Selçuk Özdağ


EY AHALİ UYAN!

EY AHALİ UYAN!


Ey ahali! her bayram ve her Ramazan bir muhasebe vesilesidir.Ne yaptık, ne yapıyoruz, nereye gidiyoruz gibi soruları kendine sormayanlar rüzgarın önündeki kuru yaprak gibi oradan oraya sürüklenirler.

Bir Ramazan geçti hiç sordunuz mu, nereye gidiyoruz, nereye götürüyorlar bizi diye?
Bizi yönetenler her sıkıştıklarında sizin tepkilerinizi önlemek için dine sığınıyorlar. Allah'ın kitabını, şanlı peygamberin söz ve sünnetini haram siyasetlerini meşrulaştırmak için kullanıyorlar. Daha bir kaç ay önce faiz için nas var dememişler miydi? Biliyorum bir çoğumuz nassın ne olduğunu bile bilmez. Hakkında Kuran'da veya sünnette hüküm bulunan şey, daha doğrusu Kuran veya sünnette bir şeyin haramlığı/helallığı ile ilgili hüküm veya lafız.

Nas diyince hepiniz sustunuz. Fakirliği, ekonomik krizi sineye çektiniz. Oysa onlar bilerek isteyerek nassı, amacından kopararak kendi ikballeri için kullandılar. Dertleri ne din ne iman, dertleri biraz daha iktidarda kalmak, bu ülkenin kaynaklarını biraz daha sömürmek.Nassı ona uymak için değil, sizi susturmak için kullandılar.
Ey ahali! niye vatandaş aç- sefil gezerken 5-6 maaş alanlar hakkında da nas var mı diye sormuyorsunuz?

Niye ihalelerin çok düşük kırımla hep aynı müteahhitlere verildiğini sorgulamıyorsunuz.

Niye vatan toprağında bir gazeteciyi dilim dilim doğrayanları yargılamak yerine Arabistan'a gidip onları kucaklayanları hiç yargılamıyorsunuz.

Niye şeker fabrikalarını satıp şeker fiyatlarını şaha kaldıranları, Tekel'i satıp bafra, gelincik, harman, maltepe, samsun gibi Türk sigaraları varken, Türkiye'yi Amerikan sigaralarının pazarı haline getirenleri hesaba çekmiyorsunuz? Amerikancı kim? sigara fabrikalarını satanlar mı, yoksa buna karşı çıkanlar mı?

Niye vatandaşa dövizinizi TL'ye çevirin diyenlere, neden garantili ihalelerinizi TL'ye çevirmiyor sunuz diye sormuyorsunuz?

Ona buna Fetöcü, PKK'lı diyenlere İmralı'yı 3 yıl boyunca niye su yolu yaptınız, İktidara mensup birilerinin Apo ile ne işi vardı, kardeşi Osman’ı niye TRT Kürdi'ye çıkardınız diye sormuyorsunuz.

Niye, bu kadar Suriyeliyi, Afganlıyı (sığınmacı,göçmen,ilticacı)milletin başına bela ettiniz, şehirlerimizi çöplüğe çevirdiniz, çocuklarımızın geleceğini, ülkenin güvenliğini tehlikeye attınız diye sormuyorsunuz.

Niye bu kadar dinden bahsetmenize rağmen, gençler niçin dinden kaçıyor, camiler niye cemaatsizleşiyor diye sormuyorsunuz?

Niye İslam fitneyi, insanları birbirine düşürmeyi yasaklamışken toplumu kutuplaştırıyorsunuz, kardeşi kardeşe düşman ediyorsunuz diye sormuyorsunuz?

Niye, niye, bu kadar duyarsızlaştınız?

Niye bu kadar hissizleştiniz?

Bu göz bu kulak bu kalp niye var?

Sizi bu kadar körleştiren, haktan, hakikatten uzaklaştıran ne?

Hangi sebep sizi susturuyor, hangi neden size yalanı, yolsuzluğu, rüşveti, din istismarını alkışlatıyor?

Bu gaflet, bu dalalet nereye kadar sürecek? Bilmelisin ki, sen düzelmedikçe hiç bir şey düzelmez! Ne ile karşılaşıyorsan bu senin gafletinin, yanlışlarının, aymazlığının eseridir.

Ya vakit çok geç olmadan uyanacak, ya da bugünleri bile mumla arayacaksın.Bu yazı uyuyanlara,duyarsız kalanlaradır.