Haşim Akten


BUNU DA GÖRDÜK!..

CAMİDE KUR’AN OKUMAYA İZİN YOK.


Manisa Turgutlu İlçe Müftülüğü Ankara’da güpe gündüz şehit edilen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, Doçent Doktor ve iki küçücük kızın babası Sinan Ateş için Mevlit okutmak isteyenlere cevap vermiş.

"Olayın adli ve idari soruşturma aşamasında bulunması, merhumun ilçemizde kan bağı bulunan bir akrabasının olmaması dolayısıyla halihazır süreçte ilçemizde müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir camide program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır"

İnsanın kanı donuyor. Camilerin kapatıldığını, depo yapıldığını vs. gördük ama bunu görmemiştik. Dehşete düşmemek elde değil. Asırlarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış bir milletin bunu yaşaması reva mıdır? “Allah Allah” nidalarıyla verilmiş Kurtuluş savaşının akabinde kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi kurumu olan Müftülük camide Kur’an okunmasına nasıl olur da izin vermez?

Allah aşkına bahanesine bakar mısınız. İlçemizde kan bağı olan kimse olmadığı için demişler. Hem de resmi yazıyla. O camilerde ki yeryüzündeki nice müslümanlar için mevlidler okundu. Diyelimki Turgutlu’da Mevlâna ile ilgili bir mevlid okutmak istesek bizden kan bağı mı soracaksınız? Filistinli, Arakanlı, Doğu Türkistanlı şehit mazlumlar veya Karabağ’da şehit düşen Azarbaycanlı şehitler için mevlid okutmak istesek “Hayır, kan bağınız yok okutamazsınız” mı diyeceksiniz.

Sinan Ateş halk tarafından sevilmiş ki onun için mevlid okutmak isteyenler var. İnsanlar orada Kur’an okuyacaklar ve dua edecekler. Buna nasıl “Hayır” diyebilirsiniz. “Soruşturma aşamasında” demişsiniz. Siz yargı makamı mısınız? Sinan Ateş’e dua edebilmek için mahkeme kararı mı istiyorsunuz? Dua etmeyi de yasaklamak hadsizliğini gösterecek bu cür’eti nereden alıyorsunuz?

Diyanet İşleri Başkanlığı bu müftü hakkında soruşturma başlatmalı ama sessizlik. Sinan Ateş hakkındaki sessizlik gibi. Soruşturma değil hemen görevden alınmalı değil mi? Bu ülkede kimsenin gücü camilerimizde Kur’an okunmasını yasaklayamaz. Mevlid okutmak nasıl olur da izne tabi olur? Darbe dönemlerinde bile yaşanmayan bu vahim durum nasıl oluyor da yaşanabiliyor?

Bunu da gördük demekten kendimizi alamıyoruz. Bu bir zulümdür. Bu yasağı getiren Manisa Turgutlu Müftüsünü şiddetle kınıyorum. Turgutlu’daki müslümanlar bu vahim kararı veren, camide Kur’an yasağı koyan Müfütüyü nasıl dinleyecekler? Sizler bu yaptıklarınızla insanları dinden soğutursunuz. Bu vebal de ahiretiniz için size yeter.

Sinan Ateş cinayeti ülkemiz için vahim hem de çok vahim bir olaydır. Bizler aydınlatılmasını beklerken onunla ilgili Kur’an okunması yasağıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Umre videoları yayınlanan Sinan Ateş için olmaması gereken bu çirkin yasağa karşı müslümanları bulundukları şehirlerde Sinan Ateş için mevlid okutmaya davet ediyorum.

Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. O küçücük iki kız çocuğunu babasız bırakanları da dünyada ve ahirette cezasız kalmamaları için Allah’a havale ediyorum.

Vesselam.