D. Mehmet Doğan


ÇÖZÜMCÜLER NEREDESINIZ?


AKP’nin HDP’yi ziyaretinin üzerinden bir hafta bile geçmeden PKK kanli yüzünü gösterdi. Istiklal caddesinde alti vatandasimizi sehit etti, onlarcasini yaraladi. Ölenler arasinda iki yasindaki minik  Ecrin de var.
Terör örgütlerine ve uzantilarina tavizin sonu ya bölünme ya da kaos ve anarsidir. 
AKP, HDP meselesinde hiçbir zaman samimi olmadi. HDP ile derdi terör örgütünün uzantisi olmasindan degil, belediye seçimlerinde oylarini alamamasindandi. Aylarca Millet ittifakini HDP ile isbirligi yapmakla suçladilar. Altili masanin altinda PKK var dediler. Vatandasi muhalefete karsi kiskirttilar. Önüne geleni PKK ile özdeslestirmenin en çok PKK’nin isine yarayacagini görmediler. Sonra onca lafi Erdogan ile Bahçeli söylememis gibi HDP’nin kapisini çaldilar: “Gelin birlikte anayasayi degistirelim” dediler. Sözde milliyetçi lider Bahçeli’de bu isbirligini dogal buldugunu söyleyerek onayladi. Ardindan HDP ile ayni kafada olan ama AKP içinde siyaset yapan maskeli HDP’lilerin çagrilari geldi. Hemen yeni bir çözüm süreci baslatalim diyenler oldu. AKP ile görüstü diye bu parti ve arkasindaki –ihanet örgütünün- günahlari unutuldu. Bu iflah olmaz aymazliga karsi PKK’nin cevabi masum insanlari katletmek oldu.
Haydi gidin HDP/PKK ile yeni bir çözüm süreci baslatin. Bu kafa ile terör bitmez. Daha sorunun Kürt sorunu degil devlet kurma, vatani bölme sorunu oldugunu bile anlayamadilar. Bu cografyada Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bir ülkede bir grup farkli muamele görmüyor, herkesle esit haklara da sahipse orada bir ayrimciliktan bahsedilemeyecegi için etnik bir sorundan da bahsedilemez. Kim Kürt sorunu diyorsa aslinda bu patent altinda bu ülkenin bölünmesini istiyor demektir. Onlarin kafasinda Kürt sorunu bu mukaddes vatan topragi parçalanincaya kadar bitmez. Demokrasi istiyorlarmis, insan haklarini savunuyorlarmis bunlarin hepsi hikaye. Çocuklari, masum insanlari öldürerek nasil demokrasi istenebilir?
PKK’yi iktidarin akla ziyan çözüm süreci büyüttü. Yakinda bununla ilgili kitabim raflarda olacak. PKK ile oturup kalkarak onu mesru bir muhatap haline getirdiler. Kürtleri PKK’dan ibaret gördüler, Kürtlügü PKK’lilastirdilar. Marjinal bir partiyi ite ite yüzde 13’e çikardilar. Bir de çikip su masanin altinda HDP var, falan lider PKK ile beraber, protokol imzaladilar diyorlar. Bunu deyip ispat etmeyen müfteridir.HDP’ye yapilan ziyaret sonrasinda Cumhur ittifaki bilesenlerinin yaptigi açiklamalar HDP’nin hangi masaya daha yakin oldugunu gösterdi. Cumhur ittifakinin dördüncü ayagi Perinçek’in PKK’ya yaptigi çagri, Mehmet Metiner’in açiklamalari, Miroglu’nun HDP’ye çagrisi arsivlerde duruyor.  Herkesi suçladiniz, haydi bundan sonra da Aksener deyin baklalim o sözler suratiniza nasil çarpilacak. 
Bombayi koyan terörist Suriyeli çikti. Bu da isin baska bir boyutu.  Kimsenin kizmaya hakki yok, hep birlikte ensar/ muhacirin demediniz mi? Alin size ensar. Sinir kapilariniz kevgire dönmüs, bir taraftan Afganistanli, bir taraftan Suriyeli akiyor. Sinirlar kontrol altindaydi degil mi? Ayrica Içisleri bakaniniz teröristlerin ayakkabi numarasina kadar biliyordu, bu teröristin ayakkabi numarasi kaç acaba? Soylu söylese de ögrensek.
Cumhur ittifakinin gafletinin bedelini millet ödüyor. Yeter artik bu milletin hisleriyle oynadiginiz. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. PKK’ da HDP’ de onlarin saksakçilari da ayni hedefe yürümektedir. Siz var diyorsaniz sizde aynisiniz. PKK/HDP ile masa kurmak vatan topragini masaya yatirmaktir. Oya ihtiyaç duydukça HDP/PKK’nin kapisina gitmek bu ülkenin birlik ve bütünlügü ile oynamaktir. Bunun sorumlulugu agir olur, hep birlikte altinda kalirsiniz!