tok yatmayan, dil, ırk, renk, inanç ayrımı yapmayan, Allah adı ile insanları kandırmayan, herkesin ihtiyacını karşılayan, kendisi gibi düşünmeyenlere saygı gösteren, kötü söz kullanmayan; faşist, ırkçı yaklaşımlar sergilemeyen, kendini üstün biri olarak görmeyen, yetimin öksüzün hakkını savunan, sadece kendi ve yandaşlarının hakkını savunmayan, makamını kendisine güç olarak kullanmayan, devlet malını koruyan, beytülmal sahip çıkan, devlet üzerinden zenginleşmeyen, İNSANLIK ONURUNU en üst kimlik olarak gören, ahlaklı, terbiyeli, saygılı olanlar girecektir. Ve ben böyle bir ortamda olmak isterim.

Benim inandığım İslam dininin bana tanımladığı cennet böyle bir şey işte.
Benim inandığım Allah’ın sizin yaptığınız camilere, imam hatiplere, ibadetlere, sözde dindarca yaşamalarına ihtiyacı yok. Bilirim ki peygamber bile ahirette kendi çocuğu için yardımcı olamaz. Bilirim ki Allah rüşvet kabul etmez.  Cennetin anahtarı kimsenin elinde değildir ve kimsede cennetten tapu alarak ucuzca yer satmaya kalkmasın. Öyle yanmaz kefenle, iki tespih çekmekle, İsrail terör devleti demekle, meydanlarda başörtülü kadınları coplamak ile kendisi gibi İslami yaşamayanları içeri atmakla, sigara haramdır demekle, zulümlere haksızlıklara gözlerini kulaklarını kapamak ile kimse cennete girmeye heveslenmesin. 

Dünyamızı cehenneme çevirenler! Ahiretimize göz dikenler! Bu dünyada da ahirette de işinizin çok zor olacağına eminim. Dünyamızı cehenneme çeviren ZALİMLER ile ahirette aynı yerde olmamak duası ile zalimler için yaşasın CEHENNEM.
Aydınlık bir GELECEK dileklerimle…