Efendi Barutçu


GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE SELAM OLSUN!

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Türk Milliyetciliği açısından ümit vaat eden bir grup gencimizin hayırlı bir hizmetine şahit olduk.


Geçtiğimiz hafta Ankara’da Türk Milliyetciliği açısından ümit vaat eden bir grup gencimizin hayırlı bir hizmetine şahit olduk.
EKSEN Eğitim Sen Genel Başkanı Dr. İsmail Yıldız ve İfade Fikir Derneği başkanı  Hukukçu Vasıf İnanç Duygulu beylerin öncülüğünde ve Burak Serhat ERMİŞ beyin eş güdümünde bir grup gencimizin -yaşlı ağabey ve amcalarını mahcup edecek bir çalışma ile-Milliyetçi Dergiler.org sitesinin açılış ve tanıtım merasimi ATO toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
Yine Fikir ve İfade Derneğinin düzenlediği“Milli Hakimiyetin ve Aziz Cumhuriyetimizin 100.yılına girerken” başlıklı makale yarışması dileriz ki. Başta devletten tahsisatlı kurum ve kuruluşlar olmak üzere bütün Türk Milliyetçilerine örnek teşkil eder.
Özellikle toplantının açış konuşmasını yapan üniversite öğrencisi Enes Faruk ERTAN’ın tam bir Türk Milliyetçisine yakışan düzgün Türkçesini,kürsü hakimiyetini ve kendinden emin tavrını görmenizi isterdik.
Günümüzde özellikle yaşı altmışı, yetmişi geçmiş Türk Milliyetçilerinde bir yılgınlık ,bir bezginliğin hızla yayıldığını büyük üzüntüyle müşahâde ediyoruz. Bu milliyetçi aydınlarımız şunu hatırdan çıkarmamalı ki ;
“Mevcut şartlardan sürekli yakınan, devamlı olarak “Şer Güçlerin” yaptıklarını vurgulayan, sadece tehlikeleri işaret eden veya karşılaştığı her hadiseyi komplo teorileri ile izah eden insanlar, hangi slogan ile konuşurlarsa konuşsunlar inandırıcı olamazlar, topluma sağlıklı ve güven verici bir gelecek hazırlayamazlar.”
Türk Milliyetçilerinin zaman ve şartlar ne olursa olsun fikir hayatımızda tesirli bir şekilde yer almaları yazılarıyla, kitaplarıyla, her türlü kültür sanat faaliyetleriyle, konuşmalarıyla kamu oyunu etkilemeleri topluma öncülük görevlerini yerine getirmeleri milli ve tarihi bir mesuliyettir. 
Gencecik yaşlarında bu mesuliyetin idrakinde olan genç Türk Milliyetçilerini ve onlara destek olan DR.İsmail YILDIZ beyi, zengin arşivleri ile danışmanlık yapan değerli araştırmacı yazarlar Hakkı ÖZNUR ve Metin TURHAN beylere ve her türlü desteği esirgemeyen Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Sayın Ali Odabaş beyi can-ı gönülden kutluyorum.


İfade Fikir Derneği ve Eksen Eğitim-Sen Ortaklığında Gerçekleştirilen 
Milliyetçi Dergiler Projesi millyetcidergiler.org Adresinde Erişime Açıldı
Milliyetçiliğin Dijital Hafızası sloganıyla yürütülen Milliyetçi Dergiler projesi 03 Aralık 2022 günü saat 19.44’te akademisyenlerin, araştırmacıların ve tüm ilgililerin erişimine açılmıştır. 
Milliyetçi Dergiler, Türk düşünce hayatında milliyetçi müktesebatın gelecek nesillere aktarılması gayesiyle 2019 yılında kâr amacı gütmeyen bir proje olarak Eksen Eğitim Sen ve İfade Fikir Derneği tarafından hayata geçirilmiştir. 2019 yılında başlanan literatür taramasının ardından dergilerin dijital ortama aktarılması aşamasına geçilmiştir. Literatür taraması ve dijital ortama aktarma çalışmaları 2020 yılından itibaren eş zamanlı olarak sürdürülmüştür. Milliyetçi Dergiler Projesi kapsamında, projenin başlangıcından itibaren 69 farklı derginin bütün sayıları dijital ortama aktarılmıştır. 
Projenin internet sitesi olan milliyetcidergiler.org adresinde hâlihazırda 59 dergi, 1578 sayı, 18679 yazı ve 5021 yazar mevcuttur. İlgililerce https://www.milliyetcidergiler.org/kayit-ol adresinden sisteme kayıt olunması yolu ile dergilerin tamamı ücretsiz bir şekilde okumaya ve incelemeye hazırdır. 
Sitenin fihrist sayfasından mevcut dergilerin hangi tarih aralığında yayınlandığına, basım yerine, imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürlerine ve kaç sayı basıldığına erişmesi mümkündür. Dergiler sayfasından proje kapsamında taranan ve tasnif edilen dergilerin künyelerine ve dergi sayıların ulaşılabilmektedir. İlgililerin, seçmiş oldukları dergi sayılarında bulunan yazılara; ilgili sayının sayfasında bulunan “içindekiler” kısmından doğrudan ulaşabilecekleri gibi sayının tamamına “PDF Önizleme” butonu aracılığıyla ulaşma şansı bulunmaktadır.
Proje kapsamında tarama ve tasnif çalışmalarına hala devam edilmektedir. Taranan ve tasnif edilen dergilerin de sisteme yüklenmesiyle web sitesinde yer alan dergi sayısının artacağı öngörülmektedir.
Bu proje kapsamında www.milliyetcidergiler.org adresinin açılış ve tanıtım etkinliği 3 Aralık 2022 günü saat 18.45’te geniş bir katılımın olduğu coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirilmiştir. Etkinlik akışında İfade Fikir Derneği’nin düzenlediği Milli Egemenliğin 100. Yılında Milliyetçilikte Yeni Arayışlar başlıklı makale yarışmasının ödül töreni düzenlenmiş, bu törenin açılış konuşmasını Enes Faruk Ertan gerçekleştirmiştir. Jüri üyeleri Prof. Dr. Tevfik Erdem,, Prof. Dr. İbrahim Maraş ve Dr. Gökhan Çinkara’nın ödül kazanan makalelerin yazarlarına ödüllerini takdiminin ardından Milliyetçi Dergiler Projesi tanıtım etkinliğine geçilmiştir.
Bu kapsamda EKSEN Eğitim Sen Genel Başkanı Dr. İsmail Yıldız, İfade Fikir Derneği adına Vasıf İnanç Duygulu ve Milliyetçi Dergiler Projesi Yönetim Kurulu adına Burak Serhat Ermiş konuşmalarını yapmış ve akabinde projeye danışmanlık yapan araştırmacılar Hakkı Öznur ve Metin Turhan’a teşekkür plaketleri takdim edilmiştir. Plaket takdiminin ardından Milliyetçi Dergiler Projesi’nde emeği geçenlerin çekildiği aile fotoğrafıyla etkinlik sona ermiştir.