Dr. Sakin Öner


ÖNCE İMRALI'DAN, ŞİMDİ DE DEMİRTAŞ'TAN MEKTUP VAR

2019'daki Belediye Seçimleri öncesinde İmralı'dan Abdullah Öcalan'dan AKP'nin desteklenmesi gerektiğini belirten bir mektup geldi. Fakat HDP seçmeni üzerinde pek etkili olmadı.


2019'daki Belediye Seçimleri öncesinde İmralı'dan Abdullah Öcalan'dan AKP'nin desteklenmesi gerektiğini belirten bir mektup geldi. Fakat HDP seçmeni üzerinde pek etkili olmadı. 

Şimdi de önümüzde  Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri var. Bu defa mektup 
Edirne'den  Selahattin Demirtaş'tan geldi. Mektup niye MHP'ye değil de doğrudan doğruya İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e gönderiliyor?

Çünkü İyi Parti'nin bölücülük ve bölücelere karşı büyük bir hassasiyeti var. Şimdi Demirtaş'ın mektubuyla İyi Parti'nin sinir uçlarına dokunuyorlar. Bu kurguyu hazırlıyan dış ve iç siyaset mühendisleri İYİ PARTİ'yi HDP ile tartışmaya sokup seçimi RTE lehine çevirmeye çalışacaklar. Demirtaş doğrudan Sayın Akşener'e hitaben yazdığı açık mektupta "Siz Millet İttifakı'nın bir parçası olarak kendi İttifakınızdaki partilerle bile kıran kırana bir müzakere yürüttünüz. Size hak olan müzakere siyaseti HDP için neden bir hak değil?" diyerek  tartışmaya çekmeye çalışıyor. 

Anlaşıldı ki, bu işi kurgulayanlar seçim sürecinde sürekli olarak HDP ile İYİ PARTİ'yi tartıştırmak istiyorlar.
Niye İyi Parti? Çünkü İYİ PARTİ bu seçimin kaderini belirleyecek en önemli parti. İşin böyle olacağı, bir müddet önce Selahattin Demirtaş'ın özel uçakla Diyarbakır'a babasını ziyarete gönderilmesinden belliydi. Seçime kısa bir süre kala Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması, HDP'nin bütçeden aldığı para üzerindeki blokajın kaldırılması, HDP'nin kapatılması davasının HDP lehine sonuçlandırılması veya seçim sonrasına bırakılması bizim için sürpriz olmaz.

Millet İttifakı partilerinin ve özellikle İYİ PARTİ'nin kurmaylarının bu oyuna gelmeyeceğini umuyorum. Bu oyunu bozacaklarına inanıyorum. Bütün hedef iki kulvarda da Millet İttifakı'na seçimi kaybettirmek.

Yazımı 09.03.2023 Perşembe günü saat 09'da yazdım. Saat 11.00'de AYM HDP'nin  Kapatma davası ertelendi. 13.00'te HDP'nin hazineden aldığı paraya konulan blokaj kaldırıldı. İki tahminim de aynı gün birkaç saat ara ile tuttu. Yakında Selahattin Demirtaş'ı da bırakırlarsa şaşırmayın.