Mustafa Yavuz Elbirler


LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

Alparslan Türkeş demiş idi ki : ''Milliyetçiyiz, Türkçüyüz. Neden Türkçüyüz? Çünkü milletimiz Türk milletidir. Türkçülük ne demektir? Türkçülük, Türk milletinin hayatının her safhasında yapacağı her şeyin Türk ruhuna, Türk geleneğine uygun olması, ve Türke yararlı olması amacının ve fikrinin ön planda tutulmasıdır......Yapılacak her işte Türklük ruhuna, Türkün özelliğine uygun ve Türk milletine yararlı olması şartını göz önünden kaçırmayacağız.''


Alparslan Türkeş demiş idi ki :

''Milliyetçiyiz, Türkçüyüz. Neden Türkçüyüz? Çünkü milletimiz Türk milletidir. Türkçülük ne demektir? Türkçülük, Türk milletinin hayatının her safhasında yapacağı her şeyin Türk ruhuna, Türk geleneğine uygun olması, ve Türke yararlı olması amacının ve fikrinin ön planda tutulmasıdır......Yapılacak her işte Türklük ruhuna, Türkün özelliğine uygun ve Türk milletine yararlı olması şartını göz önünden kaçırmayacağız.''

Sonra günler günleri, yıllar yılları kovaladı.

Ve!

Köhnemiş, basiretsiz, Türk Milliyetçiliği Ülküsünü kendi hırsları uğruna siyaset sahnesinden dolaysıyla iktidardan uzaklaştıran, koltuk değneği ve esiri yöneticiler yüzünden, bir ömür feda edenler  yuvamızdan keşke demeden eyvallah diyerek çıktılar.

Yeni umutlar, liderler, güvenle yürüyebilecekleri yol arkadaşları aradılar.

Eski alışkanlıklarından kurtulamayan, istisnalar hariç, daha iyisini görünce, altındaki koltuğu anında boşaltan daha yöneticilerini bile tanıyamamış!

İl veya ilçesinde kucaklayıcı yönetimler oluşturamamış, Dost, arkadaş, iş, ahbap çavuş ilişkisi ile taahhütlere bağlı yönetimler yapmış!

Hakkaniyetten uzak, tecrübeye saygı göstermeyen, toplum içinde ki saygınlığı gözetilmeyen, ahde vefa dan uzak, eşine dostuna yöneticilik başkanlık  dağıtmış!

Parti üst yönetiminde görev alınca polit büro üyesi kesilmiş, her şeyi bilirim edasına bürünmüş!

Milletvekili, Belediye Başkan  ve de Belediye Meclis  üyelerini eler veya sıralama yaparken ne liyakat, ne ahde vefa, ne donanım gibi hiçbir kriteri esas almayıp genel başkanın güvenini sonuna kadar istismar etmiş!

Dedikodu, kaba kuvvet ile fitne yaratmış, korku salmaya çalışmış!

Önce madde, az olsun bizden olsun diyen!

Egoları yüksek, kendilerini vazgeçilmez zanneden,,

Okumayan, araştırmayan, Türk Töresinden uzaklaşmış, maddenin esiri olmuş, her türlü iftira, hile ve desise için de olanlar ile yalaka tetikçilerini gördüler.

Anlattılar, yazdılar, duvarlar sağır, gözler kör.

Türkiye'yi çağın ötesine taşıyacak, idealist, Türk Milliyetçiliği Ülküsüne Özde bağlı kadrolar var amma......

Gören gözler, duyan kulaklar, idrak edebilen beyinler lazım.

Biline ki Lafla Peynir Gemisi Yürümez.