Mehmet Anıl Korkmaz


Manisa’min Yollari Tastan


Kardesim geçen hafta bir trafik kazasi geçirdi. Agir bir süreçten geçtik babamdan arda kalan mailece. Beyin kanamasi, akciger kanamasi, köprücük, kürek, kalça ve kaburga kemikleri kiriklariyla bizi bir duygudan digerine savuran bir evreyi yasadik.

Mevlevi tekkesinde, Mevlevi dervisleri birbirleriyle selamlasirken “derdin bol olsun” derlermis. Bir kula, Allah kirk gün musibet vermedigi zaman kulun kendisini sorgulamasi gerekirmis. Elhamdülillah bu aralar rabbimiz bizi unutmuyor…

Neyse…

Simdi efendim, Salihli’ye gittim. Gittim de mütemadiyen Salihli – Manisa arasi gidip gelmem gerekiyordu. Yahu arkadas alti üstü tek bir yolun var. Koskoca Manisa’nin on yili sende geçmis ve yolu saçma sapan vaziyette birakmissin. Yakisiyor mu?

Salihli’me yakismiyor da sanirim size yakisiyor Cengiz baskanim yahu. Bu yollardan her gün gelip geçerken “Cengiz baskanimin baskanligi da böyle bozuk bir süreçten geçmis ki; kendisi milletvekili olma telasina düsmüs.”

Cengiz Ergün baskanimla ortak bir seçim süreci geçirmistik. O zamanlar o da biz gibi samimi bir sekilde siyaseti halk için yapanlardandi. Simdi ise muhtemelen tüm muktedir tayfa gibi dagilacak sistemden alacagini almak için bir telasa düsmüs. Tabi bunca olandan sonra vekil de seçerler mi ya da Ak parti listesinde kendisine bir paye verir mi meçhul. Ha tabi Manisa’nin MHP teskilati Erkan Akçay için artik Burdur ilinden aday gösterilmesini istiyormus. Erkan bey Manisa degil de Burdur’dan aday olursa Cengiz Bey’e milletvekilligi yolu –belki- açilabilir.

Vekil siraligi muhabbetini falan daha fazla uzatacak halim yok. Çünkü gerçekten hâlâ midem bulaniyor Salihli – Manisa yolunun rezalet halinden.

Hastamiz agir ve özel oldugu için Manisa içinde çok gezmedik de tek seferlik il merkezi ziyaretimizde de park yeri bulamamak ayri bir saçmalik oldu. Hadi ben yerli yersiz bir turist olsam sen benden nasil para kazanacaksin ki aracimi park edemedikten sonra?

Selçuk Özdag ile yakin temasim bana Manisa için büyük umut verdi. Selçuk Özdag muhtemelen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani olacak ve üç yil sonra Manisa bambaska bir çehreye bürünecek. Bir siyasi düsünün ki ait oldugu il için çesmesinden köprüsüne kadar projeler yazmis olsun.

Selçuk Özdag ilmek ilmek Manisa’yi planlamisti. Kendisi bana Manisa’nin eksiklerini sayinca “olmaz o kadar” dedigimi itiraf etmek istiyorum. Gidince gördüm ki mükemmel sehir Manisa’nin bir dünya kenti olmasi için Selçuk Özdag gibi mükemmel siyaset – devlet adaminin Manisa’yi idare etmesi sart olmus.

Il genelinde her iki kisiden birinin agzindan çikan Selçuk Özdag isminin sandiktan da çikacagi simdiden belli olmus görünüyor. Ama keske simdiden su Salihli – Manisa yollarina çare bulunsa da o kutlu gün gelince Selçuk Bey’in yükü azicik hafiflese…